5. joulukuuta 2014

Haja-ajatuksia...

Kahden maissa yöllä piti päästää koira ulos, kun se kitisi ja ravasi ulko-oven ja minun sängyn väliä pitkän aikaa. Istuin silmät ristissä sohvalla ja odottelin, että koira saa tarpeensa tehdyksi ja toivoin, ettei sen vatsa olisi taas sekaisin. Ei ollut - onneksi. Oli kai vaan muuten hätä ulos.
           Raahustin takaisin sänkyyn ja koiran kuorsaus kuului ennen omaani.
           Aamulla olin kuin vanha, nurkkaan unohdettu rätti, kun koira tuli innoissaan herättämään. Se mokoma veteli aamumurujen jälkeen tyytyväisenä unia ja minä haukottelin yöllisiä seikkailuita ja vähän huonosti nukuttua yötä. On se semmoinen velikulta!
           Sain tänään itsestäni sen verran irti, että siivosin talon hyvissä ajoin enkä roikottanut sitäkin viikkoaskaretta iltaan. Oli iltasella paljon mukavampi olla, kun ei takaraivossa paukuttanut koko ajan, että pitäisi siivota. Harjasin koiran ja oikein nauratti taas meidän vanhan koiraherran kanssa, kun heiluttelin harjaa "kutsuvasti" eteisen puolelta niin koiruus nosti vähän päätään sohvalta ja käpertyi entistä pienemmälle kerälle lämpöiseen sohvaan... Sain minä sen kuitenkin harjattua ja tyytyväinen oli koirakin, vaikka piti muodon vuoksi vähän tapella vastaan.
Tänään oli taas semmoinen päivä, että jos sielulla olisi värit, niin ne olisivat tänään olleet mustan eri sävyjä. Märkää, pimeää ja mittarissa plussa-asteita kolme. Kun olisi edes pakkasta...
            Minun toiveeni ovat pienentyneet ja pienentyneet mitä kauemmin nämä märät kelit ovat jatkuneet. Ensin toivoin nietoksia, sitten edes vähän lunta ja nyt kelpaisi jo pelkkä pakkanen!
            Ei tullut muuten kutsua Linnan juhliin, joten tänäkin vuonna pitää katsoa juhlia ruudun tältä puolelta. Huomenna kai paistellaan totutun kaavan mukaisesti myös pipareita jos ehditään, joten taikinanmaistiaisia luvassa... Nams!
             Nyt on taas mielen päällä vaikka mitä, mutta jotenkin en saa kirjoitettua ajatuksia lauseiden muotoon. Pitäisi joskus kokeilla kirjoittaa näitä postauksia muulloin kuin iltamyöhällä, kun ajatukset ovat muutenkin kuin kellonvitjat karusellin jälkeen!
              Hyvää yötä, pimeä maailma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti