8. maaliskuuta 2015

Yhteenvetoa juoksusta (3kk takana)

Nyt ottaa päähän ihan kaikki! Ulkona oleva sää, omat korvat, miehet, tämä loputon talvi !!!!! En ala erittelemään noista oikein mitään, sillä tiedän, että tämä on tämäniltainen fiilis, joka toivottavasti haihtuu huomiseksi.
Kävin tänään juoksemassa ja lopettelemassa 12. juoksuviikkoni. Kolme kuukautta juoksua takana ja on kai aika vähän listailla, mitä se määrä juoksua on tehnyt minulle kropan ja mielen suhteen:

KROPPA:
1. Jalat ovat muuttuneet lihaksikkaammiksi niin reisistä kuin pohkeista, mutta reisistä sen huomaa kun ennen se löllömpi ja vetelämpi osuus on nyt jo paljon kiinteämpi ja "kasassa"
2. Takamus on pienentynyt, mutta ei niin paljon, että sitä voisi vielä pepuksi sanoa.
3. Keskivartalo on saanut ryhtiä, vaikka niin vatsalihaksissa kuin selkälihaksissa on vielä tekemistä.
4. Sydämen leposyke on laskenut. Viimeeksi mittasin niin ruutu näytti 47, mutta useimmiten se on 51 paikkeilla, kun ennen se oli 60-70 paikkeilla.
5. Verenpaineet ovat 118/69 huitteilla, jotka ovat melko vakkarina pysyneet jo vähän aikaa... pitäisi syödä vähemmän lakua...
6. Juon enemmän kuin normaalisti, mutta silti suositusten alle jopa juoksupäivinä. Lipittelen mieluusti kyllä ruualla, mutta kun pitäisi se suurin määrä juoda ruokien välillä niin ei aina muista.
7. Ruuan kanssa on selvästi mennyt siihen, että tekee mieli lihaa enemmän kuin ennen ja hedelmiä menee myös aika paljon enemmän kuin aikaisemmin.
8. Peruskunto ja kestävyys ylipäänsä ovat selvästi lisääntyneet, ei vain lenkillä vaan muutenkin arjen touhuissa.

MIELI:
1. Lenkille jo kaipaa tässä vaiheessa, vaikka toisinaan lähtö vaikeaa vielä onkin.
2. Tunteet tulee nopeammin pintaan ja ovat vahvempia.
3. Kaipaan rentoutumista enemmän ja nautin erityisesti iltajooga-harjoituksista ennen unta.
4. Lenkin jälkeen hyvän olon tunne on aina vaan parempi ja parempi. Kai se sitten on se yksi tärkein syy ja motivaatio, jonka takia juoksemaan lähtee, vaikka kroppa vielä hanttiin vähän laittaisikin kun ei kuitenkaan ole kuin 12 viikkoa takana.

Pitänee katsoa seuraavan kolmen kuukauden kuluttua miltä sitten tuntuu. Ja sitten ollaankin jo kesässä ♥ Nyt ei ole fiilistä kirjoittaa oikein muuta...



JUOKSUPÄIVÄKIRJA
39. juoksupäivä (12. viikko täynnä)
- 5.2 km uimarantalenkki (33min)
- tänäänkään olo ei ihan vielä ollut semmoinen, että olisin halunnut itseä rääkätä pidemmällä lenkillä, joten pyrähdin tämmöisen puolen tunnin herättelylenkin. Jos sitten ensiviikolla olisi parempi olo jo...
- tänään juoksu tuntui paremmalta ja suuri kiitos siitä oli kai hyvän alkulämmittelyn kun tein iltatreenini ennen juoksua ja jalat ainakin saivat lämmöt päälle
- jalatkin tuntuivat hyviltä ja vasen polvikaan ei niin kovasti enää pannut vastaan kovaa asvalttia, tosin yritin juosta vähän tien sivussa löytyneellä hiekalla joka pehmensi alustaa vähän
- hengitys ja ryhti pysyivät myös kasassa paremmin ja juoksu oli rennompaa ja parempaa kuin perjantaina...
- keli oli vesitihkuinen, märkä ja kylmä, joten ihan paras mahdollinen keli "toipilajuoksuun" ei ollut, mutta onneksi varustus oli sopiva, ei tullut kylmä eikä kuuma enkä kastunut.
- KOLME KUUKAUTTA JUOKSUA !!!! HURRAA !!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti