2. tammikuuta 2015

Hei hei joulu, tervetuloa tammikuu!

Tänään raivasin joulun pois talosta ja luonto teki saman pihamaalla.
           On nimittäin satanut kaatamalla koko päivän vettä ja piha on niin liukas, että ulkona ei tee mieli käydä kuin pakon edessä. Koiran kanssa käytiin aamulenkillä ja jo takapihalle päästyämme olimme molemmat litimärkiä. Hauva liukastuikin vielä pahannäköisesti loppulenkistä ja kotona syynäsin jalat ja kylkiluut murtumien osalta. Ehjänä oli. Huomiseksi on luvattu pakastavaa, joten liukkaus jatkuu ja jatkuu vaan.
             Tänään nostin matot ulos puisteltaviksi, raivasin kuusen pois ja koristeet ikkunoista, imuroin ja pesin lattiat pesuhuonetta ja saunaa myöten. Sain siivouskipinän ja päätin hyödyntää sen niin pitkälle kuin vain intoa riitti.


Kuusen karsin pystyyn jo tuvan puolella ja viskasin rangan ja oksat erikseen ulos. Melko vähällä neulassiivolla selvisin, mutta eiköhän niitä juhannuksena muutama löydy jostain! Olisi tehnyt mieli jo vähän valaista ikkunoitakin keveämmillä verhoilla, mutta eipäs nyt kuitenkaan liioitella...
            Oli mukava tehdä siistiä ja vielä mukavampaa oli iltaa viettää siistissä torpassa. Jotenkin tuntui, että tilaakin tuli ihan eritavalla kun kuusi lähti vai onkohan tämä pikemminkin henkistä tilaa...?


Iltasella puunailin vielä uuden puolen nurkkia, saunaa, pesuhuonetta ja kodinhoitotiloja. Löysin kuivausrummusta muutaman lakanankin (hups!) jotka silittelin sitten samoin tein. Saan huomenna sitten vaihtaa lakanat lauantain kunniaksi!
         Iltalenkillä piti kävellä lyhyin askelin, kun joka paikka oli niin liukas. Nyt siellä jo tuulikin aika kovin, kun se huomiseksi on luvannut kovaa myrskyä tännekin, sisämaahan, joten katsotaan nyt kestääkö sähköt vai pamahdammeko kaukaiseen pimeyteen huomenna...
         Elämme jännittäviä aikoja!
         Nyt tämä siivousrätti painuu pehkuihin, arrivederci!         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti