13. helmikuuta 2015

Ensin työ ja sitten lepo...

Heräsin siihen, kun koiruus vaihtoi paikkaa siihen malliin, ettei sitä enää nukuttanut. Siinä se peiton yli minua tuijotti kun raotin silmiä ja kyselin varovaisesti, että jospa nukuttaisiin vielä, mutta ei. Herra oli sitä mieltä, että ylös ja ulos nyt justiinsa. Tajusin siinä kun kömmin peiton alta ja vetäsin verhot ikkunasta, että enhän minä saakaan lauantaiaamuna nukkua pitkään, kun vastuunjakajat (=pikkusisko + company) tulevat vasta lauantaina aamupäivästä... noh, sunnuntaina sitten.
             Tänä aamuna oli kymmenen astetta pakkasta kun hain postia!
              HRR!
              Mitäs tämä nyt on olevinaan? Talvea vai? Entä se kevät ja lämpö ja västäräkit? Tuntuu vähän huijatulta olo!
               Olin ahkera ja siivosin torpan jo aamupäivästä, heti aamulenkin jälkeen ja täytyy kyllä ottaa takaisin tavaksi se pieni imurin ulkoiluttaminen alkuviikosta, kun kerta viikkoon imuroidessa näkee, miten paljon koiran karvaa tarttuu joka paikkaan. Aikaakin meni tuplasti sen, mitä silloin, jos on alkuviikosta vähän nurkkia pyyhkinyt imurilla. Sain kun sainkin torpan siistiksi ja koneellisen pyykkiäkin pesin siinä samalla. Hurraa!
                 Iltapäivästä piti mennä vähän ajelemaan kinoksia pienemmäksi pihamaalta - tai ainakin semmoinen ajatus minulla oli. Onnistumisprosentti olikin sitten huonompi, kun osasin odottaa. Ollaan yleensä keväämmällä tyhjennelty räystään alusia isoista lumivalleista, mutta silloin alkaa olemaan maa jo niin pehmeä, että traktorilla ajo pitää ajoittaa kevätpakkasten aikaan tai sitten aikaisin aamusta tai myöhään illasta, ettei piha mene ihan pilalle. Nyt ei ollut ongelmaa siitä, että pihamaa ei olisi kestänyt, pikemminkin ongelma oli se, että kinokset olivat niin kovia ja jäässä, ettei hommasta tullut mitään. Keväämmällä aurinko ehtii sulattaa kinosten lumen sellaiseksi ryynimäiseksi hötöksi, jolloin sitä on helpompi siirrellä. Nyt loppui into muutamaan kuormalliseen. Blaah!

Käytiin koiran kanssa vielä iltalenkillä, kun meidän hauveli oli niin riehakkaan oloinen, että piti viedä se vähän purkamaan energiaa. Ihana nähdä se niin hyväntuulisena ja virkeänä ♥ Tämän takia sitä jaksoi nousta yöllä, lääkitä ja hoitaa, kun toinen voi nyt noin hyvin ja on oma vallaton itsensä. Ihanaa!
             Aurinko pysytteli tänään melkolailla pilvien takana, mutta iltasella taivas punertui komeaan auringonlaskuun. Ajattelin, että jäältä olisi saanut hienon kuvan punertavasta iltaruskosta, mutta eipä saanut, kun oltiin väärällä kantilla ja metsä oli tiellä. Piti odottaa, että päästiin kotiin ja sitten se oli jo vähän myöhäistä...
Pelastaja-koira rannalla odottamassa minun jäihin vajoamistani... noinkohan ehtisi apuun tuolta asti?!
 

Iltasella, iltatreenin ja suihkun jälkeen laitoin itselleni iltapalaa ja katkaisin kaikki yhteydet ulkomaailmaan. Nautiskelin rauhassa pitsasta, limsasta, kaakaosta ja muusta iltapalasta, mitä nyt lautaselle eksyi. Ihana rauha! Vain minä, koira-herra, iltaherkut ja omat tv-sarjat. Tämmöisiä iltoja kaipaa kyllä silloin tällöin ja joskus jopa sellaisia, ettei aukaise edes tv:tä vaan esimerkiksi köllöttelee koira kainalossa kirjaa lukien.


Tänään jäi se Kodin Kuvalehtikin vielä lukematta, kun jäi takkakin lämmittämättä. Päivään ei näköjään kaikki mahdu, vaikka miten ymppäisi. Huomenna pitää laittaa tulet jo aamusta, kun alkoi iltasella tuntumaan tämä puoli talosta melko viileältä, pakkaskeli tulee muuten sisälle.
            Minulla on vasen puoli niskasta niiiiiiiin kipeä. Oikeastaan tuo puoli harteista on ollut jumissa jo vähän aikaa, liekö vanhalla tai uudella tyynyllä jotain merkitystä, mutta nyt jumituksen lisäksi on tuosta kaulan jänteen kohtaa joku lihas niin kipeä ja kireä, että välillä ihan vihlasee tietty pään asento. Olen yrittänyt tämän illan pitää ensin kuumaa lämpötyynyä siinä ja sitten hieroa tennispallolla, mutta ei nekään mitään salama-apuja tietenkään ole. Olisi ihana semmoinen kuuma tarralämpötyyny, jonka saisi laittaa suoraan kipeään kohtaan ja se kestäisi kuumana koko ajan. Tuo minun kauratyynyni on niin nopeasti haalea, vaikka sen vuoraisi miten villatakin ja yöpaidan alle... Pitäisi varmaan hankkia tai tehdä sellainen hartialämmitin, kun tuntuu, että vaikka minkälaista kauluria pitäisi niin ne eivät yllä niska-hartiaseudulle asti. Juoksussakin olisi ihan hyvä, ettei viima kävisi niskaan... Pitänee katsoa huomiselle lenkille jotain ratkaisua tähän ongelmaan, sillä kyllä kai kylmässä viimassa juoksullakin jonkinmoinen vaikutus on.
               Haaveilin tänään suihkussa kuumasta porealtaasta... Pitäisiköhän lähteä käymään naapurikaupungin kylpylässä?


P.S. Ystävänpäiväkortteja tuli postista tänään kaksi... eivät ihan täyttäneet laatikkoa kokonsa puoleen, mutta minun sydämeni ne täyttivät ilolla ja hyvällä mielellä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti