13. marraskuuta 2014

Sitä sun tätä

Tämä kuva kuvastaa olotilaani tällä viikolla. En ole ehkä yhtä karvainen, mutta vähän nuupallaan olen ollut. Nenä kohti nurmea. Eilen illalla koiran vatsakin meni sekaisin ja oltiin peppu-pyykillä keskiyön aikoihin. Siinä vaiheessa, kun koira istahti suihkun lattialle viidennen kerran ja kasteli miut nivusia myöten pyöriessä ja hyöriessä niin voin sanoa, että se iltaitku meni täysin väsymyksen piikkiin.
             Ja päänsäryn.
             Otin särkylääkkeen (taas, vaikka juuri kehuskelin, etten ota särkylääkkeitä juuri ollenkaan... ei pitäisi mitään sanoa/kirjoittaa ääneen!) ja painuin pehkuihin. Lääketokkura veikin sitten tämän aamun ihan lööperiksi, kun nukuin kunnolla pommiin!
             Onneksi koiran vatsa taisi rauhoittua. Sekin sekaisin meno aiheutui varmaan toissailtaisesta maistiaisesta, kun koira-muru nappasi tieltä suuhunsa naapurin traktorin rehuleikkurista tipahtanutta AIV-rehua ennen kuin ehdin sormineni kaivamaan heinähaituvia koiran kidasta! Meidän hauva ei ole tähän päivään mennessä ymmärtänyt olevansa herkkävatsainen (ja näemmä luulee olevansa lehmäkin...)!
               Makasin tänään takan ääressä Kodin Kuvalehden kanssa ja nautiskelin siitä, että talo oli hiljainen ja hämärä. Oma tekemä hämärä on kaksinverroin mukavampi kuin tuo marraskuinen pimeys joka liiskaa alleen heti viiden jälkeen. Olen siirtänyt pihakuusen valojakin syttymään tuntia aikaisemmin... Kohta on vain kaksi hämärää vastakkain..
Tällaista maisemaa sitä jo odottelisin.. Koskematon hanki ja pakkasen huurruttamat oksat. Hiljaisuus ja rauha ja punaiset posket.
            Minulla on taas lauantaina töitä - pitkästä aikaa. Mukavaa päästä taas töihin käsiksi, vaikkei päivä pituudella ole pilattu. On siinä kuitenkin enemmän kuin ei mitään. Tänä viikonloppuna ajattelin vähän hemmotella itseäni. Siitä voidaan olla kahta eri mieltä olenko minä hemmotteluni ansainnut, mutta hemmotella itseäni kuitenkin aion! Kunhan selviän lauantain töistä elävänä aion lämmittää saunan kuumaksi, juoda saunan jälkeen "saunakaljat" eli kylmää limsaa jäillä ja paistaa uunissa pizzan ja löhötä koko illan elokuvaa katsellen ja herkkuja syöden enkä vilkaisekaan puhelimeen tai tietokoneeseen! Katkaisen koko kommunikaation yhdeksi illaksi, sillä lomalla huomasin, että se tekee kyllä toisinaan todella hyvää.
              Nyt minun pitäisi vängätä kolmikymmenkiloinen koiranretkale tuosta sängystä taas vähän syrjemmälle, että saan tämän nuupahtaneen varteni omalle puoliskolleni ja peiton alle. Tällä kertaa laitan kyllä kellon soimaan etten taas huomaa, että kaamosmasennukseni nukuttaa minua kuin karhuja talviunillaan!
             Huomisessa minua odottaa pyykki- ja siivouspäivä, joten tämä piika sanoo nyt hellurei tälle päivälle ja läpsäisee luomensa kiinni. Guten Nacht!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti