7. lokakuuta 2014

Ei tiistaita kummempaa...

Kävimme koiran kanssa aamulla lenkillä ja tämmöinen sakki käveli meidän perässä edestakaisin, vaikka sanoin niille mennen tullen, ettei minulla ole ruokaa eikä herkkuja. Hassut! Iltaisin näistä otuksista näkyy vain kimmeltävät silmät, kun otsalampun valo osuu laitumelle. Koira ei välittänyt lehmukaisista yhtään, vaikka luulisi, että paimenkoiran vietit heräisivät minkä tahansa karjan kanssa, mutta ei. Meidän koira paimentaa ainoastaan meitä, autoja, traktoreita ja meille tulevia vieraita!
                Vieraista puheenollen.
                 Tänään kävi (toivottavasti) viimeinen synttärivieras. Tänä aamuna oli olo jo semmoinen, että olisi tehnyt mieli laittaa ovi lukkoon ja oveen lappu, etten juhli. Hoh! Onneksi seuraaviin pyöreisiin vuosiin on kymmenen vuotta.
                 Iltasella piti tuulettaa päätä haravan varressa. Oli sellainen ihana aurinkoinen ilta, vähän kuin joskus kesällä - paitsi että aurinko oli laskusuunnassa jo kello viisi kun kesällä tämmöinen auringonlasku näkyi vasta puolenyön maissa jos silloinkaan! 
Raivasin samalla vähän kukkapenkin reunaakin kuihtuneista ja kuolleista kesäkukista kun kottikärryssä oli tilaa. Täytyy kyllä sanoa, että aikamoista terapiaa tuo pihatyö minulle on: kun aloitin oli pää pelkkää höttöä kuin kermakakkua ja kun vein kottikärryt kuuriin ja laitoin haravan nojaamaan koivun runkoa vasten, niin olo oli kevyt ja hyvä. Päässä humisi vain syystuuli ja lintujen laulu. Minun syysillan hiljaisuus-retriittiä parhaimmillaan! Onneksi oli vielä pihakeinu pihalla niin sai siinä vähän aikaa keinuskella ja nautiskella olostaan. 
                  Kokeilin iltapalalla uutta tehosekoitinta ja ainakin tehokas se oli! En oikein ehtiny kuin napista painaa niin mansikka-banaani-smoothie oli valmis. Namskis! Melkein tuntui, kun vitamiinit ja kaikki hyvä oikein syöksyi soluihin ja elimistöön. Pitää käydä kaupassa loppuviikosta ja ostaa vähän aineksia niin saa kokeilla vähän muitakin reseptejä.
Ainiin, sain tänään eräpäivämuistutuksen kirjastosta. Minun äänikirjalainani umpeutuu perjantaina. Tämä on jo melko hyvää palvelua, vaikka toki muistin eräpäivän muutenkin. Nyt pitää vain muistaa viedä se ennen perjantaita tiskiin, sillä tuskin sieltä tulee kukaan sitä hakemaan - se olisi jo LIIAN hyvää palvelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti