30. heinäkuuta 2017

Donald Spoto: Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis


Donald Spoto


JACQUELINE BOUVIER KENNEDY ONASSIS

ELÄMÄNKERTA


Tammi

Jacqueline syntyi tunnetun suvun tyttäreksi ja kuoli koko maailman tuntemana naisena. Siihen väliin mahtui paljon surua, iloa, onnea ja epäonnea, rikkautta, rakkautta ja yksinäisyyttä.
       Kirja on jaettu kolmeen osaan: Jacqueline Bouvier, Rouva Kennedy ja Rouva Onassis. Jako tekee kirjasta äärettömän selkeän ja helposti luettavan. Tämä oli ensimmäinen elämänkerta, jonka luen, ja täytyy sanoa, että ei jäänyt mitenkään paha maku elämänkerroista. Hyvin lämmöllä ja kuitenkin asioita kaunistelematta kirjoitettu kuvaus naisesta, joka muutti maailmaa asenteiden, ajatusten, muodin ja naiskuvan suhteen.
        Arvostan todella nyt enemmän Jackieta sekä naisena, äitinä että julkisuuden ihmisenä. Koko elämänsä hän piti itseään kaikkena muuna kuin julkisena ihmisenä, mutta osasi myös hyödyntää nimeään tärkeinä pitämissään asioissa.
        Eniten kuitenkin ihmetytti se, että vaikka Jackie oli presidentin vaimo 10 vuotta ja Onassiksen vaimo 5 vuotta ja oma itsensä 19 vuotta, niin hänet määriteltiin vain joko Kennedyn tai rikkaan Onassiksen vaimona. Vasta sitten kun hän sai toteuttaa itseään rakastamassaan työssä, Jackie kuitenkin löysi itsensä ja rauhan.
         Ei mikään hullumpi esikuva ja naiskuva nykyajankaan naiselle. Vahva, itsevarma ja hillitty, mutta kuitenkin lämmin, fiksu ja huumorintajuinen.
         Jos aiot lukea vain yhden elämänkerran elämäsi aikana, suosittelen Jackien elämänkertaa. Kauniisti, tarkasti ja lämmöllä kerrottu. Ihastuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti