20. heinäkuuta 2017

Wannabe-perjantain komea kasvimaa!

Tuntuu ihan perjantailta... tai ehkä kroppa toivoo, että olisi jo perjantai. On ollut raskas viikko taas, mutta onneksi se on enää huomista vajaa, sitten pääsee huilimaan vähäksi aikaa.
      Tänään leikattiin ruohoa ja työmaalla selvittiin ilman sen pahempaa sadetta. Vähän aamusella uhkaili, mutta lopetti sitten uhkailut, kun huomasi, ettemme lopettaneet ajelua pelkän ripsuttelun takia. Kotonakin ehdin suurin piirtein nurmen leikkaamaan, mutta loppupläntit ajoin pienessä sateessa. Nyt on mieli taas hyvä, kun pihanurmi on siisti ja kaunis ♥
       Minun mielenterveyteni on selvästi kiinni nurmen pituudesta.
       Äiti ja isä ovat ahertaneet puolestaan kasvimaalla harvennuspuuhissa.
      Nyt on kasvimaa siisti ja kaunis ja komea! Nyt ei tarvitse odottaa kuin kunnon satoa. Olen ylpeä kasvimaasta tänä vuonna. Suunnittelu kannatti ja lanttukin näyttää terveeltä - ainakin vielä! Yleensä lanttu ei selviä kellariin asti ilman matojen syömisiä...
Kurkku on tosi komea ja tästä lähtien aion kyllä istuttaa kurkut taimettumaan jo aikaisemmin. Se auttaa sadon aikaistumista suuresti ♥ Ihan huippua! Olen innoissani ja onnellinen koko kasvimaan tuotosta tähän mennessä, vaikka on ollut ihan kamala kesä kylmyyden puoleen!
Kurkku keskellä ja auringonkukkia laidassa. Minun "jättiauringonkukat" ovat hädin tuskin polven korkuisia..
Ainut asia mikä harmittaa on se, etten ole kertakaikkiaan ehtinyt itse kasvimaalle niin paljon kuin olisin halunnut. Aika on mennyt pihamaan muissa nurkissa; kukkapenkeissä ja nurmessa. Olisihan tietysti nuo yöt sitten ollut aikaa kyykkiä kasvimaalla, mutta jossain vaiheessa pitäisi kai saada untakin...
      Tänään äiti ja isä harvensivat punajuuren, lantun ja porkkanan ja sanoivat, että lopettavat porkkanan viljelyn. On kuulemma niin raivostuttavaa viljeltävää harvennuksineen ja kylvöineen. Sanoin, että no minä viljelen sitä sitten. Pitää ensi vuonna kokeilla nauhaporkkanaa..
Punajuuri ja lantturivit ♥

Mullattu ja harvennettu porkkana ja sipulirivit ♥

Tuleva suuri porkkanasato ♥
Iltasella ruohonleikkuun jälkeen vetäsin vielä lenkkivaatteet niskaan ja lähdin juoksemaan, vaikka kroppa oli sitä mieltä, että olisi pitänyt vain valua saunaan ja peiton alle. Aion kuitenkin näyttää tälle kropalle taas kuka määrää ja kuka käskee! Kieltämättä väsy oli valtava ja sen puoleen olisi voinut siirtää lenkkiä huomiselle, mutta rytmi ja rutiini on saatava takaisin eikä siinä silloin ohiteta lenkkipäivää kuin hyvästä syystä..
       Satoi koko lenkin ajan, mutta se oli sellaista tihuttelua. Hyvää sadetta ♥ Oli kostea ja hyvä hengittää eikä kuitenkaan liian kylmää. Tykkäsin. Ja juoksu kulki hyvin. Spurttilenkin vuoro ja juoksin 6km puoleen tuntiin... Olo oli hyvä lenkin jälkeen ja kiittelin itseäni, että olin jaksanut kuitenkin lähteä juoksemaan, mutta nyt on kyllä semmoinen fiilis, että voisi kaatua suoraan sänkyyn ja nukahtaa oitis.
         Eilen Miehenmurri oli yökylässä ja katottiin iltasella leffaa. Meistä aina huomaa hyvin selvästi kumman vuoro on lomailla ja kumpi käy töissä. Talvella kun minulla ei ollut töitä ja Miehenmurri kävi töissä, minä sain istua nukkuvan miehen vieressä elokuvaa katsellen, eilen Miehenmurri sai töniä minua hereille kun katsottiin elokuvia iltasella ♥ oih ja voih!
          Kuten sanoin, tämä viikko on ollut raskas ja pitkä. Univelkaa on tullut vaikka miten olen yrittänyt kiriä sitä välillä kiinni. Nyt särkee vähän päätäkin...
Sankka sumu saapui pihalle asti pelloilta.
       Ei kai tämä ole merkki tulevasta syksystä jo?!? Kun ei ole oikein vielä ollut sitä kesääkään...
        Onneksi syksyksikin on paljon odotettavaa, joten masentavalta ei ehdi tuntua pimeä syksykään, mutta kunhan nyt ensin saisi vähän rusketusraitoja tästä kesästäkin.
       Jospa se ensi viikolla saisi hellettä aikaiseksi ♥

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
365. juoksupäivä (133 vko)
- 2277.3 km
- 6km mini kylälenki (30 min)
- juoksupäiviä yhteensä yhtä paljon kuin vuodessa päiviä !!!
- spurttilenkin vuoro, jonka aikana pidän pulssin suht korkealla ja vauhdin nopeana.
- hyvin toimivat jalat kun vain vähän lämmittelen tärkeimpiä lihaksia enkä kamalasti venyttele
- ryhti kestä hyvin ja askelluskin oli jo parempi 
- harjoittelin alamäkijuoksua ja energian mahd. vähän kuluttavaa juoksua
- satoi tihutteli koko lenkin ja oli kostea ja hyvä keli juosta, tykkäsin, kun ei ollut kuitenkaan liian kylmä
- +13, sadetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti