24. syyskuuta 2017

Voiko tätä porkkanasadoksi sanoa?!

Vuosisadan huonoin porkkanasato.
        En tiedä mistä tämän kesän huono satoisuus perimmäisesti johtuu, mutta suututtaa. Kerrankin olin suunnitellut kasvimaan huolella ja kaiken ohjeiden mukaiseen järjestykseen, ja sitten tulee kylmä ja märkä kesä. En halua uskoa, että suunnittelemani järjestys olisi kaiken huonosatoisuuden syytä, vaan syytän pikemminkin olosuhteita, kuten kunnon amatööiri-viljelijä tekee!
Taitaa olla, että joulun porkkanalaatikot tehdään ihan jostain muista kuin omista porkkanoista. Voi olla, että näitä porkkanoita ei enää lokakuun jälkeen olekaan, sillä hädin tuskin noista tuli kaksi laatikkoa kellariin.
       Katovuosi.
       Saako tällaista termiä käyttää, kun kuitenkin jotain tuli?
       Vaikka meidän pläntti ei mikään suuri ole, niin se on kuitenkin se pläntti josta toivoisi jotakin talvenvarusta saavan... Nyt tämän vuoden ainut toivo on oikeastaan punajuuri ja lanttu. Ne nostetaan huomenna ja toivon TODELLA, että ne antavat minulle aihetta ylpeyteen.
        Vanhempi polvi taisi jo luovuttaa.
        Sanoivat, että oli viimeinen kesä porkkananviljelijöinä. Ehei. Minä en luovuta näin helpolla. Ensi vuonna teen muutaman rivin lisää ja teen kaiken just eikä melkein! Vielä tämä(kin) onnistuu. On se ennenkin onnistunut ja onnistuu vastakin!
        Nyt syödään ja niellään nämä porkkanankuvatukset ja ensi vuonna otetaan revanssi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti