12. elokuuta 2017

Lucifer-helteen häntä

Täällä odotellaan Luciferin hännän läpsähdystä.
       Pikkusisko lähti miehensä kanssa juhlimaan kolmatta hääpäiväänsä Roomaan, joten Rooma tulikin sitten tänne. Tai ainakin Rooman helteet! Tänään on ollut ilmasto kuin tropiikissa (vaikka en olekaan etelässä käynyt, niin voin kuvitella että se tuntuu juuri tältä) ♥ Olen tykännyt ja naaaaaaaauttinut!
      Aamupäivästä piipahdin töissä ja vähän vaikea työkomennus, kun saattoväen joukossa oli eturivissä työkaveri. Onneksi hän teki asiasta minulle helpomman, kun suhtautui itse niin hyvin isänsä kuolemaan ja teki minutkin rennommaksi. Jotenkin vaan huomaan, että minut ujutetaan aina näihin hautauksiin, missä on joku tuttu osallisena. Kumma juttu!
Isällä on ollut poutaviikolle puun ajoa. Tämä näky on saunan puuliiteristä, joka on nyt kattoa myöten täynnä puuta. Kuulemma riittänee talveksi... Eiköhän.
      Toisaalta minua suututtaa olla kesä töissä, tai siis näinkin intensiivisesti. Olisi kiva jos olisi se 4vkon kesäloma niin saisi tehdä kaikenlaista "tilan työtä" enemmän. Nyt minun työni kotona rajoittuu niihin neljään tai viiteen tuntiin, joka menee pihatöissä, nurmikon ajossa ja kukkapenkeissä. Puunajo, korjailut, ikkunanpesut, siivoilut ja tilan kunnossapito jää täysin isälle ja muulle kotiväelle. Olisi mukava ahertaa lippa vinossa puiden kanssa ja haistella kuivaa koivuklapia niin, että kasvaisi itsekin tuohta!
      Nyt ihastelin isän aikaansaannosta sitten puuliiterin puolella. Haistelin ja fiilistelin ♥
Tässä toinen projekti ensi viikolle.
      Kasvimaa.
      Pitänee nyt tämä ukkosmyräkkä katsoa ensin, että mitä tuhoa se tekee esimerkiksi auringonkukille (!!) ennen kuin siivoaa kasvimaata enemmän. Jonkinsortin kitkemistä siellä pitäisi vielä vähän tehdä tai ainakin pehmennystä mullalle. Muutenhan tässä odotellaan sormet syyhyten vaan syksyn satoa ♥
Lantut ovat kylmästä alkukesästä huolimatta kasvaneet komeiksi. Toivottavasti kestävätkin sellaisina eikä niitä söisi madot ja toukat rei'ille. Ja kurpitsa on ymmärtänyt kasvusuunnan väärin. Se on tunkenut itsensä herneverkon läpi, vaikka toiseen suuntaan olisi ollut tilaa vaikka miten! Istutinkohan sen väärään suuntaan?
        Kasvimaa on tänä vuonna myös onnistunut kohtuullisen hyvin, vaikka olikin vähän "haasteellinen" kesä. Toivottavasti myös sato olisi iloinen yllätys!
Kävin töiden jälkeen kirjakaupassa, kun tarkoitus oli ostaa Kaari Utrion uusin kirja. Noh, eihän se ollutkaan vielä ilmestynyt vaikka näinkin sen mainoksessa jo ikään kuin ilmestyneenä uutuutena... Höh, ihan turhaan menin ja raahustin töiden jälkeen kaupungille. Tai siis, voiko kirjakauppaan koskaan mennä turhaan!? ♥
      Ihana paikka.
      Jos pitäisi jäädä johonkin kauppaan yöksi jumiin, niin kyllä minä kirjakauppaan jäisin. Hyvin mielelläni vielä!
       Iltasella piipahdin uimassa. Viileää on. Ei nämä hellekelit enää järven veteen vaikuta, mutta ei se mitään. Mukavaa se oli uida vähän viileämmässäkin! Suorastaan nautinnollista. Olen yrittänyt tänään tiltata nyt koneiston täysin viikon tohinasta, mutta puhuttiin Miehenmurrikan kanssakin, että kun on lauantaina töitä, tuntuu ettei viikonloppua olekaan... Siltähän se vähän tuntuu, kun palautumista ei ehdi tapahtua yhdessä sunnuntaissa.
       Tänään olen kuitenkin istunut helteessä, kuunnellut tuulta, uida polskutellut ja istunut saunassa. Jos nämä keinot eivät päätä tyhjennä, niin sitten on kumma! Tietysti juoksulenkki puhdistaisi loput rippeet kaikesta järjellisestä, mutta huilautan vähän tuota jalkaani, jos se vaikka ensi viikolla jo jaksaisi juosta kunnollisempia lenkkejä. Ja huomennahan se olisi muutenkin vasta lenkkipäivä, kun eilen juoksin... On jalka jo parempi, joten toivon parasta...
Luciferin häntää odotellessa...
Vaikka en minä nyt mitään ukkostuhoja halua sähkökatkojen tai puuvaurioiden muodossa niin tuleva myrsky tuntuu kyllä todella jännittävältä. Tykkään myrskyistä erityisesti syysmyrskyistä, mutta nämä eteläisen lämmön mukana tulevat myrskyt kelpaavat myös!
        Minun tuurillani ukkosmyräkästä ei näy jälkeäkään...
        Pöh.
        Nyt taidan mennä vielä hetkeksi etelän lämpöön ♥
        Ihanaa viikonvaihdetta, lupsakat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti