9. kesäkuuta 2014

Kesä katkolla - taas!

Helteet ja lämpö ovat jälleen poistuneet ilmakehästä tämän torpan yläpuolelta. Tilalle tulivat pilvet, murisevat ukkoset ja suoraviivaiset sateet, jotka tukkivat rännit ja syöksytorvien altaat.
            Nykyään taitaa ilmastokin olla joko-tai meiningillä: joko paistaa niin että järvet kuivuvat tai sitten sataa niin, että kerrostalon kuudennessa kerroksessa tulvii! Välimuotoja ei ole! Tänään töiden jälkeen ristin pikkurillit kuitenkin yhteen ja kiittelin salaisesti iltapäivällä alkaneesta sateesta, sillä sain maanantaisen työpäivän jälkeen kömpiä ruuan jälkeen sänkyyn viltin alle ottamaan vähän förskottia yöunista. Nämä maanantait ovat aina vähän tällaisia loivaliikkeisiä päiviä, vaikka ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ei olisikaan viikon alkua kohtaan. Minä ainakin olen vähän kuin diesel-moottorit, että kestää vähän aikaa lämmetä, mutta sitten kun vauhtiin pääsee niin rullailee ihan mukavasti.
              Työmaalla kävelin trimmerin kanssa ja siistin maisemaa omien ajatusteni kera. Teki muutes aikas kutaa! Ajatukset olivat jälleen viikonlopun jälkeen sekavana nippuna päänupissa, mutta kun kuuntelee melkein kahdeksan tuntia koneen tasaista hurinaa, saa välillä pikkukiviä naamaan ja ruohosilppua saappaisiin, niin ehtii solmia suurimmat solmut auki ajatuksista. Tänään päätin alkaa olla itsekkäästi onnellinen! Aion antaa itselleni luvan rakastua ja olla onnellinen, nauraa niin että keho kevenee joka kerta kun vetää henkeä ja olla niin iloinen, että tarvitsen ison rantakassin kaiken sen onnen kantamiseen!
(tämä päätös pitää aina seuraavaan mustaan hetkeen asti...)
              Trimmaus tekee ilmiselvästi hyvää!
Sade alkoi kun lähdin töistä. Auton pyyhkijät olivat irrota, kun viuhtoivat vettä lasin pinnasta, että kuski näkisi tien ja tiehen maalatun keskiviivan. Pitkiin aikoihin en ole ajanut niin rankassa vesisateessa kuin tänään töistä kotiin. Taisin ohimennen kastella yhden nuoren tytönkin, kun kiilailin vähän turhan lähelle ajoradalle syntynyttä lammikkoa - toisaalta, eipä ollut tyttösellä kamalasti vaatteita päälle, jotka mahdollisesti kastuivat. Eli jos pesulalasku tulee, selviän kai muutamalla kympillä tai nyrkkipyykillä.
     
Huom! Kuva otettu ilman liikenneturvallisuuden vaarantamista - tiedoksi poliisille ja muille tahoille, jotka aikovat saattaa minut vastuuseen vastuuttomasta ajosta. Olen syytön kunnes toisin todistetaan!               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti