22. joulukuuta 2017

Porkkanalaatikko, karjalan piirakat, karjalan paisti... Joulu valmis tulevaksi! ♥

Tästä illasta alkoi minun joululomani ♥
     Kaiken suhteen.
     Minulla oli tälle päivälle vielä iso pino hommia, jotka piti tehdä ennen kuin tähän pirttiin tuli joulu, mutta nyt se on sitten joulu täälläkin. Aamusta porkkanalaatikko tuli tehtyä supernopeasti, kun sose oli valmiiksi jo pakkasesta sulatettu ja ei tarvinnut lisätä kuin mausteet ja uuniin. Olin varautunut vähän pitkällisempään laatikko-projektiin, joten aamuinen yllätys oli mieleinen.
Aamupalan jälkeen tehtiin Miehenmurrikan kanssa riisipuuro. Minä aloitin ja sillä aikaa kun minä kaulin piirakan kuoria, Miehenmurrikka hoiti puuroa ettei se palanut pohjaan. Tulikin todella hyvää puuroa ♥ Varsinkin kun sen tekee yhdessä.
Miehenmurrikka teki tänään ensimmäistä kertaa karjalan piirakoita ja sanoisinko että ensikertaileksi rypytys onnistui todella komeasti! Itse en saa edelleenkään tuollaisia rypytyksiä, vaikka olen muutamina vuosina piirakoita jo harjoitellut...
      Ja omatekemät piirakat ♥♥ Niitä ei voita mikään!
      Maistettiin heti kaakaon ja kahvin kanssa muutama piirakka uunituoreina ja kyllä maistui hyvältä ♥ Iltasella Miehenmuru oli tehnyt vielä munavoin piirakoille, joka oikeasti teki niistä täydellisiä!

Iltapäivästä laitoin vielä karjalanpaistin uuniin, joten kun iltasella katsoi tuvan lämpömittaria ja se näytti 28 astetta, ei tarvitse miettiä onko uuni ollut koko päivän kuumana! Karjalanpaistikin onnistui yllättävän hyvin, sillä sitä minä puolestaan tein itse ihan ensimmäistä kertaa - täysin ilman ohjausta siis. Alusta asti aina pehmeisiin ja maukkaisiin lihoihin asti! Hurraa!
      Nyt sitten ei tarvitse huolehtia muusta kuin huomisesta kinkun paistosta. Alkaa olla jouluruuat jääkaapissa eikä tarvitse pyhinä kuin raapia sieltä lautaselle mitä haluaa.
     Ennen iltalenkkiä imuroitiin vielä Miehen kanssa puoliksi ja minä paketoin loput lahjat. Oli mukava lähteä iltalenkille mieli keveänä ja valmiina joululomille.
    Ehkä sen vuoksi juoksukin sujui hyvin ja jaloissa riitti poweria. Ajattelin pitää joulutaukoa myös juoksemisesta ja hoitaa jalkoja muutaman päivän ajan vähän perusteellisemmin ihan vaan levolla ja lihashuollolla. Olen huomannut muista vuosista, että on parempi pitää taukoa itse aina välillä kuin sairastaa viikkoja sen takia ettei osaa pysähtyä välillä...
Joten aloitettiin meidän yhteinen joululoma iltasella tukevalla iltapalalla ja sohvalla löhöskelyllä ja leffalla. Ihanaa kun tupa on täynnä tunnelmaa, valoja, kynttilöitä ja lämpöä (tänään ehkä voidaan puhua jopa kuumuudesta!) eikä kiire enää yhtään mihinkään! ♥
      Ja onneksi pakkasetkin palasivat. Eivät nyt ihan ylitä vielä pakkasennätyksiä, mutta ollaan nyt kuitenkin pakkasen puolella ja pihalla oleva lumi on kahisevan kovaa. Parempi kuin se vesisade.
       Joulukortteja tuli ihanasti ♥
       Joulu on senkin puoleen ihanaa aikaa, kun saa postia melkein joka päivä ♥
Nyt sitten rauhoitutaan jouluun ja nautitaan yhdessä olosta ja hiljaisuudesta ja hämärästä ja vuoden pimeimmästä ajasta ♥ Toivottavasti sinullakin on rauhallinen joulun aika ja pystyt ottamaan kiireen ja hopun off-tilaan ja rentoutuksen ja hyvän olon on-tilaan.
       Täällä ainakin otetaan nyt ilo irti köllöttelystä ja löhöilystä, hyvistä elokuvista ja kirjoista, pitkistä pakkaskävelyistä ja ihan vaan sylikkäin olosta ♥
        Jouluja sinne, joka puolelle ♥

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
414. juoksupäivä (152 vko)
- 2560.8 km
- 7.2 km kylälenkki (43min)
- juoksu kulki alusta loppuun todella hyvin, ei ongelmia oikeastaan muun kuin tienpinnan kanssa. Loskainen röyste oli jäätynyt tienlaitaan eli juuri sinne missä minun olisi ollut paras juosta
- askellus parempaa ja laskeutuminen jalalle tapahtuu nyt turvallisemmin ja paremmin, jee
- laiskat pakarat löysivät paikkansa ja tekivät tehtävänsä varsinkin ylämäissä, jee
- ryhti kesti hyvin vaikka lopussa vähän väsähdinkin keskivartalosta
- hengitys oli koko ajan rauhallista ja hyvää
- mukava keli juosta, muutama pakkasaste ja pieni lumisade
- kiva juoksu ennen joululomaa, tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla ♥
- ihana laji!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti