21. joulukuuta 2017

Joulukukkia

Minulla on hyvin harvoin ollut jouluna joulukukkia.
      Yksi syy siihen on se, etten itse niitä osta, sillä tupa on yleensä liian kuuma, että siellä mikään elävä viherkasvi pysyy elävänä kovinkaan kauan. Toinen syy on se, ettei minulla ole sellaisia ystäviä, jotka jaksaisivat ajaa tänne asti kukkia tuomaan ja jouluja toivottelemaan. Minä puolestani ajelen ystävieni luona vähän ennen aattoa milloin kukan ja tänä vuonna juhlaglögin kera ♥
       On kiva muistaa ihmisiä muutenkin kuin joulukortilla ♥
       Tänä vuonna kuitenkin olen saanut kaksi kukkaa pöydälle ja tänään hain niille vähän paremmat ruukut eikä pelkkiä rondelleja. Miehen saama jasmiini ja tänään naapurin emäntä toi amarylliksen. Toivottavasti ehtii aukoa itsensä jouluksi, vaikka nyt onkin vielä aika nupullaan...
Laitoin vähän pehmennystä ruukkuihin, valkeaa huopaa.
      Olisi tehnyt mieli mennä levittelemään huopaa tuonne pihallekin, sillä tänään on räystäistä tippunut jälleen silkka vesi... blaah! Lumi on muuttunut loskaksi ja toivon tässä koko ajan, että luvattu pakkanen saapuisi ennen kuin kaikki hanki on taas poistunut keskuudestamme!
       Ihmeellisiä talvi-ilmoja!
Eilen minulla oli meidän virkistysalueen porukan kanssa eräänlainen kiitos/lopetus kahvitustilaisuus kunnantalolla. Istuin siellä ja kuuntelin. Olen todella huono puhumaan suuressa porukassa ja mieluummin kuuntelen kuin otan kantaa heti toisten ideoihin.
      Kehittämisideoita tuli paljon, tekijät vain puuttuvat. Ihmettelin siinä vain itsekseni, että miksei luonto ja rauha riitä? Miksi sinne pitää kehitellä jotain suvijuhlia tansseineen tai jotain kamalia bussilasteja turisteja roskaamaan? Miksei se riitä, että sinne mennään kävelemään tai retkeilemään ja kuuntelemaan luontoa - tai pitäisikö sanoa, että KUUNTELEMAAN ITSEÄÄN! Se tuntuu nimittäin olevan monen ihmisen puutteena näinä päivinä, mennään ja touhotetaan eikä kuunnella yhtään sitä, mitä mieli ja keho kaipaisivat.
       Tänään Mari laittoi sitten vielä niitä suunnitelmia sähköpostiin, mitä arkkitehdit ovat suunnitelleet. Kamalia puulavettipolkuja ja lintutorneja! Siis puolet voisi yliviivata niistä suunnitelmista! Enemmän voisivat keskittyä siihen, miten uimaranta saadaan pysymään hyvänä ja sitten se sauna tai avantouintimahdollisuus... Semmoisia luonnollisia ratkaisuja eikä mitään pitkospuun kaltaisia luontopolkuja!
        Niitä luonnoksia kun katsoo niin tuli vaan mieleen, että hitsiläinen kun en päässyt sinne esittelytilaisuuteen! Ehkä minut olisi muutenkin poistettu sieltä sitten...
Tänään olen puuhastellut sisällä. Tein Miehenmurulle kunnon ruokaa, kun eilen piti antaa pinaattikeittoa ja tuntui ettei kumpikaan oikein tullut syödyksi. Miehenmurullakin on ollut aika tiukka viimeinen viikko ennen joulua, kun kaverit katoaa ympäriltä sairaslomille...
       Valmistelin huomista piirakan paistoa tekemällä jo kuoritaikinan valmiiksi ja iltasella pitää ottaa porkkanasoseet valmiiksi sulamaan, että pääsee aamusta laatikon kimppuun. Piirakoita rypytetään sitten Miehen kanssa yhdessä ♥ Tai siis näin ainakin MINÄ olen suunnitellut.
       Tupa alkaa olla valmis jouluun. Olen jo sieltä ja täältä vähän siivoillut että ei tarvitse sitten huomenna kuin huitaista imurilla ja sitten alkaisi olla valmista rentouttavaan jouluun ♥ Ihanan pitkältä tämä joulun aika on tuntunutkin, kun sen aloittaa tarpeeksi ajoissa.
       Kunhan sitten joulun saisi olla vaan ja lukea kirjoja ja katsoa hyviä leffoja ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti