8. joulukuuta 2017

Lumipyry - luonnon erehdys vai pysyvä tila?

Päivä alkoi lumipyryllä ja oli oikeastaan mukavaa tupsahtaa ulkorapulle, kun ensin piti työntää oven edestä lumituiskudyyni pois! Yritin olla katsomatta tämän loppuviikon sääennusteita, mutta silmä vilahti kuin varkain sääkartoille eivätkä ne luvanneet hyvää - ainakaan sataneelle lumelle. Pakkasta ei ole kuin aste tai pari näinä päivinä ja viikonloppuna mennään taas plussalle.
       Huoh.
       Siksi perjantaisiivouksen ja tuvan lämmityksen jälkeen teinkin tapojeni vastaisesti pienemmästi lumitöitä kuin mihin olen tottunut. Vähän vaati totuttelua jättää piha noin "lumiseksi" kun yleensä nuolen joka kulman siistiksi. Mutta jos tämä ei-niin-tarkka-lumityö säästäisi edes vähän noita lumia pihamaalla plus-kelien saavuttua, on se sen arvoista ♥

Itsenäisyyspäivä tuli juhlittua ja nyt vähän aikaa hengähdetään ennen kuin otetaan loppukiri jouluun. Täällä istuu yksi, jonka joulumieli on ollut punaisella jo melkein kaksi kuukautta, mutta jonka lahjat on ostamatta ja kortit laittamatta. Jälkimmäinen ei tosin ole johtunut minusta vaan ulkopuolisesta tahosta...
       Noh, ensi viikolla näihin asioihin tulee korjaus ja onneksi olen sellainen lahjanostaja, että menen ja ostan kun ne on etukäteen mietittynä. Joidenkin mielestä ehkä tylsä tapa ostaa lahjoja, mutta minusta ainut tapa. Ei riitä psyyke siihen, että harhailisin hyllyjen välissä vasta miettien lahjoja. Ne pitää olla jo päätetty kun kauppaan menee!

Huomenna olisi tarkoitus mennä joulumarkkinoille, kunhan Miehenmuru pääsee viikonlopputöistään. Raahaan Miehen kaksille joulumarkkinoille, joten minun missioni on tehdä myös hänestä joulusielu... Ostoslistalla on ainakin lyhde kiittämättömille lintusille, jotka eivät sen päälle kuitenkaan ymmärrä mitään! Perinne on kuitenkin perinne, jota en väsy niille opettamaan!
      Ajattelin eilen jo kasvimaata...
      Tiedän, vähän aikaista kun ei vielä ole joulukaan ohi, mutta ajattelin, että ensi vuonna valmistaudun märkään ja kuivaan kesään yhtäaikaa. Se miten minä sen teen, ei mitään tietoa, mutta pitänee ruveta alkuvuodesta opiskelemaan keinoja ja kikkoja, joiden kanssa kasvimaa tuottaisi, olisi kesä millainen hyvänsä.
        Nyt kuitenkin toivoisin lunta tuon kasvimaan päälle. Alkaa tämänpäiväinenkin pyry olemaan vähän liian vetistä minun makuuni...
JUOKSUPÄIVÄKIRJA
5.12.2017 tiistai
407. juoksupäivä (150 vko alkaa)
-  2518.1 km
- 5.6 km metsäpolkuilua (35 min)
- juoksu oli mukava, jalat jaksoivat ja vauhtikin tosin oli tasainen
- hengitys ok
- ryhti kesti, joka varmasti helpotti myös juoksua ja askellus parempi ei ollut niin liukasta
- mukava pikkupakkanen, -2, ja juoksu nosti mielialaa kummasti, pientä lumisadetta

7.12.2017 torstai
408. juoksupäivä (150 vk0)
- 2523.1 km
- 5km suotien lenkki (33 min)
- nesteytys oli taas tänään unohtunut ja lihakset eivät ottaneet vastaan oikein mitään
- viisi kilsaa oli kyllä maksimi tänä iltana juoksussa, ei olisi jaksanut enempää
- alusta oli vähän epätasainen ja kävi pikkuisen pohkeen sisäreunaan sipsuttelu
- ryhtikin oli mitä oli ja askellus sen mukaista
- mukavaa sinänsä, että sain itseni lenkille, mutta lenkki itsessään ei ollut mikään maailman huippua
- -3, kylmä, tuulinen, kintut kylmettyivät


2 kommenttia:

  1. Joulumarkkinat ovat ihania! Olen ihan samaa mieltä, että joululahjat on hyvä suunnitella jo etukäteen. Hyvää viikonloppua ja tunnelmallista joulunodotusta!❤P.s. blogissani on käynnissä mukava arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ♥ Joulumarkkinoita saisi olla joka viikonloppu!
      Ja mitä lahjaostoksiin tulee, niin minun neuroottinen luonteeni ei sallisi kai sitä, että menisin pää tyhjänä joululahjaostoksille ja saisin ahaa-elämyksiä vasta hyllyjen välissä!
      Hyvin mietitty on puoliksi ostettu. Hyvää viikonalkua ja tunnelmaa sinnekin joulun odotukseen! ♥
      P.S. yritin osallistua arvontaasi, mutta jostain syystä kommenttini ei mennyt läpi... :( Ensi kerralla sitten paremmalla onnella...

      Poista