4. joulukuuta 2017

Piparin tuoksua

Minulla on tyyny-ongelma. Olen ostanut vuoden aikana varmasti kolme erilaista tyynyä ja päätynyt aina samaan lopputulokseen: niskat kipeänä heräämiseen. Tänä aamunakin sain venytellä ja hieroskella niskojani pitkän aikaa ennen kuin tuntuivat omilta... En tiedä pitääkö kohta nukkua ilman tyynyä vai olla nukkumatta ollenkaan, kun mikään ei tunnu auttavan - ei edes se, että tyynyt ovat laadukkaita Wellpur-tyynyjä!
       Huokaus.
Tänä aamuna taivas hipsutteli hiljaa valkeaa, kevyttä lunta maahan. Välillä sakeasti ja välillä ihan kuin olisin unohtunut tänne maailmaan yksikseni. Rauhallisesti leijaillen ♥
       Eihän tuota kinoksiin asti tullut, mutta maa on nyt jo vähän valkoinen eikä niin masentavan musta kuin eilisiltana...
       Oli pipareiden vuoro ♥
 Ostin valmistaikinaa, vaikka oikea emäntähän taitaisi tehdä taikinan alusta asti. Ehkä sitten joskus. Nyt se valmistaikina on niin helppo, mutkaton ja mukava tapa tehdä pipareita. Unohdin piparkakkutalon kokonaan, ei olla tehty sitä enää monena vuonna, kun isä irtisanoutui kuuman sokerin kanssa leikkimisestä. Tyydyin tavallisiin hirvi-pipareihin. Olivat tarpeeksi pieniä, sellaisia suupaloja ♥
      Yleensä olen tehnyt piparit ja katsonut samalla Taru Sormusten Herrasta trilogian toista tai kolmatta osaa, mutta tänä vuonna laitoinkin suomenkielisen puheen eiliseen Kaunotar ja Hirviö-leffaan ja katsoin sen uudelleen suomenkielisten äänien kera ♥ En yleensä ole duppauksen fani näytellyissä elokuvissa, mutta tuohon leffaan se sopi hyvin. Vai olinkohan nyt vain puolueellinen kuuntelija?!
Tuvassa leijaili ensimmäisen pellin jälkeen ihana piparien tuoksu. Söin taikinaa niin, että vatsa tuntui jo omituiselta hetken päästä, mutta enemmän minä raa'asta taikinasta pidän kuin noista valmiista tuotoksista... senkin uhalla, että vatsa pullistuu palleroksi ja olo on tukala!
       Joulupiparien hinta!
      Pipareita tuli taas melkein kaksi laatikkoa, toivottavasti joku syö ne joulun aikana! Miehenmurrikka sanoi ostavansa pipareiden päälle homejuustoa ja tekevänsä herkullisen cocktailin, mutta minä syön mieluummin piparin ilman päällisiä - ainakaan homejuusto-päällistä.
Laitoin ulkosaunalle jo vähän tulia, ehtii seinät lämmetä ennen kuin laitan saunan päälle ihan oikeasti iltaa varten. Kannoin vedet saaveihin ja pataan ja huomasin kyllä, ettei maa ollut jäässä, ei edes kohmeessa eilisen sateen jäljiltä. Noh, ainakin se on valkea. Ei vain kovin kauan, jos se ei nyt kohta pakasta!
      Muutaman tunnin päästä saan isännän kotiin ♥
      Harjoittelen jo halauksia ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti