28. joulukuuta 2017

Siivouskausi

Minulla on erilaisia kausia.
     Kasvimaakausi, nurmikkokausi, kukkapenkkikausi, löhöilykausi, siivouskausi... ne muuttuvat lähinnä vuodenaikojen mukaan, mutta joskus ne tulevat ihan yllättäen epäsopivaankin aikaan. Varsinkin pihamaakaudet iskevät yleensä keskellä talvea, kun ei voi pihalla muuta tehdä kuin lumipalloja - joskus ei sitäkään!
      Tänään minuun iski siivouskausi.
      Se tosin jatkuu kytevänä hiilloksena ensi viikon alkuun asti, sillä tänään en vielä saanut raivattua joulua täysin pois, kun minulla on jokin "ei ennen uutta vuotta"-sääntö esimerkiksi kuusen ja jouluvalojen kanssa?! Oma keksimä sääntö, joka on juurtunut sellaiseksi, että on melkein rikollista sitä rikkoa!
       Pesin tänään sähköuunin ja torpan ja pesin pyykkiä kaksi koneellista.
       Siivosin.
        Yleensä siivoan, kun pää on ajatuksista turvoksissa tai sekaisin, mutta tänään siivoaminen ei johtunut näistä syistä vaan pelkästään siitä, että teki mieli laittaa huushollia vähän kuntoon.
Sähköuuni on ollut taas vähän huonolla hoidolla, mutta ostin eilen kaupasta Mr. Muscle-uunin puhdistusainetta ja aikamoista taika-ainetta olikin! Kertapyyhkäisyllä tuli niin siistiä, että aloin jo epäillä, että minkähänlaista myrkkyä minä uuniini laitoinkaan! Pesin kyllä aineen huolellisesti pois ja lämmitin uuniakin muutaman kerran, että höyryt haihtuisivat.
      Olen kokeillut ns. luonnollisempiakin puhdistusaineita soodasta mäntysuopaan asti, mutta niiden kanssa saa aikaa kulumaan ihan kamalasti vailla sen suurempaa tulosta - ainakin meidän uunin pintoihin ne eivät tepsi. Tässä tapauksessa myrkkykuorma oli varmasti valtava, mutta tehokkuuttakin löytyi kun uuni oli putsattu 15 minuutissa eikä kolmessa tunnissa! Tosin vaikutus aika oli puoli tuntia ennen pyyhkimistä...
Tupaa imuroidessani kolauttelin tämän tästä imurin letkua kuusen alaoksiin ja sain sen karistamaan ihan kamalasti! Miksi? Sateisempaa syksyä ei ole ollut miesmuistiin ja luulisi, että kaikki puut ovat tukehtuneet jo veteen! Luulisi että kuusetkin ovat saaneet nestejännityksensä vahvaksi eikä pari viikkoa sisällä (vedessä vielä!!!) hetkauttaisi niitä vielä suuntaan eikä toiseen.
       Karistaa kuitenkin.
       Ja kovasti!
       Ensi viikolla nakkaan kuusen ulos!
Tänään on taas satanut vettä ja ollut harmaata.
      Ehkä kelikin vähän vaikuttaa mielialaan, mutta kaikesta siivousinnosta huolimatta mieli ei ole ollut mitenkään iloinen tai reipas. Olen kyllä nauttinut täydellisestä yksinäisyydestä, kun talossa ei ole ollut kuin minä ja kummitukset, mutta ehkä mieli ei ole vielä ihan siellä asti, missä muu kroppa alkaa olla.
        Mieli jätättää, vaikka kroppa muuten puhkuu tarmoa jo ensi vuodelle... Ja tässä sen huomaa, miten kiinni nuo kaksi ovat toisissaan: mieli ja keho. Ei ole kyllä toimi toinenkaan jos toinen on poissa pelistä. Siksi pitääkin alkaa tehdä töitä, että saisi ne balanssiin.
Puutarhahetki-blogissa oli tehty ihania jäälyhtyjä pihapolun varrelle ja innostuin itsekin niitä väsäämään uudeksi vuodeksi. Kelit eivät vain suosi minun innostustani, sillä tänäänkin oltiin plussan puolella sen verran ettei tuolla kyllä jäädy mikään!
       Toivottavasti nyt tulisi sen verran pakkasia ennen sunnuntaita, että saisin edes puolikkaita jäälyhtyjä aikaiseksi. Miten onkin päässyt unohtumaan kaikki nämä yksinkertaisimmat ja kauniimmat pihakoristeet koko talvesta?!
       Kiitos Tiiu ideasta ♥
       Olenkohan unohtanut muitakin yksinkertaisia, mutta ihania koristeita pihamaalta? Ideoita otetaan vastaan! Tein tänään muutenkin sen virheen, että kurkistelin kukkapenkki-ideoita netistä... ei olisi pitänyt. Ideointi ja suunnittelu alkoi heti vaikka tässä vasta oikeastaan aloitellaan talvea. Viherpeukalot eivät jätä rauhaan edes talvella!
        Jos teidän peukaloissa alkaa kyljet vihertämään, jynssätkää värien alut pois äkkiä tai saatte niistä elinikäisen riesan (joka muuttuu sitten taudin myöhemmässä vaiheessa iloksi ja riemuksi...)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti