2. toukokuuta 2014

Tyynylämpöä

Aamulla oli pihamaa valkoinen yöpakkasen jälkeen - vai sanotaanko sitä tähän aikaan vain hallaksi?!
           Niin tai näin, niin kylmä aamu pelmahti vastaan, kun aamutuimaan töihin lähdin. Kauempaa katsottuna olisi voinut luulla, että lähden valloittamaan Pohjoisnapaa tai muita ikiroudan peittämiä, valloittamattomia kohteita, sillä päällä oli jälleen muutakin kuin t-paita.
            Kylmä aamu ja takana päin oleva arkinen työviikko antoivat syyn pieneen itsensä hemmotteluun: ostin itselleni vehnä-lämpötyynyn. Semmoista olen kaivannut jo kauan enkä ole saanut sitä ostetuksi, mutta nyt päätin tuhlata ansaitut eurot lämpöön ja hyvään oloon. Kenties kannan isoa, punaista ja sydämen muotoista tyynyä paidan sisällä koko ensi viikon, kun säätiedotusten lämpökäyrät roikkuvat nollan seutuvilla uhkaavasti.
Aina sanotaan, että jos on aikainen kevät, niin kylmät kelit tulevat kyllä aikanaan, vaikka sitten toukokuussa. Miksi? Mikä ihmeen maailmanlaki se on, ettei se lämpö ja aikaisen kevään hehkuva helle voisi jatkua samanmoisena lokakuuhun asti? Mikä se "pakollinen kylmä kausi" siinä välissä on?
             Huokaus.
             Minun piti tänään käydä ostamassa ne uudet farkutkin, mutta en sitten ostanutkaan. Syytä en voi kertoa, mutta asiaan liittyy piinaavan pitkä kassajono, pissahätä ja toive siitä, että rakko olisi venyvä lihas... Farkkujen reikä ei ole huomattavasti kasvanut, joten lahje kestää kyllä vielä yhden viikon mukana.
             Huomenna olisi vielä töitä ja sitten saisi kiskaista jalat kohti kattoa ja nautiskella vähän omasta ajastakin. Nyt kuitenkin taidan tuikata lämpötyynyni mikroon ja kömpiä sen kanssa sitten peiton alle lämmittelemään!
             Hei hei ja hyvää yötä täältä napapiirin tältä puolen!
             HRR!
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti