27. toukokuuta 2014

Itkuiikka

Yhdessä yössä ihanainen helleaalto vaihtui hyisen kylmäksi ja sateiseksi harmaudeksi. Tänään piti jälleen pukeutua kaikkiin vaatekaapista löytyviin vaatteisiin, että pärjäsi tuolla kylmässä ilmanalassa! Tässähän pitäisi melkein ryhtyä vaihtolämpöiseksi, että kestäisi lämpötilanvaihteluissa mukana...
            Eilen kyllä vaihtui mielikin säätilan mukaan.
            Olen aina ollut vähän herkkis tyyppi ja itku tulee helposti niin ilosta kuin surustakin, vaikka aina ilon tai surun aiheet eivät omia olisikaan. Pienempänä ei kamalasti tarvinnut, että itkua tihrustelin, mutta onneksi nykyään semmoiset 'julki-itkut' ovat vähentyneet ja itken yleensä itsekseni, jos siltä tuntuu.
 Eilen kuitenkin itku oli herkässä koko ajan: radiosta tuli vain surullisia tai itkettävän herkkiä kappaleita, pienetkin vastoinkäymiset tuntuivat siltä, että olen huono ja turha ihminen eikä minusta ole mihinkään ja oikein etsimällä etsin jotain, minkä pystyi kehittelemään sielua raastavaksi sydänsuruksi.
             Oikeita syitä itkuun ei ollut. Ei sen ensimmäistä.
             Kaikki oli ihan hyvin. Ei erikoisen hyvin, mutta niin hyvin kun nyt normaalielämässä ylipäänsä voi olla. Silti illalla kun lämmittelin saunanlauteilla illan kylmyydessä kohmettuineita jäseniäni, niin itkin silmät punaisiksi eikä se ollut mitään nyyhkytys-itkua vaan ihan kunnon vetistelyä!
              Aamulla oli silmät turvoksissa ja muistelin jostain lukeneeni, että silmäturvotukseen auttaisi kurkkuviipaleet. Kurkkua ei jääkaapista löytynyt, joten kastelin vanulaput niin kylmällä vedellä kuin mitä hanasta sain aikaiseksi ja lätkäisin ne silmien päälle. Huomasin kuitenkin, että laput silmillä oli vähän vaikea pestä hampaita, joten lappuhoitoa annoin yksi silmä kerrallaan.. Siinä vaiheessa jo itseäänkin hymyilytti koko touhu. Voi minua!
               Edelleenkin on vähän semmoinen olo, että ei tarvitsisi paljoakaan lietsoa, että saisi itkun aikaiseksi, mutta en välttämättä halua aukoa umpimuurautuneita silmiä enää huomisaamuna auki. Otin iltapalaksi ison mukillisen kuumaa kaakaota, jospa sen lämmin maito auttaisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti