11. marraskuuta 2019

Plussaa mittarissa: ranta puhtaaksi ja joulua tv:stä ♥

Pakkaset loppuivat ja tuli tämmöinen märkä, pimeä ja plusasteinen kausi tähän väliin. Ristiriitaisia fiiliksiä. Olen iloinen, että uintikausi pääsi jatkumaan näidne plussakelien takia, mutta sitten toisaalta tuo sumuinen, kostea ja pimeä ei imaise kyllä yhtään mukaan. Täytyy ottaa ne hyvät asiat tästäkin pimeästä ja nautiskella niistä.
       Viikonloppuna käytiin sosiaalisuutta harjoittelemassa hirvipeijaisissa. Meidän kylän ukot olivat saaneet taas niin hyvää keittoa aikaiseksi, että kelpasi sitä iltaruuaksi ottaa! Väkeäkin oli ihan kohtuullisen paljon paikalla! En saanut aikaiseksi neuloa niitä arpajaisvoittoja peijaisiin, kun jo viime vuonna ärsytti että kun järjestetään arpajaiset niin siellä ei ole palkintona kuin hirvenlihaa. Olisin voinut olla ensimmäinen tekemässä tähän asiaan muutoksen. Jospa sitten ensi vuonna...
Tänään kävin uimarannalla putsaamassa vähän rantaa. En siis todellakaan ottanut siitä enää samanlaisia paineita kuin esimerkiksi viime syksynä, sillä huomasin kesällä että tilanne vaihteli sotkuisasta ei-niin-sotkuiseen. Sen kesällä tekemäni kasan nappasin pois ja haravoin vähän suurimpia kaisloja lehtiä rannasta. Ihan rantaveteen jäi paljon kaislarojua, mutta luulen, että tulevat jäät hoitavat ne sitten siitä johonkin...
      Kurja keli vähän, kun oli kosteaa ja kylmää, mutta eipä se sitten haitannut, kun sai lapiohommissa lämpimän päälle. Ja sai ainakin ajatella omiaan ja olla vähän ulkona tekemässä kerrankin jotain hyödyllistä!
Nämä plussakelit ovat sulattaneet rannan jääkenttää aika paljon ja kun tänään kävin uimassa niin jalka humpsahti loskan ja jään läpi. Sääri on kuin olisin potkinut valopylvästä. Ei sitä kylmässä vedessä huomaa, että iho vähän raapeutui. Selvisin kuitenkin hengissä tästä jäisestä sylistä ♥
        Vesi alkaa olla +0 kietämillä ja silti minä uin siellä!
         Olen miettinyt vähän tätä kulunutta vuotta ja sitä, mikä se oikeasti pani minut muuttamaan elämääni aivan toiseen suuntaan.
         Riuhtaisin itseni irti vihdoin entisestä työpaikastani, jossa ei työnä ollut mitään vikaa - päinvastoin - rakastin sitä, mutta vihasin sitä millaiseksi se oli muuttunut 15 vuoden aikana. Ja rehellisesti sanottuna, ei se yhteisökään ihan paras mahdollinen aina ollut. Lähimmät työkollegat olivat mahtavia, päättävät tahot sitten vähän pettivät.
         Perustin oman firman, joka tosin vielä on aika alkukuopissaan, mutta uskon että jossain vaiheessa se lähtee omille siivilleen, kunhan pääsen alkulimasta eroon!
         Ja ryhdyn opiskelemaan itselleni vielä kolmatta ammattia ensi vuonna!
         Olen todella superylpeä itsestäni ihan kaikesta ♥
         Ja kun itsensä voittamisesta puhutaan niin tämä avantouinti/talviuinti on yksi niitä asioita, joita olen NIIIIIIIIIN monta vuotta vain puhunut. Tänä vuonna se sitten onnistui ja sain itsestäni irti kokeilla jotain, mikä on todella epämukavuusalueen puolella. Huomasin aika nopeasti, että epämukava voi muuttua sitkeällä yrittämisellä varsin mukavaksi puuhaksi ♥ Nyt en antaisi näitä kylmiä uintikertoja mistään hinnasta pois kokemusteni joukosta!
 Kohta lähden aloittamaan tämän viikkoisen juoksuviikon pimeällä, kostealla ja plussakeli-juoksulla. Vaatetus on vaikeinta näissä keleissä ja minun ongelmani on ylipukeutuminen. Ei saisi tulla kamala hiki, mutta ei kylmäkään kiva tunne ole juoksulenkillä... Haasteellista.
       Ja miten ihanaa onkaan sitten pimeän ja kostean kylmän juoksulenkin jälkeen käydä lämpimässä suihkussa/saunassa, ottaa vähän ruokaa ja kuumaa kaakaota ja pujahtaa hetkeksi viltin alle katsomaan Netflixistä jouluisia hömppäleffoja.
        Opin nimittäin eilen illalla taas sen, miksi minun on paras pysytellä hömpässä ja draamassa. Katsottiin eilen iltaleffana Bird Box-niminen leffa, missä oli Sandra Bullock pääosassa. Juoni lyhykäisyydessään meni näin: jokin saa suurimman osan maailman ihmisistä tekemään itsemurhan ja pelastunut äiti aikoo saada kaksi lastaan turvaan vaikka mikä olisi. Ihan ok juoni, ei mikään virallinen kauhuleffa siis, mutta jokin siinä leffan sävyssä ahdisti minua ihan älyttömästi. Näin viime yönä sitten sen laatuisia uniakin, piiloilua, tappamista yms. Eli minulla nämä tämänsorttiset leffat menevät heti sieluun asti, ja tämmöisen rikkisieluisen ei pitäisi tuollaista katsoa - ainakaan illalla.
       Tänään siis katson vain ja ainoastaan joululeffoja ja hömpän ja draaman rajamaastosta ♥ Se sopii minun psyykkeelleni enemmän!
        Nyt kuitenkin haen vähän puita huomisaamuksi ja lähden juoksemaan! Ihanaa alkanutta viikkoa ruudun sille puolelle! ♥
Askel hyiseen, jäiseen veteen. Almost like a polar bear ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti