8. kesäkuuta 2019

Odotettu viikonloppu ja odotetut +30 asteen helteet ♥

Ensimmäinen työviikko takana.
     Sanotaanko vaikka niin, että vähän erikoinen viikko kaikin puolin. Sen minkä huomasin tällä kertaa työt aloittaessani, että taitaa olla oikeasti viimeinen kesä näissä hommissa. En tiedä onko se paikasta, vai minusta, mutta en saa työstä enää oikein mitään - en vielä edes sitä palkkaa, sillä firma ei "ehtinyt" edes työsopimuksia kirjoittamaan...
      Viikko tuntui todella pitkältä ja vaikka työkaverit olivat mukavia niin en vain oikein kotiutunut sinne ensimmäisen viikon aikana. Jotenkin tuntuu, että olen tunkeilijana niiden muiden keskellä, kun melkein kaikki toisensa tuntevat.
       Olin niiiiiiiiin onnellinen kun pääsin perjantaina kotiin työviikon jälkeen. Hymyilytti niin ettei meinannut naama riittää! ♥ Tuntui hyvältä, että oli edessä kaksi päivää ihan vaan olemista, kotona.
       Siivosin tuvan ja sitten vielä ahersin melkein +32 asteen helteisessä iltapäivässä meidän grillimajan nopeasti siihen kuntoon, että saadaan Miehenmurrikan kanssa viettää viikonlopun helteisiä hetkiä sielläkin.
Aivan mahtavia kelejä onkin ollut nyt loppuviikosta. Töissä ne tietysti teettivät vähän nestevajausta ja uupumista, mutta viikonlopun keleiksi ihan parhaita! Eilen kun sain siivottua ja tehtyä muutkin hommat, on viikonloppu pyhitetty täysin vaan levolle ja nautiskelulle.
       Eilen otettiin viikonlopun alun kunniaksi jääteetä ja mango-sorbettia ♥ Varsinkin jäätee tuntui nesteyttävän oikeinkin hyvin todella kuuman illan jälkeen! Se oli minun pieni kesäyllätys Miehenmurrikalle ♥ Tänään ollaan sitten istuttu grillimajan terassilla ja luettu kirjaa ja nautittu kesähelteistä (kun nämä kuulemani mukaan loppuvan ensi viikolla...). Uimassakin käytiin jo ennen ruokaa vähän viilentymässä enkä ymmärrä kyllä yhtään kun lehdissä on kirjoitettu, että järvien vedet ovat nyt ennätyksellisen lämpimiä. Eivät ole ihan joka paikassa. Siinä järvessä missä minä uin ei lämpötila takuulla ole montaakaan astetta +10 yläpuolella! Sen verran kylmää se on ja minä uin aika kylmissä vesissä.
Kesäillan helleautere ♥

Syreenitkin kukkivat parhaimmillaan. Jotenkin aina toivoisi, että ne kukkisivat vasta juhannuksena niin saisi kuistille ja saunaan ihanat juhannuskukkaasetelmat, mutta nyt ne ovat monena vuonna kukkineet jo näin monta viikkoa ennen.
Kasvimaata olen jälleen kastellut joka ilta huolimatta siitä, että itikat ovat ymmärtäneet tämän rituaalin heidän iltapalanaan. Eilisiltanakin niitä oli kimpussa ihan laittoman paljon! Onneksi nämä helteet veivät siitä sadosta suurimman terän, sillä alkuviikosta oli suorastaan tuskaista työmaalla tehdä yhtään mitään siinä mäkäräis- ja itikkaparven keskellä!
        Onneksi oma piha on sen verran avara ettei ole hirveästi itikoista ollut muutoin haittaa kuin iltasella, vaikka meilläkin noita vesisaaveja on pihamaalla aika paljon...
        Juoksua kokeilin keskiviikkona, mutta totesin ettei helteellä meikäläisen jalat kulje mihinkään. Pääsin kolme kilsaa ja siihen tyssäsi sekä voimat että olo. Hiki ei päässyt pintaan ja energiaa ei ollut yhtään siihen että olisi liikuttanut jalkojaan. Pikemminkin päin vastoin. Ei helle-lenkeistä ole hyötyäkään, kun keho stressaantuu näemmä entisestään. Olen nyt pitänyt loppuviikon paussia ja viettänyt illat uiden ja saunoen ♥ Ei huono juttu sekään!
Eilen oli ihana lämmittää ulkosaunaa kun käki kukkui ja tuuli humisteli hiljaa helteisessä ilmassa. Oli juuri sellainen kesäilta, joita oli keskellä talvea ikävä ♥ ja jonka haluaisi pulloon ja säästöön.
        Miehenmurrikalla on enää kaksi viikkoa töitä ennen kesälomaa. Meillä on kesälomasuunnitelmat todella auki enkä oikein uskalla edes ajatella mitään ennen kuin saan tämän kesätyöjutun rullaamaan. Todella huonosti hoidettu tänä kesänä koko homma!
         Haaveena olisi heinäkuinen Hanko ♥
         Käytiin pari kesää sitten siellä ensimmäistä kertaa ja se oli sen verran ikimuistoinen kokemus, että saisi sen kokea uudelleenkin. Toki siellä varmaan olisi kiva syksykin, jos sinne asti meidän reissu virahtaa, mutta mieluummin sitä menisi johonkin kesälläkin.
        Kesäsuunnitelmia ei oikein ole ollut muutenkaa, kun olen AINA ollut kesän töissä. Sekin alkaa tässä kausihommassa ärsyttämään, että kesä, joka on ihmisen parasta aikaa, menee aina töissä eikä ole edes sitä viikkoa sitä kesälomaa milloin voisi nauttia Suomen kesästä! Siksi ajatus siitä, että saisi joskus päättää omista jutuistaan alkaa muotoutua haaveesta päämääräksi. En jaksa tämmöistäkään elämää ihan loputtomasti!
Olen kävellyt koko viikonlopun tai mitä sitä nyt on ehtinyt tähän mennessä kulumaan, täysin paljan jaloin. Vahvistan mikrolihaksia jaloissa ♥ ja tietysti nautin myös nurmikkopihasta ja lämpimistä keleistä!
      Olen ollut kuin laitumelle päässyt nuori lehmä joka on ottanut ilon irti vapaudestaan. Oikeasti! En muista milloin viimeksi olisin nauttinut kesäpäivästä NÄIN KOVIN ♥ Olen onnellinen ja rauhallinen ja stressitaso on varmaan nollassa!
       Lämpö, aurinko, Miehenmurrikan kanssa vietetty laatuaika, avovesiuinti, kirjat, komeat auringonlaskut iltaisin, käen kukunta ja iltainen lintukonsetto muutenkin ♥ Siinä hyvä resepti onnelliseen kesään!
JUOKSUPÄIVÄKIRJA
keskiviikko 5.6.2019
597.juoksupäivä (218 vko)
- 3598.4 km
- 3km metsätie pyrähdys (15 min)
- ajattelin ensin että menen päätä selvittämään mutta ei sitä sitten jaksanut juosta oikein yhtään
- jalat jaksoivat suht hyvin, mutta ei vaan ollut powereita tuolla helteessä
- olo oli tukala
- +30, aurinkoinen, tuuleton ilta
- ihan mahtava keli muuhun kuin juoksuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti