29. maaliskuuta 2017

Rakeita kevätkylvöihin ja uusien kenkien ensiaskeleet

Luontoäiti ei taas eilen tiennyt mitä olisi maan lapsille sääksi laittanut. Aamusta tuli taivaalta niin vettä, räntää, lunta kuin rakeitakin ja niidne välissä paistoi aina välillä aurinko. Tuuli oli edelleen kova, mutta lupailivat, että sekin tyyntyisi jo näihin päiviin.
        Tein eilen sen verran ulkohommia, että kannoin kuistilta vihdoin viimein talviasetelmat pois ja vaihdoin vähän keväisempää ilmettä tilalle. Tuolit ja pöytä ovat napattu äidin ja isän alakerrasta, kun olivat kuulemma vain pölyyntymässä ja tilaa viemässä. Minusta ne sopivat mainiosti kevyeksi sisustukseksi kuistin nurkkaan. Vähän kärsineen näköisen sypressin laitoin vähän uuteen uskoon ja jätin kuistille vihreyttä antamaan ennen kuin laitan pöydälle sitten jotain pääsiäistä ♥

Sen verran pääsiäistä tein jo, että laitoin raiheinän ja vehnän itämään sekä upotin narsissin mokomat ruukkuihinsa. Toisen ruukun nostan tuohon kuistin pöydälle kun (jos) sää vähän lämpenisi pääsiäiseksi ja toisen sitten tuvan pöytää koristamaan.


Oli ihan valtavasti aurinkoenergiaa, vaikka aurinko ei eilen paistanutkaan kuin silloin ja tällöin. Kevät tuo ihan eritavalla virtaa tekemiseen, vaikka vähän väsyneempänäkin. Ihanaa kun tulee kevät!
       Iltasella lähdin juoksentelemaan ja kokeilemaan uusia kenkiä. Sain Miehenmörrikän seuraksi, tosin se nappasi pyörän alleen. Oli kuulemma oikea kuntopyörä, kun satula oli niin matalalla, että jalat olivat koko ajan koukussa! Sen verran huomasin, että juoksin paljon kovempaa, kun oli joku vierellä polkemassa vauhtia. Uudet kengät toki tuntuivat jalkapohjassa, kun tukea löytyikin ihan eritavalla kuin vanhoissa kengissä, mutta muuten kengät olivat kyllä pehmeät ja kevyet juosta. Kuin olisi ilmassa juossut!
       Lenkin jälkeen olin kyllä ihan hyytelöä, mutta ainakin kengät saivat hyvän sisäänajon. Minun pitää ajaa ennen kesää oma pyörä kaupungista tänne maalle, sillä sen verran mukavalta pyöräilykin eilen näytti, kun Miehenmuru polki kylmässä tuulessa siinä vierellä ♥
Sauna teki hyvää kylmän lenkin päätteeksi ja iltasella nyhjättiin kylki kyljessä elokuvaa katsellen. Tai minä katsoin ja Miehenmörri torkkui ♥
      Vielä vähän ennen puolta yhdeksää ikkunasta näki pihamaalle ja taivaanrannassa kajasti vielä auringonlaskun rippeet. Kohta ne ovat täällä - lämpöiset yöttömät yöt.
      Voi jee!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
tiistai 28.3.2017
327. juoksupäivä (118 vko alkaa)
- 2060.6 km
- 5.4 km uimarantalenkki (26 min!!!!)
- eka lenkki uusien kenkien kanssa!!!
- jaloissa tai pikemminkin kengän sisällä olevassa jalan osassa tuntui että oli uusi kenkä jalassa, muualla ero oli ainostaan positiivisen näkymätön.
- askel oli kevyt ja pehmoinen eikä jalka tärähtänyt samalla tavalla vaikka juoksin asfaltilla
- ryhti pysyi suhteellisen hyvä ja Mies katsoi jalan linjaustakin samalla kun ajeli minun perässä, oikea jalka ei lähde seuraavaan askeleeseen suoraan vaan vähän heilahtaen sivulle ja astun vähän ulospäin samalla jalalla... Pitänee kiinnittää huomiota näihin seikkoihin
- hengitys onnistui vaikka kova vauhti pistikin vähän puuskuttamaan
- tempo oli sen verran kova, että jalat vetivät hyytelöksi, mutta kiristin vauhtiakin melkein 3 minuuttia!
- vähän tuulinen ja kolea ilta, +3 ja puoliaurinkoinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti