29. helmikuuta 2016

Karkauspäivä

En kosinut tänään ketään.
       Mieli olisi tehnyt, mutta en uskaltanut. Jos vaikka olisi suostunut...
       Tänään oli AIVAN MAHTAVA päivä! Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta auringonnoususta auringon laskuun ja yritin ottaa ilon irti siitä koko sen ajan. Heti kun olin saanut talon lämmitettyä lähdin käymään rantalenkillä ja uskaltauduin jäälle. Aurinko ei vielä kamalasti lämmittänyt, mutta jos vaikka muutama pisama olisi ilmestynyt nenänpäähän auringon voimasta. Minuun se ainakin valoi voimaa ja iloisuutta!
       Minun jäällä kävely tarkoitti, että kävelin jäällä pari kolme metriä rannasta... En tiedä miksi, mutta jäällä kävely on aina pelottanut minua. Ihanaa oli kuitenkin se kaikki avaruus ja tila ympärillä. Hiljaisuus ja luminen valkeus. Aivan ihanaa!

Jäällä oli joku juoksuttanut koiraa ja tuli niin kamala ikävä omaani. Miten kovasti se naperoinen olisikaan nauttinut tilasta ja juossut villinä ympäri jääkenttää. Tai sitten ollut yhtä epäluuloinen kuin minäkin ja pysynyt rannassa...
          Söin ja lähdin uudelleen ulos. Kävelin iltalenkkinä tuon kyläkierroksen jonka yleensä juoksen. Kamalan pitkä matka kävellen, kun juosten se menee kuitenkin puolet nopeammin. Nyt kuitenkin ehti nauttia maisemista vähän paremmin ja varsinkin iltaisesta auringonlaskusta joka teki lumiset pellot hätkähdyttävän kauniiksi. Ihan en ehtinyt kotipihaan ottamaan kuvaa siitä oranssista pallosta, jollaiseksi aurinko muuttui juuri ennen kuin plumpsahti metsän taakse, mutta siitä tuli erehdyttävästi mieleen Leijonakuninga-leffan alun aurinko.


Vaikka tämä päivä oli upea helmikuun viimeinen, niin täytyy myöntää, että aurinko sai kaipaamaan kesää jälleen entistä kovemmin. Tulisi jo kevät ja kesä! Ja lämpö.
        Katsoin aamusella Oscar-gaalan nauhalta ja ei nyt ihan kaikki omat ehdokkaat saaneet pystiä, mutta puolet oikein on minusta jo aika hyvin..

Paras elokuva - Spotlight
Paras ohjaus - The Revenant
Paras miespääosa - Leonardo DiCaprio (check!)
Paras naispääosa - Brie Larson (check!)
Paras miessivuosa - Mark Rylance
Paras naissivuosa - Alicia Vikander (check!)

Muuten gaala ei tänä vuonna ollut kovinkaan kummoinen. Koko gaalan ajan puututtiin kohuttuun puheenaiheeseen siitä, ettei tänä vuonna ainuttakaan ehdokkuutta oltu annettu mustalle näyttelijälle. Todella väärin sinänsä, mutta asiaa tuotiin julki jo liiankin kanssa. Meni vähän itsensä toistamiseksi. Leffojen ystävänä oli kuitenkin mukava jälleen katsoa pieniä otoksia leffoista, jotka jo kohta on Suomenkin teattereissa... Katsotaan nyt menenkö niistä jonkun vilkaisemaan!

Huomenna alkaa sitten kevät!
    Tsirp! Tsirp!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti