5. joulukuuta 2019

Metsätöiden värittämä viikon alku

Joulukuu alkoi ihanilla pakkasilla, mutta heti kun lähestytään Itsenäisyyspäivää niin maailma mustenee. Miksi?
     Vähäiset lumet sulivat pois ja mittari pomppasi +4 asteeseen ja iltasella pimeys on jälleen läpitunkematonta. Noh, jos jotain hyvää tästä synkkyydestä etsii, niin minun uimakauteni sen kun jatkuu, kun ranta pysyy sulana ♥
Tämän alkuviikon olen viettänyt metsätöissä.
       Viime talviset lumen painosta murtuneet kuuset jäivät keväällä kesken, kun piti lähteä tienaamaan rahaa puutarhurina, mutta nyt hoidin sitten sen urakan valmiiksi. Juuri näin uuden talven kynnyksellä eli en yhtään liian aikaisin.
        Metsätyö ei ole työnä hassumpaa, saa liikuntaa, lihaskuntoa ei tarvitse miettiä työpäivän jälkeen tekevänsä enää ja tulostakin syntyy pöllipinoina. Tietysti vähän jos osaisi paremman tekniikan niin työ ei kuormittaisi niin kovin, mutta kyllä työ jo toisena päivänä sujui ihan eri tavalla kuin ensimmäisenä. Tottui taas sahan painoon ja sen kanssa työskentelyyn
Mutta kun yksin tekee, tuntuu välillä rungot liiankin paksuilta. Meni voimia turhaan siihen, että ähelsi runkoja kasaan ja veti niitä pitkin maita ja mantuja. Ehkä tässäkin juuri se tekniikka olisi ollut ihan hyvä tietää...
       Metsätyössä parasta on tietysti metsä itse.
       Ja evästauot.
       Minulla oli aika köyhät eväät, sillä jos olisin ottanut oikein isot voileivät tai keittoa mukaan en olisi jaksanut tehdä mitään. Huomasin kesätöissäkin aina, että vähän kun nälkäsenä tekee niin tekee paremmin... Kotona sitten maistui ruoka hyvin.
      Tiistaina oli ihana pakkaspäivä. Pakkasta oli juuri sopivasti tehden kelistä kuivan ja aurinkoisen, muttei liikaa että olisi tullut kylmä. Eilen oli sitten plussakeli ja kaikki ihan märkää. Hanskat ja puut.
       Silti sen olosuhteen unohti aika nopeasti. Huomaan saman juostessa. Lähtiessä hirvittää, että eihän tuonne voi mennä, mutta kun tulee sitten lenkiltä ja joku kysyisi millainen keli siellä oli, sanoisi varmaan että hyvä juoksukeli, vaikka olisi koko lenkin joutunut pomppimaan sadepisaroita pakoon!
      Asenne ratkaisee kaikessa.
Nyt on kuitenkin metsähommat tehty ja mieli on hyvä ♥
      Saa keskittyä jouluun ihan täysillä. Huomenna teen ensimmäiset joulutortut kun katsotaan Linnan Juhlia ja juodaan litrakaupalla glögiä. Otettiin tällä viikolla jo ensi maistiaiset glögistä ja voi kun se olikin hyvää ♥
      Olen odottanut näitä kolmea vapaata kuin kuuta nousevaa tämän pimeän ja harmaan alkutalven ja vaikka tämä pimeys nyt jatkuukin, niin en anna minkään viedä iloa näistä vapaista! ♥ Miehenmurrikkakin on kooooooko viikonlopun vapailla, joten ihan parasta kahdenkeskistä laatuaikaa luvassa.
       Tänään pidin muuten vähän sellaisen huilipäivän. Uimassa kävin, kun oli saanut siivotuksi, mutta muutoin olen palautellut lihaksia. On nimittäin olo kuin hakatullla, kun äkkiseltään tekee kaksi päivää noin fyysistä työtä... Teki ihan hyvää kropalle, muistaa että on tarkoitus näillä raajoilla tehdä muutakin kuin maata!
       Jos illalla kävisi juoksemassa pienen lenkin niin sitten saisi nautiskella kolmesta vapaasta...

P.S. täysin haaveritta et metsästä selvinnyt. Oksa oli pingottuneena ison rungon alle ja kun karsin rungosta oksia, karsin myös pingottuneen puun, joka mäjähti vasempaan silmäkulmaan niin, että kypärä lensi päästä. Silmä kulmaan ei onneksi tullut kuin jälki, ei sentään auennut, ja otsaluu on hellä vasemmalta puolelta. Oma virhe, huolimattomasti katsoin rungon alla olevat oksat... Tämän jälkeen katson nekin tarkemmin.
Onneksi on kova kallo!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
maanantai 2.12.2019
646. juoksupäivä (238vko)
- 3846.3 km
- 5.6 km metsäpolut (35 min)
- juoksin koko matkan ja jalka tuntui suhteellisen hyvältä
- oli mukava mennä taas pitkästä aikaa pakkaskelissä ja lumessa
- ryhti kesti
- askellus parempi
- pakarat kadonneet
- sääressä/ polvessa edelleen ongelmaa
- -4, mukava pakkaskeli, vähän tihkui lunta

torstai 5.12.2019
647. juoksupäivä (238 vko)
- 3850.3 km
- 4 km metsätie mini (30 min)
- eipä voinut tätä(kään) lenkkiä kamalasti kehua
- märkää ja liukasta ja vaikka mitä siltä väliltä
- puolet matkasta meni vaan sen pelkäämiseen että liukastuu
- tulin vaan tosi pahalle päälle
- kastuin vesisateessa
- jalka on edelleen kipeä! Ja ottaa aivoon! Kaikki
- +4, vesisade ja pimeys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti