11. joulukuuta 2019

Jouluostoksia, valopalloja ja jäätyneitä uimapoukamia...

Eilen oli pakollinen kaupunki-päivä, sillä minun piti käydä kampaajalla ja ostamassa joululahjat ♥ Rakastan niiden paketointia, mutten pidä yhtään niiden ostamisesta - varsinkin kun se ostaminen jää näille jouluviikoille, kun ihmistä on kuin meren mutaa! Sinne vaan oli urhoollisesti mentävä, ihmisten sekaan.
        Piipahdin minä, joulusielu, vähän joulutoria ihastelemassa ja kannatinkin erästä kojua ja ostin sieltä saunavastat joululahjoiksi nuorille miehille. En muutakaan ollut vielä niille keksinyt ja nyt olin varsin tyytyväinen tähän ideaani. Samalla kannatin pieniä ja sitkeitä yrittäjiä.
        Muuten lahjakierros oli vähemmän miellyttävä. Kaikki kaupas olivat täynnä ihmisiä, mutta onneksi olin edes suurimmalle osalle miettinyt lahjat valmiiksi. Pienille muksuille en osannut ostaa mitään. Porukat olivat ostaneet niille jo niin mainiot lahjat, ettei oikein ollut hyllyillä enää valinnan varaa... Päätin neuloa molemmille sukat. No siskontytölle olin ajatellut tehdä ne joka tapauksessa, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että se olisikin sitten ainoa lahja.. (?) Jaiks!
         Kun vihdoin pääsin nyyttieni kanssa kotiin, olin NIIIN loppu. Miten voi päivä kaupungissa väsyttää enemmän ja kokonaisvaltaisemmin kuin päivä metsätöissä. Siinä sentää kannetaan monen kilon sahaa ja kävellään huonossa maastossa. Nyt vain... haahuilin?!
Tänään olenkin sitten henkisesti huilannut eilisestä ja neulonut sukkia kuin neulekone! Olen hidas neulomaan ja se ärsyttää minua varsinkin tämmöisinä hetkinä, kun pitäisi saada sukkaa aikaiseksi nopeasti ja äkkiä! Kauniit sukat niistä kuitenkin tulee ja toivon todella, että ovat mieleiset ♥
       Iltasella väsäsin itselleni vielä yhden valopallon pihakuuseen. Tänään tuuli iltasella niin kovin, etten halunnut sitä sinne viedä keikkumaan, mutta jos huomenna saisin sen sitten ripustettua pihalle. Ei se ihan pallon muotoinen ollut, tämäkään, mutta tuo kanaverkko ei taivukaan mitenkään mutkattomasti palleroksi... Vääntämistä tämäkin ovaali.
Iltasella kävin juoksemassa.
      Satoi vaakatasossa lunta. Tuuli ei ollut kovin leppeä, mutta ihastutti se, että maahan satoi vähän lunta. Piristi se, että lenkillä näki muutakin kuin mustan maan ♥ Nyt onkin monen monta lenkkiä mennyt mustalla mielellä, osin jalan takia ja osin sitten kelin takia. Tänään tuli lenkiltä kuitenkin hyväntuulinen juoksija, pitkästä aikaan.
       Tämänpäiväinen uinti ei sitten ollutkaan yhtä hyväntuulinen. Poukamani oli jo jäässä aika pitkälle. En oikein päässyt edes kulkemaan jäätä myöten, kun se oli tehty sellaisista paloista, jotka olivat jäätyneet yhdeksi suureksi jäätiköksi. Päädyin etsimään reunan, missä oli vähemmän jäätä ja istahdin sitten hetkeksi siihen... Kirjaimellisti. Vettä oli sen verran vähän siinä kohden, että piti oikeasti melkein maata, että pääsi kastautumaan kokonaan...
       Tulin vähän surulliseksi.
       En sen takia, että talvi tulee. Sillä tähän aikaan sen soisi jo tulevan, vaan pikemminkin sen takia, että se katkaisee minut talviuintini. Tiedän, että en joudu odottamaan montaakaan kuukautta, kun vedet vapautuvat, mutta silti...
        En tiedä.
       Tämä päivä oli vähän muutenkin sellainen apea päivä aina siihen asti ennen kuin puin joululahjaksi ostamani uuden lämpökerraston päälle lenkin ja lämpöisen suihkun jälkeen. Sain Haltin lämpökerraston halvalla ja tämä on niin hyvä ja pehmoinen ja LÄMMIN ♥ ja marjapuuron punainen ♥ Ihana!
Ajattelin huomenna paistaa pipareita ♥
      Katsotaan nyt toteutuuko tämä suunnitelma vai siirtyykö se tulevaisuuden hämärään. Jospa söisi vaan sen taikinan... ♥

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
maanantai 9.10.2019
648. juoksupäivä (239 vko)
- 3854.3 km
- 4 km metsätie mini (21 min)
- ei mikään juoksulenkki kun en oikein edes juossut
- oikeaan polven ympärillä oli koko ajan kiristävä panta ja sääressä trigger piste on jo varmaan kohta luumun kokoinen!
- ei ryhtiä
- ei askelia
- ei juoksua
- +5, vesisadetta
- ei fiilistä

keskiviikko 11.12.2019
649. juoksupäivä (239 vko)
- 3858.8 km
- 4.5 km metsäpolut (31 min)
- jalka oli jo parempi
- mielikin oli jo parempi
- ryhti vähän hakusessa
- jalat vähän hakivat askeliaan, kun on ollut niin paljon ongelmia jalkojen kanssa
- lumi oli kiva vaihtelu pimeiden polkujen jälkeen
- satoi vaakatasossa lunta, oikein tuiskusi!
- 0, kiva juoksukeli ja sai taas pään tyhjäksi ajatuksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti