29. lokakuuta 2019

Syyslomatunnelmia: Punkaharjun ruskaa ♥

Vietettiin viime viikolla syyslomaa ja täytyy kyllä sanoa, että ihan oltiin kahdestaan. Ei paljoa tehty. Se meidän suuri suunnitelma Hangon reissusta kutistui päivän autoiluun Punkaharjulle, mutta rehellisesti sanottuna eipä meillä olisi ollut powereita suurempaan reissuun. Ihan oli sopiva ja avarsi maailmaa.
        Alkuviikosta vielä näytti niin kurjalta meidän lomakelitkin, mutta onneksi se loppuviikosta vähän parani. Sain alkuviikosta pihasiivoukset valmiiksi ja loputkin kasat kerättyä pois. Sai sitten viikon keskittyä ihan vaan huilailuun.
        Keskiviikkona sitten lähdettiin aamusta ajelemaan kohti Punkaharjua. Napattiin drone mukaan, että saataisiin vielä muutama komea ruskakuva ilmasta käsin ja ihan kuin tilattuna aurinko tuli pilvien takaa juuri kun oltiin Punkaharjun Harjutiellä ja aikeissa pysähtyä vähän kuvailemaan ♥
Aivan mahtavia kuvia tuli tuosta sokkelosta, mikä Punkaharjun maisemaa hallitsee. Ihmisiä liikkui paljon luontopoluilla ja miksi ei liikkuisi kun oli noin komea keli! Minäkin kokeilin vähän juoksua vähemmän tutuilla teillä ja hyvinhän se kulki sielläkin.
Käytiin toki metsäpolulla kävelemässä mekin, kun oltiin saatu kuvailut kuvattua. Uimapukua ei tullut mukaan, joten vaikka laituri löytyi, pulahtamaan en päässyt... Ehkä onkin parempi hoitaa nämä pulahtelut ihan vaan omissa järvenpoukamissa.

Punkaharjulta ajettiin sitten Savonlinnaan ja kun ollaan tämmöisiä vähän hautausmaalla töissä olleita molemmat niin käytiin katsomassa Savonlinnan hautausmaata. Sinällään ihan katsomisen arvoinen paikka, sillä se on tehty aikamoiseen rinteeseen. Puhuttiin juuri Miehenmurrikan kanssa, että töiden teko on pikkaisen erilaista, mihin me olemme tottuneet!
     Harmi kun ei nähty ketään työntekijää, olisi ollut hauska kysyä millaista siellä on töitä tehdä. Eroaa nimittäin meidän hautausmaista aika paljon. Kaunista siellä kuitenkin oli ja siistiä.
Automatkailussa on hyvät ja huonot puolensa.
      Autolla pääsee lähes mihin vain, mutta automatkailu on ikkunasta katsomista. Ei tullut otettua oikein kuviakaan sitten muualta kuin Savonlinnasta ja Punkaharjulta. Muuten ajettiin vain komeiden ruskamaisemien ohi, kun ei jaksettu/kehdattu pysähtyä jokaisen kiven kupeeseen.
      Ja kun lähettiin Punkaharjulta niin se kauan kaivattu aurinkokin katosi johonkin! Eipä ollut siitä enää havaintoa loppupäivästä.
      Iltaruualla piipahdettiin Mikkelissä ja sillä aikaa tuli pimeä. Alkoi satamaan vettäkin ja olenko koskaan sanonut miten kurjaa minusta on ajaa pimeällä, vesisateessa ja suhteellisen suuria teitä?! No sanon nyt. En edes ajanut ja minua stressasi koko ajan se, että jostakin paukkaa hirvi eteen. Valot katosivat asfalttiin ja vastaantulevien valot tuntuivat olevan kirkkaampia kuin omat.
       Päästiin turvallisesti kotiin ja pienen iltapalan jälkeen kaksi reissaajaa oli niin väsyksissä, ettei tarvinnut unta odotella.
Tämmöinen kaveri löydettiin hautausmaan nurmelta ♥ Vähän jo talvikarvaa pinnassa ja hieman pelottavan kesykin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti