10. elokuuta 2019

3. vapaapäivä: rantapäivä ja puuhamaa ♥

Tässä on eräs ikuisuusprojekti, joka ei pääty ikinä. Olen siitä nyt varma. Olen vuoden aikana mättänyt rannasta kaislarojua varmaan tonnin edestä pois ja aina sitä tulee lisää. Tyhjennän siis varmaan koko järven tästä pohjien "mannasta"! Nice!
      Eli tänään menin rantaan, ensin ajattelin mennä ihan vaan uimaan, mutta jotenkin tuo muhjuinen ranta veti puoleensa myös haravaa, lapiota ja hankoa. Siinä mätin puolitoista tuntia muhjua taas sekä kasalle että rantapenkereille ja sain jälleen yhden ohikulkijan puhumaan ja ihmettelemään miten hienoa talkoohenki on. Mikä talkoohenki? Onko ne talkoot jos tekee ypöyksin?

En jaksanut ihan rantaviivaa nuolla tällä kertaa, kun sieltä on tulossa sitä taas lisääkin, mutta nyt ainakin on vähän taas siistimpi ja roinaa pois rannasta (että saa uutta mahtumaan...). Joskus ajattelin, kun mätin ensimmäistä kertaa rannan tyhjäksi, että olipas homma ja melkein itku pääsi kun seuraavana päivänä homma oli samannäköinen. Nyt en edes ajattele, että siisti ranta olisi jotenkin pysyvä olotila. Varsinkin kun vesi taas laskee koko ajan enemmän ja enemmän. Kohta saa oikeasti kahlata puoleen selkään, että pääsee pulahtamaan!
       Urakan jälkeen uin tyytyväisenä aurinkoisessa ja ihanassa kelissä! ♥
       Kotona kirjoittelin yhden kirjeen ja sitten nappasin vanhan pyyhkeen alleni ja venyttelin kintut kuntoon aurinkoisella ja rapsakalla nurmella. Oli kuivaa kyllä nurmi ja pisteli jalkoja kun vähän sattui nurmen puolelle jalka osumaan! Ikinä ei ole perunamaakaan ollut sellaista tuhkaa kuin mitä se nyt on! Ihan mahdoton kuivuus...
Iltapäivästä olin sitten taas piian puvussa ja rengin saappaissa kun piti tehdä polttopuille kehikko valmiiksi. Meille tulee miehet tekemään kasat puiksi ensi viikolla ja puille pitää siihen mennessä olla karsina valmis.
       Leviteltiin kuormalavat pohjalle ja mätkittiin tolpat pystyyn ja aidat sinne valiin verkoista. Luulisi puidne kuivuvun. Otin homman puhtaasti lihaskuntotreeninä ja jos 14 tolpan maahan lyönti ei mene yläkropan treenistä niin mikä sitten! Kyllä se oikeasti huomasikin jo, että vaikka vasta muutaman kuukauden olen vähän enemmän panostanut yläkroppaankin, niin kyllä sieltä jo vähän powereitakin löytyi. Eikä ainakaan väsy iskenyt samalla tavalla kuin joskus. Leka heilui mukavasti, vaikka paikka oli kuumin koko pihalta!
Kyllä pitäisi nyt puita sopia taas laveteille kuivumaan. Tai taitaahan ne aika kuivia jo ollakin, mutta kuitenkin. Tämmöinen puuhamaa syntyi niityn takaosaan iltapuhteena... Isä väsähti totaalisesti, kun ei nyt ihan kunnossa ole, joten ihan hyvä kun saatiin tänään homma tehdyksi niin ei tarvitse enää huomenna mennä savottaan. Joitakin kiinnityslankoja pitää vielä napoa puihin, mutta muutoin alkaa olla kehikko valmis, että voi puupojat tulla.
        Lämmitin saunan ja kävin vielä iltapulahduksella. Huomasin siinä kun kauhoin, että aamuinan lapiointi ilman hanskoja kostautui... Sain komeat rakot sormuksen viereisiin sormitaipeisiin. Sormus siinä hommassa on vähän pyörinyt ja hyörinyt ja nirhannut sitten muitakin sormen nahkoja.. Auts!
         No jos aloe vera ja bepanthen ei auta niin sitten ei mikään!
         Touhukas päivä. Sinänsä voi olla virhe, että touhusin rannassa. Olisi kai pitänyt nämä neljä päivää ottaa ihan iisisti, mutta minua vaivaa erinäköiset asiat, jos en saa niitä tehtyä ja laiskottelustakaan ei sitten tule mitään, kun koko ajan mietin sitten sitä tekemätöntä... Typerää! Jos aion joskus yrittäjäksi, pitäisi päästä tuosta tavasta irti!
Tämmöinen pilvi pyöri lähistöllä, mutta ei se ainakaan sadepilvi ollut. Ei ainakaan sadetta saatu. Saatiin vaan pimeä elokuinen ilta. Nyt aion ottaa loppuillan (alkuyön) iisisti. Napata kirjan kätösiini, lukea itseni uneen ja herätä huomiseen, viimeiseen vapaaseen aamuun pirteänä ja nauttia päivästä kuin se olisi viimeinen... ♥
        Myssykät, adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti