28. heinäkuuta 2019

Helleviikko: hyvästi helteet ♥

Tuuli kääntyi pohjoisen puolelle ja ilma kylmeni selvästi. Noh, jos napajäätiköltä tuulee niin ei sieltä hellettä tule - sen verran siellä kuitenkin jäätä vielä kaikesta paahteesta huolimatta on! Helteen mukana hävisi myös ilo lämmöstä ja veti vähän mielen haikeaksi. Tai sitten olen vain väsynyt. Jompi kumpi.
      Aamusella heräsin jälleen töihin ja kun ajoin auton jälleen kirkon eteen, ajattelin että on tämäkin puuhaa! Huomasin kyllä, että homma alkoi sujumaan jo hyvin. Ei erinomaisesti, mutta sen verran hyvin ettei minun tarvinnut epäillä jokaista elettä ja liikettä joita tein. Kanttori tuli, pappi tuli ja pian oli sakasti miesenergiaa täynnä, kun siellä oli kaikenmoiset avustajatkin mukana. Olin ainut naisenergian edustaja ja tällä energialla jäätiin kyllä alakynteen ja reilusti!
       Saarna kesti laittoman pitkään ja loppuvalmisteluni virahtivat pitkälle iltapäivän puolelle. Väsytti ja suututti ja väsytti taas. Siellä ehti pyörähtää toinenkin pappi, joka sanoi että sie vielä täällä lopettelet. Ajattelin, että juu, kun te keräätte raamattunne ja häviätte kirkosta niin joku oikea ihminen ihan oikeasti laittaa tavarat paikoilleen ihan samalla tavalla kuin ne kipot ja kannut ilmestyvät aamullakin alttarille ihan jonkun oikean ihmisen toimesta eikä minkään kirkon hengen...
Välipalaa laseksin hieman ennen kuin ampaisin uimaan. Rannassa oli miehenmittaiset aallot ja olin kuin lastu laineilla aallokon keskellä ♥ Ei olisi malttanut pois lähteä. Leikin meripelastajaa vaikka ihan ei uintivoima ollut kuin Kevin Kostnerilla. Intoa senkin edestä.
     Eikä ollut riippukeinussakaan yhtä kuuma kuin eilen. Siinä missä eilen yritin etsiä varjoisaa kohtaa, tänään piti etsiä vähän jo aurinkoista kohtaa. Saa heittää ensi viikolla hyvästit helteiden lisäksi tälle ihanan kevyelle vaatetukselle. Nytkin olen koko viikon ollut kotona shortseissa ja kevyessä paidassa. Ensi viikoksi pitää melkein lämpökerrastoa etsiä päälleen!
      Syksyllä onkin ihan kiva etsiä villapaidat ja villahousut päälle, mutta elokuu on vielä minusta sen verran kesäkuukausi että en aio vielä etsiä lämpökerrastoa... Ehkei helteillekään tarvitse kokonaan hyvästejä heittää, jos vain hetkeksi...
Olen tänään ajatellut paljon sitä, miksi jotkut ihmiset elävät sitä varten, että saavat toisille pahan mielen ja mahdollisimman paljon vain loukattua toista.
       Meillä on töissä juurikin tällainen ihminen. Hän elää siitä, että saa haukkua ja mollata toisia. Joskus tuntuu, että se on hänelle oikea energianlähde!
       En ole koskaan jaksanut ymmärtää ihmisiä, jotka käyttävät toisen haavoittuvuutta hyväksi. Olipa se sitten ujous tai muuten vain sellainen ns. helppo uhri, jonka kimppuun on helppo käydä. Koskaan nämä työpaikoilla olevat kiusaajat eivät käy suoraan niiden päälle, joista tietää saavansa vastuksen, ainostaan niiden niskaan käydään kiinni, jotka eivät ehdi eivätkä (vielä) osaa puolustautua. Olen itse ollut juuri sellainen. Kiltti, hiljainen ja kuuliainen. Nyt ymmärrän, että sitä käytettiin kyllä hyväksi ja sain kyllä osakseni myös työpaikka kiusaamistakin samasta syystä.
        Nyt asiat ovat muuttuneet niin, että kiusaaja ei uskalla sanoa minulle kuuluvia loukkauksia suoraan minulle vaan saan kuulla ne kiertoteitse. Jossain vaiheessa minun kuminauhani tämän ihmisen osalta katkeaa ja sitten katsotaan miten paljon sitä kanttia oikeasti löytyy sanomaan asioita kasvotusten.
       Pahinta työpaikoilla olevissa kiusaajissa on se, että niiden annetaan olla. Kaikki tietävät asiasta, mutta kukaan esimiehistä ei ota asiaa hoitaakseen (tai tosissaan). Tähän asiaan pitäisi tulla jonkinmoinen korjaannus.
Olen ollut tänään väsynyt vaikka kaksi päivää lomailin ja nyt sitten kaksi päivää olen tehnyt töitä. Tarvitsisin muutaman lomapäivän tähän väliin, että saisin taas mielen ja kehon kondikseen. Ei ole näköpiirissä, jos ei nyt sitten suunnitelmat muutu, kunhan saan kuun lopussa palkkakuitin ja näen tehdyt ylimääräiset tunnit.
       Saisi nuo viikonloppuhommat jo riittää!
       Vähän haikea olo noiden helteiden loppumisestakin. En minä nyt sitä tarkoita, että koko ajan pitäisi olla +32 astetta, mutta aurinko ja lämpö teki hyvää mielelle. Kaikkien mielelle.
         Onneksi uimista voi jatkaa vähän kylmemmässäkin säässä. Eilisen ilta uinnin mittaustuloksena vesi oli +25 astetta. Minun mieleeni vähän liian lämmintä jo järvivedeksi, mutta tuskin se niissä lukemissa kauan kestää. Varsinkin kun nytkin aallokko vyöryi kesyttämättömästi rantaan (ja toi jälleen rantaan kaislarojua...blaah!)
Ainakin näistä helteistä jäi hyvä mieli ♥ Saa muistella lämmöllä näitä päiviä, joita sai Suomen kuumuudessa viettää. Ei tässä enää etelänmatkoja tarvita kun Suomesta löytyy ihan omineen näitä helteisiä hetkiä.
      Toivottavasti helteen tuoma hyvä mieli kantaa ensi viikkoon ♥ Sitä taas tarvitaan.
       Hyvästi helteet - ainakin hetkeksi ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti