26. heinäkuuta 2019

Helleviikko: 2. vapaapäivä - rentoutuminen ♥

Huomasin eilen, että kävin työrupeaman jälkeen ylikierroksilla. Riippukeinussa viihdyin kerrallaan vain viisi minuuttia ja sama homma kaiken muunkin pysähtymisen kanssa. Piti oikein miettiä että nyt rauhoitu!
      Tänään oli jo toinen fiilis.
      Ei ollut enää kiire mihinkään ja kroppakin toimi jo hitaammalla vaihteella. Pääsin rentoutumaan ja huilaamaan kunnolla. Makasin riippukeinussakin kuin keitetty makarooni ja luin kirjaa sivu tolkulla ja katselin kuinka västäräkit napsivat itikoita ilmasta. Taitavia!
      Ajattelin, että nyt kun olisi vielä viikonloppu vapaa niin ensi viikolla töihin astelisi ihan toisenlainen tyyppi. Näillä mennään mitä annetaan, mutta tähän väliin laitan muutaman vinkin levottoman mielen rauhoittamiseen:

🌄 Jännitä ja rentouta kaikki lihakset jaloista päälakeen asti. Pidä jännitys 5 sekuntia ja rentouta.

🌄 Huomioi ympäristösi. Kuuntele ympärillä olevia ääniä, tunne erilaisia pintoja kuten vaatteet, nurmi ja katso muotoja ja värejä.

🌄 Kuvittele olevasi omassa paratiisissasi. Se voi olla autio paratiisisaari tai raikas metsä. Tunne ja koe paratiisisi niin kuin seisosit kaiken sen ihanuuden keskellä. Hiekka varpaiden alla tai metsäinen sammal pehmeänä jalustana.

🌄 Kirjoita levoton mielesi paperille ja palaa asioihin myöhemmin, jos ne vaativat aikaa ja pohdintaa. Anna itsellesi lupa jättää asiat hetkeksi pois ajatuksistasi.

🌄 Puhu itsellesi lempeästi ja kannustavasti.

🌄 Liiku levottomuus ulos ja huijaa stressihormoonit alas. Liikunta lisää kortisolin eli stressihormoonin tuottoa ja se laskee, kun liikunta loppuu. Bye, bye stressihormoonit!

🌄 Venyttele. Tai joogaa. Lihakset rentoutuvat ja mieli rentoutuu.

🌄 Katoa kirjojen maailmaan. Lukeminen laskee verenpainetta, stressiä ja se auttaa unohtamaan hetkeksi oikean maailman murheet ja huolet.

🌄 Puhu mieltä painavat asiat ystävällesi tai vaikka kirjoita päiväkirjaa.

Pyöräilin puolen päivän maissa taas uimaan. Tällä kertaa lämpötila hipoi +30 astetta, joten pyöräilykin oli hikisempää kuin eilen, mutta sitä paremmalta tuntui päästä veden syliin. Ranta oli putsaantunut lopuistakin korsista ja nyt kun vain saisi kasat pois rannasta niin saisi ehkä nauttia taas hetken puhtaasta rannasta (ehkä muutaman päivän...eh).
      Söin ja lojuin riippukeinussa.
       Uimisen jälkeen jopa nukahdin riippukeinuun kirja kainalossa ♥ En tiedä minkälaisia ne nukkumispussit on, missä voi luonnonhelmassa viettää yönsä, mutta ainakin minulle ei oikein sovi riippukeinumainen peti. Jalat vinksallaan ja niskat vinossa. Hyvin kuitenkin kelpasi tänään huilipaikaksi, kun muualla nukkuminen ei tullut kysymykseen kuumuuden takia.
Laitumet ja nurmet alkavat olla aika rapsakoita. Kävelin tänään taas koko päivän paljasjaloin ja korpuksi kärventynyt nurmi vain jalan alla pisteli. Ei ihme, että metsäpalovaroitus on päällä melkein koko Suomessa! Eihän tuolla tarvitse kuin ajatella tulta niin johan roihahtaa!
       Ympäriltä kuulee tuskaista valitusta kuumuudesta ja lämmöstä ja tukalasta olosta. Minä nautin ♥ Minä niin nautin! Näitä kelejä on niin odotettu ja näistä on haaveiltu koko pitkä talvi. En todellakaan aio kuluttaa näitä siihen, että nurisen kuumasta ja tukalasta olosta. Käyn sitten useammin järvessä (kuten tänäänkin kaksi kertaa ja illalla ennen unta vielä kerran)! Työmaalla on tietysti hieman uuvuttavaa olla näin lämpöisessä, mutta ei sielläkään tarvitse koko päivää olla.
         Nämäkin kaksi vapaapäivää ovat tuntuneet melkein siltä neljältä viikolta... melkein. Mietinpä vain miltä ne neljä viikkoa sitten tuntuvat jos jokaisesta päivästä ottaisi ilon irti samalla tavalla kuin näistä kahdesta päivästä ♥
Kuivan kesän metsämansikat.... Noh, ei vaiskaan, rasiasta otettuja ja heinään laitettuja, mutta heinä on kuivan kesän heinä. Kuiva ja korppuinen... ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti