25. maaliskuuta 2018

Kesäaika alkoi - jippie!

Palmusunnuntain ilta eikä ainuttakaan virpojaa käynyt toivottelemassa toivotuksiaan. Ehkei toive virpojista ollut edes kovin realistinen kun nuorimmat lähimaastossa elelevät "lapset" ovat jo parikymppisiä, mutta enpä käynyt minäkään naapureissa vitsaa heiluttamassa. Hankin palkkani muuten - kaupan hyllystä itse ostaen ♥
       Tänään oli ensimmäinen kunnollinen kevätpäivä ja mittari oli roimasti plussan puolella. Melkein kymmenen astetta iltapäivän aikaan ja tiet olivat sen näköiset! Lumisohjoa täynnä ja autot ajoivat hurjaa vauhtia moisessa kelissä. Itse mieluummin pyrin kestämään loskaisella tiellä ja ajoin senkin vuoksi vähän hillitymmin. Samoin kuin tien reunat ovat aika petollisia varsinkin täällä maaseudun sylissä, missä on syvennetty tien reunan ojiakin melkein joka vuosi!
        Selvisin kuitenkin kauppareissusta ja sain silittää kauniin kultaisennoutaja-koiran päätä. Tuntuipas koiran turkki käden alla mukavalta, heti verenpaineet laski nolliin... tai ainakin melkein ♥ Näin viime yönä niin lohduttavaa unta meidän koirasta, että oli sielussa hyvä olo kun heräsin ♥
Kauhistellen tänään vähän katsoin pihamaata ja sen lumikuormaa, että miten ihmeessä minä saisin vähän jelpattua pihamaata sulamaan, kun eihän tuota lunta voi ihan kokonaisuudessaan siirrellä täysin toiseen paikkaan. Ainakin paraatipihalta pitäisi saada lumikinokset pois rakennusten reunoilta tai minun tupapuuni kelluvat kohta vedessä! Samoin kuin pihatien molemmin puolin pitäisi saada helposti sulavaan muotoon.
Viime keväästä en oikein muuta muista kuin sen, että lumien sulaminen kävi todella nopeasti ja helposti. Kultaako aika muistot? Minusta kevät oli viime vuonna todella viisas. Päivisin heitti plus-asteita kehiin kovasti ja sitten iltaa kohden laski pakkaselle, että sulanee kohdat vähän kuivahtivat ja sama homma seuraavana päivänä. Ei ainakaan tarvinnut kovin kauaa katsoa sitä liejua ja loskaa pihamaalla.
      Tänä talvena pitää olla kärsivällinen sillä helppoa kevättä tästä ei tule. Lunta on joka paikassa niin paljon, että tässä menee aikaa ja hermoja ennen kuin nämä nurkat ovat sulat ja kuivat. Toivottavasti routaa ei olisi kamalasti niin maa alkaisi imeä suhteellisen nopeasti!
Vaihdoin tänään omaan kammariini verhot. Tuli semmoinen kevätolo, jota piti seurata ja jotain vaaleaa piti huoneeseen saada ♥ Onkin ihan mukava katsoa maisemaa vaaleamman verhon läpi vaikka vain kesäajan alkamisen kunniaksi.
       Aamulla tuntui, että aika humahti ohitse kun menettiin yöllä yksi tunti kesälle. Koko ajan olin sen yhden tunnin myöhässä vähän kaikesta, vaikka eipä tuo sunnuntaina oikein haitannut kun ei oikein ollut mistä myöhästyä.
      Lämmitin illalla saunan ja siinä sen ajan huomasi kyllä parhaiten. En ole moneen moneen kuukauteen istunut saunassa tai tullut saunasta valoisaan aikaan kellon näyttäessä kuitenkin puolta seitsemää! Tältäkö se kevät ja kesä tuntui? ♥
Mietiskelin tänään vintin remonttia ja pihamaan kevättöitä vuorotellen. Ihania kuvia erilaisista vintin sisustuksista, mutta ihan turha niitä on vielä katsoa kun meidän vintti on vielä siinä kunnossa, että siellä on vanhat purutkin lattian suojana... Ennen kuin pääsee sisustukseen asti niin minun päässäni kasvaa harmaita hiuksia!
     Kevättyöt pihamaalla ovat varmasti sopivampi ajatusten kohde. Sinne ainakin luulisi pääsevän aikaisemmin... ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti