8. maaliskuuta 2018

David Jonsson: Vatsan viisaus ja suoliston salat

David Jonsson

VATSAN VIISAUS JA SUOLISTON SALAT

- Hyvinvointi alkaa ravinnosta

Minerva

David Jonsson on ruotsalainen ravintofysiologi ja hän työskentelee ravitsemusneuvojana ja ravintoterapeuttien kouluttajana. Jonssonin kirjassa perehdytään vatsan ja suoliston vaikutuksiin koko kehon hyvinvointiin ja ruokiin, jotka auttavat suolistoa voimaan paremmin ja vahvistumaan.

Kirja kuuluu näihin minun suolistohulluuteni osaseen. Neljäs suolistoa käsittelevä kirja, jonka olen lukenut ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka paljon tulee jo tuttuakin asiaa, on jokainen näistä kirjoista vähän eri tyylillä tehty.
     Jonssonin kirja on "asiallisin" eli kahteen muuhun suolistokirjaan verrattuna tieto on asiallisessa muodossa vailla suurempia huumorikukkia. Välillä jopa niin asiallisessa muodossa, että piti lukea vähän tarkemmin, että tajusi mitä kerrottiin. Tieteellisempi on ehkä osuvin adjektiivi tälle kirjalle. Toki kirjan tietopaketti on edelleen kansantajuista ja tämmöisen amatöörinkin ymmärrystä vastaavaa eli ihan täysin ei mennä mihinkään molekyylitasolle eikä muutenkaan harrasteta mitään ihmeellisiä sanastoa kovinkaan paljon.
       Kirja käsittelee ruuansulatusta, suoliston mikrobeja ja vatsavaivoja omina kokonaisuuksinaan. Lopussa on vielä varsin helppoja reseptejä, joita ainakin välipalojen osalta ajattelin jossakin vaiheessa kokeilla.
       Olen iloinen, että nämä minun "hakuammunta" ostokseni ovat osuneet näin hyvin kohdilleen. Olen nimittäin erittäin tyytyväinen jokaiseen suoliston hyvinvointia käsittelevään kirjaani ja voin suositella täysin vilpittömästi jokaista niistä luettavaksi, jos vain suolisto ja sen hyvinvointi kiinnostavat. Tai ehkä voisin sanoa, että kirjan luettuasi suolisto varmasti kiinnostaa enemmän ja toisella tavalla!


Oletko jo lukenut muut suoliston hyvinvointia käsittelevät kirjat?

Michael Mosley: Älykäs suolisto










 Giulia Enders: Suoliston salaisuus










Paula Heinonen: Vihdoinkin hyvä olo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti