11. maaliskuuta 2018

Heräävä kevät-sukat ja Pienen jalan-sukat

Vihdoin viimein sain sukat valmiiksi eikä yhtään liian aikaisin, kun huomenna ne pitää jo ottaa mukaan... eh... Minulla menee aina nämä tekemiset viimeisille metreille. Sukkiin olen kuitenkin tyytyväinen, toinen asia on, onko sukkien saaja samaa mieltä.
        Nämä sukat menevät tällä kertaa pikkusiskon ja hänen tulevan pikkuisen jalkoihin ♥

HERÄÄVÄ KEVÄT - SUKAT

Varressa kokeilin valepalmikkoa heti joustinneuleen jälkeen. Vähän harjoitusta vaatii, että tuotos näyttäisi palmikolta, mutta kokeiluna ja ensimmäisen kerran tekeleenä ihan mukava pinta. Ennen kantapäätä tein puolestaan joustinneuleen niin, että nappasin oikean silmukan takakautta.
        Langoista en ole täysin varma. Valkoinen oli 7 veljestä, mutta tuo kirjava oli vähän ohuempi lanka eikä siinä ollut enää vyötettä, kun tein sukat "jämälangoista".




PIENEN JALAN - SUKAT

Pienelle muksulle tein sitten vähän tämmöiset Pienen jalan-sukat. Vähän korkeammat varret ja joustinta joka puolella. Tosin nämä eivät nyt ihan vastasyntyneen jalkaan ole, mutta suuri luotto on, että niidenkin lapsi kasvaa näihin sukkiin sopivaksi yhden kesän aikana
       Silmukoita oli 40 (10 s / puikko).
       *12 krs joustinta 2 oikein 2 nurin. Ja 4krs nurjaa, 4 krs oikeaa, 4 krs nurjaa.*
       Toistetaan pari kertaa ja tehdään kantapää.
       Kantapäähän 12 krs ennen kavennuksia. Kavennukset 7-6-7.
      Sukan päällinen edelleen *4krs nurjaa, 4 krs oikeaa* 20 krs verran.
       Näissä sukissa on nauhakavennus, mutta ihan mikä hyvänsä kavennustyyli varmasti käy.

Pitkästä aikaa kun neuloin niin sain kyllä nopeasti hartiat kipeiksi. Nyt pitääkin pitää vähän taukoa neulonnasta ja venytellä hartiat kuntoon ennen kuin edes suunnittelee uusia neulomuksia. Huomasin vaan näitä tehdessäni, että neulominen on oikeasti TODELLA rentouttavaa ja mieltä virkistävää puuhaa!
        Ihanaa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti