16. kesäkuuta 2016

Kesäurakkaa riippumattoon

Vilkuilin iltasella kirjahyllyäni ja keräsin muutaman kirjan, jotka ovat kärsivällisesti odottaneet vuoroaan päästä yöpöydälle luettavaksi. On siellä muutama muukin kirja, mutta nämä ovat houkutelleet minua erityisesti tässä alkukesän korvalla.

Enni Mustonen - Ruokarouva
Cecilia Ahern - Sadan nimen mittainen matka
Antoine Laurain - Punaisen muistikirjan nainen
Fausto Brizzi - 100 onnen päivää
Maria Semple - Missä olet, Bernadette?

Ja ehkä vielä kyseisessä järjestyksessä. Ainakin Mustosen kirjan luen heti kun saan tällä hetkellä luettavana olevan kirjan luetuksi. On nimittäin kirja kökötellyt kirjahyllyssä kohta pari viikkoa ja minulla hirveä palo päästä lukemaan lempikirjailijani uusinta uutta! En malttaisi odottaa millään...
      Olen kyllä nykyään kamalan ylpeä itsestäni sen puoleen, että luen paljon enemmän eri kirjailijoita kuin ennen. Tietysti minulla on omat suosikkini, mutta sitten on näitä "syrjähyppyjä" kuten Fausto Brizzi ja Maria Semple enkä ole kyllä Antoine Lauraintakaan lukenut ennen. Joskus kirjalliset syrjähypyt kannattavat, sillä niiden kautta löysin yhden lempikirjailijoistani tällä hetkellä, Jojo Moyesin. Se oli ihan tuurilla napattu kirjakaupan hyllystä ja osoittautui iki-ihanaksi!

Ulkona sataa ja ihanasti ropisee ikkunalautaan. Sade tekee hyvää sekä näin korvakuulolle ja sielulle, mutta myös kasvimaalle, kukille ja nurmelle. Kaikki olivat jo rutikuivia ja tänään oli ilmakin jo niin tunkkaisen kuivaa ja pölyistä, että oli ihan vaikea hengittää. Vähän taisi olla ukkosen uhkaakin ilmassa, kun iltapäivästä leyhähti oikein kunnon kuumuus päälle.
          Kesäsade ja iltainen lukuhetki.
          Voiko parempaa rentoutumishetkeä olla.
          Nautin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti