18. heinäkuuta 2015

Väsymystä, hemmottelua ja lauantai-onnea

Tänä aamuna heräsin ihan umpiunesta kellon soittoon ja toivoin, että maailma vain unohtaisi minut siihen. Piti mönkiä ylös ja piti mönkiä työmaalle. Ilma oli huikaisevan kaunis, aurinkoinen ja suhteellisen lämminkin - tai mikä tänä kesänä on lämmin!? +15 ?
          En tiedä johtuiko se väsymyksestä vai mistä, mutta tämänpäiväinen hautaus oli kamalan surullinen. Tämmöinen monissa liemissä keitetty suntiokin joutui nieleksimään kurkkuun nousevaa palaa kerta toisensa jälkeen... Pitkästä aikaa oli tämmöinen päivä, että tunteisiin mukaan meneminen oli lähellä. Onneksi oli vain yksi keikka tänään, en olisi jaksanut mitään kuuden tai kahdeksan haudan putkea kun väsytti jo tämäkin.
          Kotona otin vähän välipalaa, siivosin ja menin päiväunille riippumattoon. Lueskelin hetken Heli Laaksosta, mutta uni voitti aika nopeasti. Nukuin päiväunet pörriäisten ja uhkarohkeiden pääskysten keskellä. Hyvin nukutti, vaikka heti kun aurinko meni pilveen tuli vähän vilu... On ollut kyllä joka sentin arvoinen ostos tuo riippumatto! Voi kun vielä tulisi sellaisia viikkoja että oikeasti saisi lojua lämpöisessä kelissä.
Iltasella kävin uimassa ja taas oli tuuli mylläyttänyt vedet ympäri ja tuonut kylmää vettä varmaan jostain pohjoiskalotilta. Lämpenisi nyt! Minun kaverinani rannan tuntumassa uiskenteli kuikka ja se on aika kaunis eläin. Kuviot omaa luokkaansa! Pikkusisko tuli viikonlopuksi ja valjastin sen kuvaajaksi uintireissulle, että saan edes jonkinmoisia todistusaineistoa siitä, että olen tänä kesänä sentään uinut.. Harvemmin olen omista uinneistani kuvia saanut - jostakin syystä! Vähän pilvinen ilta, mutta muuten kyllä mukavia kuvia.
          Eilen kävin hemmottelemassa itseäni puolestaan elokuvateatterissa. Viimeeksi taisin käydä viime marraskuussa, joten kamalan usein en ole tästä huvituksesta saanut nauttia. Tällä kertaa oli katsottavana Jurassic World 3D-versiona. En ole kamala 3D-lasien fani, mutta ihmeen nopeasti niihin kuitenkin tottui. Leffa oli hyvä, vaikka se alkuperäinen ja ensimmäinen Jurassic Park on vaikea ylittää. Minä ja dinoleffat ovat aika varma yhdistelmä!
         Oli mukava olla leffassa ihan vaan itsensä kanssa, vaikka tietysti olisihan se kaverikin ollu ihan kiva siinä vieressä. Joskus tekee vaan hyvää viettää laatuaikaa ihan vaan itsensä kanssa!
         Kotimatkalla sain ajaa ihanassa ilta-auringossa ja olisi tehnyt mieli pysähtyä jokaisen sillan kohdalla ottamaan kuvia laskevan auringonkehrästä kesäillan keskellä! Iltasella kuitenkin takapihalle laskeutui sankka sumu ja maisema näytti hetkessä toisenlaiselta, jotenkin kamalan syksyiseltä...
Napsin tänään kuvia siistityistä kukkapenkeistä ja teen niistä sitten oman postauksen kunhan ehdin. Mansikoitakin tulee jonkun verran ja tänään ujuttelin niille rastasverkot. Katsotaan nyt auttaako se vai menetänkö satoni lintujen suihin...
Meillä on ollut nyt jonkun viikon vähän ongelmia meidän ulkosaunan kiukaan ja vesipadan kanssa. Viimeeksi molemmat savuttivat niin, että sauna oli täynnä harmaata savua, minulla häkämyrkytysoireita ja vaatteet ja pyyhkeet savunhajua täynnä. Isä oli perjantaina napannut piiput ja putket ulos ja nuohonnut kaikki tarkasti ja hyvin ja tänään kun tuikkasin lauantaisaunaa varten tulet uuneihin, niin veti erinomaisesti eikä savua tullut sisään ollenkaan! Jee! Oli sen verran epämukavaa saunoa pää kipeänä, että osasin tänä iltana arvostaa savutonta saunaa.
           Istuin kauan kuumissa löylyissä ja nautiskelin lauantai-illan hiljaisuudesta ja rauhasta. Onneksi huomenna saa nukkua pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti