3. heinäkuuta 2015

Aurinkoenergiaa!

Onneksi joskus ennustukset pitävät paikkansa. Tänään mittari hipoi todellakin +30 astetta ja oli ihanan lämmin. Heti aamusta huomasin, että tämmöisiä niiden kesäaamujen kuuluu olla. Leppeitä ja lämpöisiä. Oli mukava lähteä töihin, kun edessä oli vielä lyhyempi päiväkin.
            Päästin likatkin aikaisemmin kotiin nauttimaan hellepäivästä, kun jäin valmistelemaan hautausta. Oltiin kanttorin ja papin kanssa samaa mieltä siitä, että mustat puvut voisivat ihan hyvin olla valkoisiakin...!! Kotimatkalla kävin kaupassa ja ostin työpäivän palkinnoksi mehujään, joka meinasi sulaa autoon, jossa sen sitten herkuttelin. Helteen haittapuolia!
Kotona nappasin vähän välipalaa. Oli ihana tulla siistiin torppaan ja jotenkin rauhoituin heti hulina viikon jälkeen. Nappasin kirjan kainaloon ja ripustelin riippumaton pihalle. Kamala tuuli vähän sotki ajatusta leppoisasta lukuhetkestä, mutta selvisin. Ei vienyt tuuli.
          Sain kirjan loppuun ja joka kerta iskee sama haikeus. Vuosi pitää taas odottaa, että pääsee lukemaan seuraavan kerran saman kirjailijan kirjaa. Tällä kertaa haikeuden tuoja oli Enni Mustosen Emännötsijä, jonka sain loppuun. Onneksi on kirjapino odottamassa lukijaansa eikä tarvitse ilman kirjaa kesää viettää ♥
Kävin juoksulenkilläkin, vaikka hellettä olikin. Juoksin vähän maltillisemmin ja ihan hyvin juoksu meni, vaikka hiki tulikin. Sitten olikin ihana mennä uimaan, kun iho oli kuuma ja vesi kylmää. Nyt yritin jo vähän aikaa lillua siellä, mutta ei se vielä(kään) kovin miellyttävää ollut... LÄMPENE!!
           Oli taas ihana seisoksia rannassa, kuumassa hiekassa pitää varpaita ja antaa auringon lämmittää ihoa. Ei vielä hurjia rusketusraitoja ole ilmaantunut, mutta jospa vielä tämän kesän aikana semmoisenkin saisi aikaiseksi.
             Onnistuin taas tänään viettämään semmoisen "oman illan", että tein vain niitä asioita, jotka tuntuivat hyviltä. Nautiskelin ja löhösin ja nukuin ja luin kirjaa ja uin ja juoksin ja saunoin ja kukuin kesäillan lämmössä. Tekee niin hyvää!
Tietysti tämmöisen mukavan ja ihanan päivän vastapainoksi tulee sitten näin iltasella niitä toisenlaisia ajatuksia. Niitä, että voisihan se olla ihan mukavaa, jos voisi jakaa nämä hetket ja tunnelmat jonkun kanssa. Joku olisi kaverina kun köllöteltäisiin auringossa tai käytäisiin uimassa tai nauttimassa lämpöisestä kesäillasta.
           Tuli taas vähän semmoinen yksinäisyyden varjo hellepäivää koristamaan. Ei mikään sysimusta ja raskas, pikemminkin sellainen varjostuma.. Jospa se joskus sitten olisi semmoisenkin elämän aika, missä olisi kaksi päähenkilöä eikä vain yksi.
            Huomenna olisi vielä aikainen herätys ja työpäivä, sitten se olisi siinä ja saisi loppuajan olla omineen. Onneksi päivä on suht lyhyt ja pääsen nauttimaan toisesta luvatusta hellepäivästä hyvissä ajoin. En aio vielä huomennakaan tehdä mitään järkevää!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
87. juoksupäivä (30vko)
- 5km metsätie (31min)
- juoksu sujui suht helponlaisesti ja mukavasti.
- hengitys ok
- ryhti ok kunhan muisti vetää vatsan sisään
- hellepäivä, illallakin vielä lähemmäs +30 astetta. Hiki tuli!
- uimaan juoksun jälkeen, ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti