24. heinäkuuta 2018

Kaisa Jaakkola: Hormonidieetti, Hyvän olon hormonidieetti, Hormonitasapaino ja Reipas, rakas raskaus

Kaisa Jaakkola

HORMONIDIEETTI

HYVÄN OLON HORMONIDIEETTI

HORMONITASAPAINO

Tammi

Kaisa Jaakkola on tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä ja äiti. Hän kirjoittaa ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, johon vaikuttavat liikunnan ja ravinnon lisäksi myös mielen hyvinvointi. Suuressa osassa Kaisan kirjoja ovat hormonit ja niiden vaikutus koko ihmisen hyvään oloon, ja se kuinka ravinnolla pystytään ennaltaehkäisemään ja jopa parantamaan jo syntyneitä ongelmia niin suolistossa kuin muuallakin kehossa.
       Kirjat ovat kirjoitettu selkeästi ja ymmärrettävästi ja asiat ovat hyvin jäsenneltyjä. Kaisa painottaa kirjoissaan, ettei ole lääkäri eikä yritä sellainen olla. Hän kertoo omakohtaisia esimerkkejä ja hyväksi koettuja tapoja parantaa omaa vointiaan ja jaksamista, antaa vinkkejä siihen, miten oppeja voi soveltaa omaan elämään, jotta voisi paremmin. Korostaen kuitenkin sitä, että olemme yksilöitä ja vaikutukset näkyvät eri tavalla.

Kun hurahtaa niin hurahtaa.
       Olen tämän vuoden puolella innostunut ihan täysin ravinnosta ja hormoneista ja kaikesta niiden vaikutuksista! Siksi olen ahminut nämä Kaisa Jaakkolankin kirjat melkein peräjälkeen, vaikka kirjoissa onkin paljon samaa tietoa.
         En toki lue kirjoja kuin ne olisivat ainut totuus, mutta tuskin niitä sellaisiksi on tarkoitettukaan. Kirjoissa on kuitenkin paljon sellaista tietoa ja knoppeja, joita on helppo kokeilla omaan elämään. Ei mitään vippaskonstia parempaan elämään vaan keinoja pysyvään muutokseen ja sitä kautta parempaan oloon!
        Kirjat ovat selkeitä, kauniisti taitettuja eikä mitenkään raskaita lukea, vaikka aihe onkin välillä monimutkainen. Kaisa kirjoittaa ihmisläheisesti ja ymmärrettävästi ja pyrkii kertomaan asian yksinkertaisesti monimutkaisuudesta huolimatta.


Kaisa Jaakkola

REIPAS, RAKAS RASKAUS

Tammi

Raskautta suunnitteleville, sitä toivoville tai jo raskaana oleville. Jos haluaa tietää lisää siitä, miten hormonitoimintaan ja sitä kautta hedelmällisyyteen voi vaikuttaa jo ennen raskautta tai sen aikana, on tämä kirja mainio opus siihen. Myös raskausajan jälkeiseen palautumiseen perehdytään kirjan loppuosassa. Ilman paasausta tai tyhjiä lupauksia antamatta.

En ole raskaana eikä vielä edes suunnitella mahdollista perheenlisäystä, mutta minusta oli mielenkiintoista lukea, mitä kaikkea voi tehdä omalle keholle JO ENNEN vauvan yrittämistä. Parantaa mahdollisuuksia elämäntavoilla.
        Liikunnan, ravinnon ja levon yhteispelillä pääsee jo aika pitkälle, vaikka elämää ei loppuun asti voikaan suunnitella. Hyvät mahdollisuudet uudelle elämälle kuitenkin pystyy antamaan!
        Tämä kirja meni tämän hormoni-hurahdus kirjamaratoonin jatkeeksi. Ja syvensi kyllä naisen elämään vaikuttavia asioita - ihan jo ilman suunnitelmia sen suurempia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti