3. toukokuuta 2018

Treenivinkki: Hot Stuff Hyppynaru

kuva lainattu: www.self.com
En ymmärrä miksen ole keksinyt tätä veijaria aikaisemmin treenieni tueksi, mutta onneksi tuli tänä keväänä ostettua.
       Se on pienikokoinen.
       Sillä voi treenata melkein missä vain. Ehkä kerrostalohuoneistossa voi saada sanomista. Muuten siihen riittää normi huonekorkeus.
        Se treenaa koko kroppaa ja on tehokas verenkiertoelimistön harjoittaja.
        Vatsalihakset, jalkalihakset, sydän, keuhkot, tasapaino, koordinaatio ja paljon muuta yhdessä paketissa! Lämmittelyyn, treeniin, jäähdyttelyyn. Ihan mihin kohtaan treeniä vain.
        Hyppynaru!
        Itse olen nyt viikon käyttänyt hyppynarua lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn juoksulenkkiä ennen ja jälkeen ja ainakin sen eron olen huomannut, että kun juoksemaan lähtee pienen hyppelyn jälkeen niin lihakset ovat täynnä energiaa ja verta ja valmiiksi mukavassa lämmössä!
        Tänään tein hyppynarutreenin ja ujutin aina väliin pientä pilatesharjoitusta niin jaloille kuin vatsalihaksillekin. Hyvin tuli hiki! Nyt vain odotan kunnon kesäkelejä, että tarkenee vähän hikisempänäkin pomppia ja tehdä pilatestreeniä pihamaalla.
kuva lainattu: www.bodyhacking.org
Alkuun tuntui yllättävän vaikealtakin hyppiä, ei mennyt niin sujuvasti kuin joskus pikkulikkana. Mutta kun rytmiin pääsi kiinni niin hyvinhän tuo tasahyppy jo menee. Sitten on yhden jalan hyppyjä ja polvennostoja, mutta palaan niihin sitten kun saan hypättyä ensin ihan tavallisesti narun yli...
      Vähän olen kuitenkin tirkistellyt treenejä joita nyrkkeilijät tekevät hyppynarulla. Välillä kyllä tuntuu, ettei niiden käsissä voi narua ollakaan! Se kulkee milloin missäkin! Ehkä kesän jälkeen voisin sitten kokeilla vaikka vaihtohyppyä... ♥
       Oma naruni vei minulta pari euroa, joten ihan kamalasta satsauksesta ei puhuta. Tietysti jos haluaa naruun mp3 soittimen tai muuta erikoisuutta pitää laittaa tiskiin euroja vähän lisää, mutta toisaalta narun saa vaikka vanhasta lipputangonnarusta...
        Ja hyppely kannattaa aloittaa ihan muutamasta minuutista. Kehon rustojen ja nivelien ja jänteiden on totuttava ensin hyppelyyn ennen kuin pomppimista tulee puolen tunnin tai tunnin verran.
       Narut käteen ja vahvistamaan nilkkoja, saamaan joustavuutta ja kimmoisuutta jalkoihin, kuormittamaan hyvällä tavalla sydäntä keuhkoja ja koko kroppaa!
      Po-Poing!! ♥

********************

KNOPPI: 
70kg nainen kuluttaa 30 minuutin naruhyppelyllä n. 370kcal.
 Ei mikään hassumpi kulutus pomppimisella!
Eli kappale 'Hot Stuff' viisi kertaa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti