29. toukokuuta 2018

Helteet jatkuvat: kukkapenkkien huoltoa

Helteistä keliä on ollut jo 3 viikkoa ja kaksi päivää ja se suuri säämullistus, joka olisi tuonut meille viileää iltaa, onkin nyt sitten peruttu ja näistä ihanista keleistä saadaan vielä nauttia ♥
        Kuivaa on.
        Tänään kitkin kukkapenkkejä ja rikkaruohot lähtivät aika sujuvasti maasta kun vähän nykäisi. Multa vain pölisi. Okei, sade tekisi ihan hyvää näille meikäläisen viljelyksille ja kukille, mutta nämä ihanat lämpöiset illat ja kuumat päivät ovat kuin balsamia viime kesän ja talven jälkeen ♥
         Tykkään ♥

Takapihan penkkiin laitoin jo valmiiksi vähän tukia, jos nuo tarha-alpit alkavat tusta veltostua. Muuten olivat perennat täyttäneet multatilan rikkaruohoilta aika hyvin. Ei tarvinnut kuin vähän viimeistellä.
 JEE!

Ja etupihan puolipyöreä penkki kukoistaa samalla tavalla. Heitin vähän kanankakkaa, mutta taitaa mennä kasteluksi ennen kuin vesi huuhtoo ravinteet kukkien käyttöön. Alppiruusua yritän elvyttää, kun ehti rusettua talven aikaa. Katsotaan nyt auttaako lannoitteet vai eivät...
      Pienempi alppiruusu kukkii nyt ensimmäistä kertaa ja siinä on ihan mahdottoman kauniit valkeat kukat. Voi kun se toipuisi! ♥
Paraatipenkin perennat ovat myös täyttäneet penkin hyvin ja jotkut ovat oikeinkin muhkeita kuten pikkusydän. Kivikon rikkaruohoja on vain vähän haastava pitää kurissa, kun tunkevat kivien välistä silloin kun silmä välttää. Katteet ei paljoa pidättele..
 Huokaus!
Saunan penkin perennat puolestaan ovat vähän kököttämis-tilassa eivätkä ole oikein kasvaneet eivätkä nyt paljoa muutakaan muutosta ole havaittavissa. Iirikset sentään kukkivat, joten jotain eloa niissä kuitenkin on! Toivottavasti nyt viihtyisivät niin ei tarvitsisi ostaa uusia tuohon tilaa viemään.
     Aikamoinen homma näissä penkeissä on, mutta näin hoidettuna jotenkin pärjää. Vähän ja useasti mieluummin kuin kerralla paljon!
Ainoat pilvet helteisellä taivaalla ♥ Ihan kuin olis jossain Espanjassa tai Italiassa, kun äsken kävin kuvia napsimassa. En tosin ole koskaan kyseisissä maissa käynyt, mutta olen kuullut, että illat ovat lempeän lämpimiä.
      Ymmärrän toki viljelijöidne huolen ja sade-toiveet, mutta henkilökohtaisesti minulla ei ole mikään kiire sillä sateella. Tietysti jos kaivosta alkaa vesi loppumaan niin ehkä sitten, mutta nyt kyllä olen vielä nauttimis-moodissa täysin! Tätä kaipasin talvikuukausina NIIN kovin, että minulla ei ole kiire mihinkään viileämpään.
      Miehenmurrikka valitteli, kun kerrostalon huoneisto lämpenee auringosta melkein kolmeenkymppiin ja nukkuminen on tuskallista. Minulla sentään kammari on suhteellisen viileä ja mukava yöllä ja ikkunankin saa auki niin, että huone todella on viileä nukkua. Viime yönä tosin pyöriskelin ja heräilin tämän tästä ja olin lähdössä jo kahden maissa töihin (??) Olisikohan jotain ylikierroskäyntiä taas! Pitäisi saada poikki välillä tämä tekemisen meininki...
      Tänään huvitti sekin, että Maaret Kallion kirjojen lukeminen ei ole mennyt hukkaan. Sain tänään meidän taloussihteeriltä sähköpostia kun olin varmistellut minun lomapäiviäni, että ne lomapäivät joiden mukaan olin meidän lomaa suunnitellut olikin menneet työkaverin vapaapäiviin... Kiehumispiste oli enemmän kuin sata! Otti päähän NIIN kovin, että se omahyväinen ja itsekäs hemppa oli sitten tehnyt juuri sen, mitä pelkäsinkin: napannut itselleen kunnon lomat juuri silloin kun minulla olisi ollut monen monta päivää vapaana!
       Menin kukkapenkkeihin kitkemään ja purkamaan tätä vihaisuuttani ja huomasin ajattelevani Maaret Kallion neuvoin, että millainen tämä tunne nyt sitten on. Tutkiskelin ja tunnustelin, että mistä se tulee ja miten se rakentuu... Huomasin myös ajattelevani, että se on vain tunne, joka tulee ja kohta se sitten jo meneekin. 
       Sain suuttumuksestani kiinni, tutkin sitä aikani ja päästin irti.
       Kiitos Maaret, että olet tehnyt asumuksen pääni sisälle ja ajatuksieni ytimeen ♥

P.S. Kävin tänään juoksemassa, vaikka helteistä olikin siihen puuhaan. Sain vähän päätä tyhjemmäksi ja nesteet kiertämään.

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
470. juoksupäivä (172 vko alkaa)
- 2897.9 km
- 5km metsätie (27 min)
- juoksu kulki yllättävänkin hyvin vaikka oli takana huonosti nukuttu yö, rankkatyöpäivä ja pitkä päivä vielä kotonakin. kostautuukohan tämä?
- jalat jaksoivat suht hyvin, nestetasapaino ei ollut mikään loistava
- hengitys ok, kuiva ilma teki vähän hankalaksi
- ryhti kesti, lantio suht sijoillaan ja keskivartalopitokin melkein kohdallaan
- askellus toimi
.- +24 helteinen, onneksi tuulinen ilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti