2. toukokuuta 2018

Sadepäivän saalis...

Sateinen päivä heti aamusta. Tai siis sellainen epävakainen, että yhdessä vaiheessa näkyi jo pilvien raosta sinistä ja sitten taas tuli vettä roppakaupalla niskaan... Omituista kevätkeliä! Nyt kun on tullut vettä, niin nyt sitten seuraavaksi lämpöä, kitosh! Sitä on kai sitten viikonloppuna luvassa ♥
       Aamupalan jälkeen ajoin vanhukset pois tuvasta ja siivosin imurin ja mopin kera taas kämpän viikonloppu-kuntoon. Ajattelin tänään, että mitähän minä lapsilla teen kun minulla on äiti ja isä, jotka saavat torpan samaan kuntoon kuin taaperoikäiset.
         Ehdin ajatella siivousurakkani päättyessä, että onpa taas siistiä. Hetkeä myöhemmin kaikki oli taas kaaosta ja kaaosta ja kaaosta. Äiti hulautti jopa puolikkaan mehukannun nurin ruokapöydässä ja mehu valui pitkin pöytää ja lattioita. Kiitos siivoojalle!
         Yritin pitää itseni kasassa kaikesta huolimatta...
         Tiukille otti, mutta en hajonnut kappaleiksi vaikka siistiä oli vain murtosekunnin ajan.
Pihalla jo vähän vihertää, mutta kyllä tuo nurmi sitten röyhähtää, kun saa vähän lämpöä. Sen verran on nyt vettä tullut ettei ainakaan ole kuivumaan päässyt.
        Tänään isä korjasi kellarista viimeisiä talvenvaroja ja laittoi meidän perunalaariin loukun, sillä se otus joka meidän perunoita syö, on vain jatkanut pitojaan, vaikka kevät tarjoaisi ruokaa pihamaallakin jo.
         Ei oikein enää perunoiden syöminen maistu, kun näkee millaista tuhoa otus on tehnyt perunoiden kanssa... En tiedä olisiko katto vähän käytännöllisempi kellarin päälle kuin maa pinta?! Ei ainakaan olisi yhtä hyvät oltavat talvella.
       Loukkuun oli joutunut muutamassa tunnissa aikamoinen votkale. Tunnistettiin se jonkinsortin myyräksi, vesimyyräksi kai. Koko oli semmoisen miehen rukkasen kokoinen ja sanoinkin, että siinä on hyvä esimerkki, mitä hiilareiden syöminen saa aikaan!
        Reppana... kuitenkin!
Pesin tai pikemminkin sienellä pyyhin tänään autonkin kuumalla vedellä. Minulla oli tilattuna aurauskulmien säätö huomiseksi, mutta sieltä soittivat ja peruivat. Oli korjausmies sairastunut ja aika siirtyi ensi tiistaille... Pöh! Ensi viikolla pitääkin sitten taas sumplia töiden kanssa enemmän. Tällä viikolla olisi mennyt niin kätevästi...
        Tulipa ainakin auto huuhdeltua suuremmista ravoista!
         Iltasella lähdin juoksemaan. Ja juoksinkin sitten päälle 10km. Ajattelin siinä juostessa, että vähän kenkuttaa, että juoksin kolme vuotta ja ihmettelin, että miten ihmiset voivat juosta 15 tai 20 km tuosta noin vain, kun minulla on jalat puuroa jo 7km jälkeen?!? Ratkaisu oli pelkästään askeleen pituus. Tai siis lyhyys. Kun lyhensin askelta, juoksu rupesi sujumaan.
          Tänäänkin 10km meni suurin piirtein samalla höyryllä kuin ennen meni se seiska! Minulta meni siis kolme vuotta kehittävää juoksua AIVAN HUKKAAN!! Se on se suurin suuttumuksen aihe!
           Kastuinkin loppumatkasta, kun taivas rippasi taas pienen kuorman vettä niskaan. Onneksi ei ollut kuin muutama kilsa jäljellä niin ihan litimäräksi en ehtinyt kastua.
           Jälkeenpäin istuin ulkosaunassa, söin rusinoita ja olin onnellinen ♥

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
460. juoksupäivä (168 vko)
- 2847.2 km
- 10.3 km kylälenkin oikoversio+metsätie (60 min)
- juoksu kulki oikeastaan alusta loppuun todella hyvin. Olen nyt pomppinut lämmittelyksi hyppynarulla ja se on ainakin saanut lihakset lämpimäksi ja juoksuun lähtö on helpompaa! Aivan mielettömän hyvä välinen muuten! Hyppynaru!
- ryhti kesti hyvin ja pakaratkin löytyivät, vaikka unohdin niitä erityisesti aktivoida... se auttaisi aina asiaa, jos ne muistaisi aukoa jo valmiiksi
- lantio toimi, askel ehkä edelleen välillä töksähtää vähän julmasti maahan, kun pitäisi enemmänkin tulla sillä tavalla pehmeän rullaavasti, tekee pientä arkuutta polven ympäristöön, mutta aina sekin on parempaan päin, kun alkaa jalka tottua!
- hengitys oli koko ajan normaalia ja vauhti tasavauhtia, mutta ajan puoleen ei kuitenkaan mitään hiipimistä! Kymppi tuntiin on aika hyvin!
- askellus on toimiva ja jaksan paljon, paljon enemmän ja paremmin ja jalat kuormittuvat vähemmän.
- Hyvä juoksu, vaikka vähän vettä niskaan tulikin lopussa
- +8, pilvinen, sateinen, kostea keli, hyvä juosta kuitenkin vaikka vähän liejua olikin osa teistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti