20. toukokuuta 2018

Peruna maahan

Nyt vähän tuntuu, ettei semmoista rentouttavaa viikonloppua ole oikein ollut takana, mutta ainakin olen saanut nukuttua ihan hyvin. Jos se vaikka vähän auttaisi.
        Olin nimittäin eilisen lennossa työasioiden takia kahteenkin kertaan. Ensin piti aamupäivästä käydä pikakurssi kirkon äänentoistosta ja iltasella istua "turvamiehenä" sakastissa rippilasten lauluillassa. Luvalla sanoen, olin siellä tyhjänpanttina, mutta vapaaksi saan ainakin ne tunnit!
        Ihastelin kirkkopihan sankarihautausmaan näköä, kun meidän laittamat kukat kukoistivat siellä auringossa. Oli se komean näköinen rivi ja kuitenkin niin kamala. Kun laiteltiin kukkia, lueskelin välillä kaatuneitten hautakivistä syntymä ja kuolinaikoja. Kaksikymppisiä melkein kaikki... Elämä niin alussa kun olla ja voi.
        Kunnioitusta herättävää kaikki se, mikä niihin kiviin sisältyy.

Tälle päivälle jäi sitten nurmenleikkuu, vaikka alunperin olin varannut tämän päivän laiskottelulle. Eilisen työkeikka sotki vähän suunnitelmia, joten nurmi jäi tämän päivän hommaksi. Heräilin ihan ajoissa ja olin jo kymmenen jälkeen leikkurin selässä. Ajattelin, että ehdin ainakin iltapäivästä ottaa vähän laatuaikaa ja nautiskella sunnuntaista, kunhan nyt leikkaan hyvissä ajoin nurmen.
       Kahden maissa kuitenkin pääsin vasta leikkurin selästä nappaamaan vähän laatuaikaa lehtien parissa. Luin Sport-lehden ja Kodin Kuvalehden-lämpimässä auringon paisteessa ja nautiskelin toimettomuudesta.
        Niin ja ihastelin nurmea ♥

Nurmi kasvaa nyt sitä vauhtia että saa leikata kaksi kertaa viikossa! Varmaan saisi leikata kolme, jos vain ehtisi. Ja huomio, en edes lainnoita meidän nurmea mitenkään! En ole ikinä lannoittanut, ja hyvin kasvaa!
      Katselin vähän kukkapenkkejä siinä samalla. Pitäisi kitkeä nuo harvat vuohenputket pois, heittää vähän lantaa ja kastella. Ovat nimittäin aika komean näköisiä puskia jo nyt! Varmaan kohta pitäisi laittaa samalla myös tuet niin eivät kaatuisi sitten kun korkeammaksi kasvavat.
      Kyllä on ihanaa, kun on kesä, lämmin ja huoleton olo ♥
      Ja perunamaa tehty.
      Laiteltiin perunat maahan iltasella. Tänä vuonna perunamaassa on 6 riviä vanhaa Nicolan siementä, 5 riviä uutta Nicolaa ja 1 rivi Rosamundaa. Muu alue jäikin sitten minun suunnittelemaksi kasvimaaksi ♥
     Alun perin ohjeistus kävi isältä että max 10 riviä, mutta jotenkin se aina onnistuu, että puhutaan pari riviä ylimääräistä. Helpostihan ne rivit tulee, nosto on sitten toinen juttu....
Iltasella lähdin käymään vielä lenkillä ja vaikka ei nyt mikään surkea lenkki ollut, niin ei kyllä ollut mikään erinomainenkaan. Voi olla, että oli vähän nestevajauksenkin syytä semmoinen vähän löysä olo tai sitten ei vaan ollut ihan samalla tavalla powereita kuin joskus. En tiedä. Ihan mukavaa oli kuitenkin vähän jalkojaan liikutella. Ihana laji ♥

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
466. juoksupäivä (170 vkoa täynnä)
- 2879.9. km
- 5km suopohjien tie (29 min)
- vähän löysät jalat, ei mitenkään väsähtäneet, mutta ei mitkään vauhdikkaatkaan
- hengitys vähän puuskutti
- askellus toimi hyvin ja jalat eivät kipeytyneet
- kohtuullinen pito lantiossa ja keskivartalossa (taas pitäis kiristää näitä lihaskuntoharjoittelupäiviä aikatauluun...)
- ryhti kesti ja kädet olivat paremmin mukana
- +23, aurinkoinen, lämmin, vähän tuulinen ilta
- mukava juoksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti