14. toukokuuta 2018

Lämpöinen, kuuma, kuumin (äitienpäivä)viikonloppu aikoihin !

Historiallisen lämmin äitienpäivä ja historiallisen lämmintä noin muutenkin ♥
      Jos joku olisi sanonut, että toukokuussa saa jo ensimmäistä rusketusraitaa, olisin vähän naurahtanut. Joopa joo! Nyt mennään jo toista viikkoa hellelukemissa ja viikonloppuna kivuttiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä hipaisemaan melkein +28 lämpölukemaa!
       Mieletöntä ja ihanaa ♥
       Ja on tätä odotettu! Monen monta pitkää ja kylmää kuukautta. Minä ainakin nautiskelin viikonlopusta riemu rinnoin - hieman eri tavalla molempina päivinä, mutta nautin!
Perjantaina pääsin sen verran aikaisin työmaalta, että ehdin äestää meidän peruna- ja kasvimaan. Olisi kyllä pitänyt olla kyntöaura, kun eihän äes ottanut kuin muutaman sentin pinnasta ja ainakin porkkana vaatisi vähän pehmitystä syvempää... Katsotaan nyt mitä keksitään.
      Oikein nauratti kun pyörittelin äestä tuolla pienellä multapläntillä, niin lokit laskeutuivat koneen perässä heti etsimään matoja. Olin kuin paraskin maanviljelijä, jolla oli lokit peltotöiden seurana! Hymyilytti traktorin kopissa niin, että vaaleat hampaat pölyisestä naamasta vilkkuivat ♥
       Kyllä naapureilla muutenkin oli ihmettelemistä minun peltotouhuissani kun juoksin tämän tästä vaihtamaan kuteita... Milloin hiersi saapas ja milloin piti laittaa ruokaa uuniin. Poimin kasvimaan käytävinä olleita nurmipaakkuja mullan seasta pois ja touhu kävi vähän kuumaksi...
      Pelto pitää vielä muutaman kerran pyöräyttää ennen perunan laittoa tai kasvimaan tekoa.

 Samalla kun vein mummon haudalle äitienpäiväruusun, ostin koiran haudalle kesäkukat ja kuistille vaihdoin VIHDOIN kanervat pois neilikoihin. Siivoilin ja järjestelin kesäkuistin uuteen uskoon perjantai-illalla kun Miehenmurrikka harrasti radioitaan.
      Kuisti tuoksui hyvältä, kun sain kukat laitettua ja penkit pyyhittyä.
      Tervetuloa kesä ja jäätelön syöjät kuistille ♥

Lauantaina puolestaan, kun Miehenmurrikka hikoili työmaalla, minä nousin energisenä vapaapäivään ja vetäisin trimmerihaalarit niskaan ja lähdin pihamaata siistimään! Voiko olla ihmisellä yhtään kuumempi! Haalari oli sellaista materiaalia, mikä ei hengittänyt yhtään eikä kyllä kohta hengittänyt tekijäkään!
       Nautiskellen hyppäsin ruohonleikkurin selkään ja ajelin pitkin kuumia peltolämpäreitä. Hulluuden Pelto, Älyttömyyden Pelto, Golgatan Kukkulat... ♥ Ensimmäiset nurmenajot ovat parhaita, eikä niissä viimeisissäkään mitään vikaa ole, ne ovat sitten vain erilaiset! Ensimmäiset nurmenleikkuut tuovat tuoksun, ilon ja tekemisen riemun mukanaan!
        Välillä piti käydä laittamassa kanaa uuniin, että työläiselle olisi muutakin ruokaa kuin vastaleikattua heinää! ♥


Sunnuntaina päätin, etten tee mitään. Miehenmurrikka taipui tahtooni hyvinkin suopeasti ♥ Oli nimittäin Miehellä taas sen verran pitkä ja raskas viikko, että kaipasi täydellistä lepoa ja nollausta!
      Käytiin aamulla kurkistamassa rannassa millaista uimavesi oli. Vielä en kuitenkaan uimapuvussa pomppinut vaan lähinnä tein tutkivaa tutkimusta. Kahlailtiin Miehenmurrikan kanssa ja täytynee kyllä sanoa, että eipä ole vesi enää kamalan kylmää. Unohdettiin tietysti lämpömittari kotiin, joten virallista lukemaa ei saatu, mutta epäilisin jotain +13 astetta. Tuo suuren selän ranta ei kyllä kamalan lämpöiseksi tulekaan, mutta olen niin tottunut siihen... ♥
Loppupäivä nautittiin auringosta ♥
        Minä luin kirjaa keinussa ja Miehenmurrikka istui varjossa ja harrasti omia juttujaan. Juotiin vähän väliä ja syötiin suolaista, ettei ihan kuivuttaisi, mutta muuten oli leppoisan lämmin ja rentouttavan laiska päivä.
        Ei laiskoja päiviä minulle tulekaan kesällä, jos niitä ei itse ota! Ja tänä kesänä aion niitä kyllä ottaa, sen verran mukava sunnuntai meillä oli.
        Saunottiin illalla ja käveltiin vähän viilentyneessä illassa ja kuunneltiin käen kukkumista ja lokkien naurahtelua ♥ Sanoinkin Miehenmurrikalle moneen kertaan viikonloppuna, ettei elämä oikein voisi tällä hetkellä paremmalta tuntua.
       Kesä ja lämmin ♥
P.S. Suosittelen muuten kuumalla syömään iltapalaksi jäistä smoothieta. Tekee hyvää. Tehtiin Miehenmurun kanssa joka ilta smoothieta jäillä ja yhtenä iltana pirtelöä jäätelöön (jätskimaakarin kanssa kun asuu niin aina pitää sen verran olla jäätelöä plakkarissa!). Itse lisään vielä kaurahiutaleita ja raejuustoa. NAM!

P.P.S. Kaikesta lämmöstä huolimatta, kokeilin käydä lauantaina juoksemassakin. Kyllähän se kurkussa tunsi, että ei ole satanut vähään aikaan, kun ilma oli todella kuivaa. Kivaa oli kuitenkin juosta jo vähissä vaatteissa eikä tarvinnut pukeutua enää kerroksittain. Hyvä jos yhteen kerrokseen!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
lauantai 12.5.2018
463. juoksupäivä (169 vkoa täynnä)
- 2864.7 km
- 6.3 km laskettelurinteen ympäristö (40 min)
- kuiva ilma juosta, kurkkuun kävi
- jalat jaksoivat hyvin ja korkeat mäet tekivät takareisille hyvää!
- hyvä peruspito lantiossa ja keskivartalossa
- askel toimi, alamäet vaatuvat vielä harjoitusta
- +25, aurinkoinen ja kuuma ilta, kuiva hengittää, muuten ihan mahtavaa juosta kesäilmassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti