15. toukokuuta 2018

Hellettä iholla ja ilmassa ♥

Lämmin keli vaan jatkuu - lähes kuuma! Suomessa on ollut kuumimmat kelit Euroopassa. Ei edes Espanjan hiekkarannat ole pärjänneet meidän helteille ♥ Ihan mahtavaa!
        Toki töiden teko on hikistä puuhaa tämmöisillä keleillä, mutta valittaa ei voi lumisen ja kylmän talven jälkeen. Nautin näistä keleistä nyt kun näitä on!
        Siivottiin tänään kirkkopiha ja sankarihaudat kuntoon, kun sunnuntaina on Kaatuneitten muistopäivä. Hautausmaalle tuodaan jonkinmoinen seppele kaatuneiden muistomerkille, joten nurmikko kirkon ympäriltä ja sankarihaudat siistittiin tätä tilaisuutta silmällä pitäen.
         Minä roikotin rampaa konetta niin että käsivartta kolotti kahden tunnin jälkeen ja vika oli ainoastaan yhden hakasen laitosta. Minua ärsytti se sen verran, että kun pesin välillä konetta, kurkistin vähän sen anatomiaa, että missä vika kun leikkuuterä roikkui alhaalla teki sille mitä hyvänsä. Terät olisivat kyntäneet pihan mullokselle, jos en olisi nostanut manuaalisesti vähän teriä... Itse olin ylpeä omista korjaustaidoistani, mutta eihän niistä voinut muille oikein puhua. Parempi olla vaatimaton näissä hommissa, kun ottaa vihat päälleen itsensä kehumisesta..
         Iltapäivällä mätettiin Hennan kanssa suuren suuri hiekoitushiekkakasa kauhaan ja vietiin pois. Tai siis kuormia vietiin kolme, että saatiin kasa korjattua! Kuumin mahdollinen paikka, eikä edes viereinen jäätelökioski ollut auki. Mikä rahan menetys sille näinä päivinä!
         Olen kohta tehnyt kaksi viikkoa töitä ja se mistä olen ollut todella kiitollinen on ollut se, että töitä on ollut koko ajan. Ja paljon! Ei semmoisia kuormittavia tai yltiöurakkapuuhaa, vaan järkevää ja tuottoisaa touhua. Tykkään!
Homma jatkui kotona - tosin pienen ruokabreikin jälkeen. Piti saada vähän suolaista suuhun.
       Aurinkorasvaa nahkaan ja ruohonleikkurin selkään. Kolmen tunnin ajourakka ja siisti nurmi ja onnellinen emäntä. Vaikka joku voisi kuvitella, että miten jaksan tehdä samaa hommaa työkseni ja kotona, niin nämä kotihommat ovat kyllä ihan toista! Näissä tehdään kaikki itselle ja omaksi silmän iloksi. Ja näissä hommissa saa heittää vapaalle, vaikka oikeasti tekisikin töitä koko ajan.
         Ja tämä keli ♥
         Helle oikein tuoksui. Sekä iholla että luonnossa. Tai sitten se oli aurinkorasva...
         Niin tai näin, olen oikeasti nauttinut suunnattomasti näistä maistiais-helteistä enkä panisi pahakseni, vaikka nämä kelit jatkuisivat hamaaseen syksyyn asti!
Iltasella kävin uimassa. Hassua miten painottomassa vedessä mielikin muuttuu painottomaksi. Teki hyvää. Viilensi sielua ja ihoa, rentoutti mieltä. Näitä kaipailen kyllä viikon aherruksen keskellä. Nyt on ollut tiukka alkuviikko töidenkin suhteen, joten palautumisen ja rentoutumisen rooli lisääntyy.
         Huomenna ajattelin käydä taas lenkkipolulla tuulettamassa nuppia, kun nämä kolmenkympin helteet ovat olleet vähän turhan kuumia juoksulenkille. Kenties yöllä olisi voinut käydä, mutta joskus sitä on nukuttavakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti