8. elokuuta 2015

Vapaa kuin elokuun taivaan lintunen!

Lauantaiaamu. Vapaa-aamu. Lötköilyaamu. Ihanaa ♥
        Aamusella heräsin siihen, että oli kuuma. Pukeudun edelleen kuin olisi kylmä, joten vaatetusta oli kenties liikaa lämpöön nähden. Sitten kuuluikin jo sateen ropinaa, kun aamuinen sade yllätti luonnon. Nappasin peiton kainaloon, laitoin silmät kiinni ja kuuntelin sadetta ja ajattelin, että voi kun voisi aina olla lauantaiaamu!
         Vetäisin hihattoman paidan ja farkkushortsit jalkaan kutakuinkin toista kertaa tänä kesänä ja aloitin päivän urakan, joka on roikkunut niskassa koko kesän: auton pesu ja vahaus ja kivi-iskemien korjailu ja paikkaus.
Miulla ei ole painepesuria ja tuskin kaivossa siihen hommaan vettä riittäisikään, joten käsipesua harrastan mitä tulee auton pesuun. Sujuu se niinkin ja ainakin on omasta mielestä tullut ihan puhdastakin. Olen yrittänyt pitää ainakin yhden päivän kesässä semmoisen kunnon puunaus-päivän, että vahaan auton hyvin. Ainakin parina vuotena se on tuottanut sen tuloksen, että peseminen on helpompaa kun vahapinta on hyvä.
         Tänään piti vähän paikkailla pieniä ruosteen alkuja ja tiputella maalia kiveniskemiin ennen kuin niistä ruosteläikkiä tulee. Yllättävän paljon talven ja kesän aikana on tullutkin pientä pintarikoa. Sitten pesun ja paikkailun jälkeen vahasin auton, vaikka paikka olikin vähän turhan aurinkoinen. Piti hoitaa homma pieninä alueina kerrallaan ettei vaha "palanut" kiinni peltiin. Olen yhden kerran antanut vahan seisoa pellin pinnassa vähän turhan kauan niin sain käyttää kaiken käsivarren lihakset hyväkseni, että sain sen hinkattua pois... Tänään olin vähän fiksumpi.
Aurinko paistaa porotti koko päivän sen aamusateen jälkeen, mutta jälleen kerran tuuli vallan paljon! Ihana keli muuten. Sain olkapäihin väriäkin, kun tepastelin koko päivän auton ympärillä ja ihanaa kun käsivarret eivät enää ole niin valkeat ja värittömät. Tosin nyt väri on punertava... ei toki yhtä punainen kun autoni!
           
Noh, eikös kelpaakin ajella sorateillä tämmöisellä automobiililla!
         Kävin iltalenkin jälkeen uimassa ja tadaa! johan oli perä pölyssä ja auto sen näköinen ettei olisi pesusientä käytetty koskaan. No, oli se edes pari tuntia kiiltävä ja upea... siihen on tyytyminen.
         Tänään juoksulenkillä ilma seisoi kuin saunassa. Hiki ei tullut edes ihosta läpi kun ilma oli niin kostean kuumaa eikä tuullut enää yhtään. Ajattelin, että tällaiseltako tuntuu niistä otuksista jotka ovat tasalämpöisiä eivätkä saa vaihdettua lämpötilaa missään olosuhteissa. Ei miullakaan tosin pelannut lämmönsäätely kun taisi olla ilma ja keho samassa lämmössä!
           Ja mikä ruuhka näillä teillä! Yleensä jos haluaisi tulla yliajetuksi, niin saisi maata tuossa "päätiellä" viikon keskellä tietä ja silloinkin joku onneton isäntä pysäyttäisi auton hyvän matkan päähän ja sanoisi: "kah likka, siirry metri vasempaan niin pääsee ohi!" Tänään tuli niin edestä kuin takaakin autoja tasaisesti ja turverekan tullessa pomppasin ojan puolelle. Sen imuun ei ole kiva joutua...
Iltapalaa hämärässä...
 Taivas näytti sitten iltasella siltä, että hellepäivä päättyy ukkoseen, mutta se jäikin järven toiselle puolelle ja meni menojaan. Oli vaan ihanaa käydä uimassa, kun vesi oli ihan tummanharmaansinistä ja taivas saman värinen ja vesi kylmää kuin mikä! Ihan huippua tämä kesä ♥ Näitä hetkiä tulee NIIN ikävä, kun istuu syksyisen harmaassa pimeydessä ja kuuntelee jo kolmatta viikkoa jatkunutta sadetta...
Jääteetä jäillä..
Nytkin on jo niin pimeää ettei ikkunasta näy kun mustaa. Mutta ilta oli lämmin ja taidan tällä kertaa kömpiä peiton alle jo valmiiksi vähän kevyemmissä univaatteissa. Eilisiltana luin kirjaa melkein puolen yön paremmalle puolelle, kun tarina imaisi mukaansa. Sanotaanko että yllättävä kirja tuo Jojo Moyesin romaani...
        Elokuun yötä, muruset!


JUOKSUPÄIVÄKIRJA 
103. juoksupäivä (35 vko päättyy)
- 7.2 km kylälenkki (42min)
- juoksu kulki suht hyvin, jalat jaksoivat melko lailla koko ajan mennä samaa vauhtia
- vasen polvi tuosta lumpion alapuolelta vähän äitteli, mutta ei niin että sitä olisi voinut kivuksi sanoa
- ryhti vähän lopussa lösähti kun oli niin kuuma ja hiki ja jotenkin ahdistavan lämmin
- krampit vatsassa pysyivät poissa
- ilma poutapilvinen ja LÄMMIN, +27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti