3. heinäkuuta 2016

Lämpimästä kylmään

Aika on taas hurahtanut johonkin tämän viikonlopun aikana. Toisaalta sitten taas on tuntunut aika pitkältä lomalta, kun ei ole ollut töitäkään ja on saanut oikeasti viettää oikeata viikonloppua. Viikonlopun tarpeessa kyllä oltiinkin likkojen kanssa perjantaina, kun alettiin näkemään kahvikuppien pohjakuvioissa Jeesuksen ja Jari Sillanpään kuvia.... (??)
       Ainakin naurua riittää meidän kahvituvassa.
       Eilen nautin viimeisestä hellepäivästä täysin vartaloin. En tiedä milloin seuraavaksi iholla tuoksuu helle, joten yritin ottaa kaiken irti eilisestä kuumuudesta. Kävelin koko päivän paljasjaloin ja olin auringon alla niin paljon kuin suinkin vain pystyi olemaan. Imeskelin D-vitamiinia siis oikein kaikkien suositusten mukaisesti.
       Ja ehdin jopa riippukeinuun lukemaan kirjaa. Parhaillaan lueskelen Enni Mustosen Ruokarouvaa ja onpas se taas hyvä! Oikein nautinto lukea taas Mustosen kirjaa pitkästä aikaa. Kirjoittelen parempaa arvostelua sitten kun saan kirjan luettua, mutta hyvältä vaikuttaa jo näin puolessa välissä ♥
Parhaimmat maisemat minulla ei tosin ollut riippukeinusta katsottuna. Meidän vanha Massey seisoi nimittäin kaiken kauniin kesäisen edessä, kun isä maalaili talon päätyä omalla "työturvallisella" alustallaan traktorin peräkärryyn viritetyllä alustalla. Oli kuitenkin lämmin, tuuli leppeästi ja tuntui hyvältä olla vaan. Meinasin torkahtaa siihen mattoon ja siihen hyvään oloon, minkä loma ja vapaa-aika minulle teki.
       Miten olenkaan kaivannut niitä toimettomuuden hetkiä, kun ei tarvitse heti sännätä mihinkään!
        Miten nautiskelinkaan!
       Iltasella käväisin lenkillä. Ilma oli sen verran helteinen, etten juossut kuin pienen lenkin, mutta teki sekin ihan hyvää - varsinkin kun homma kulki taas normaalisti. Juoksun jälkeen kävin uimassa, mutta HRR miten kylmää vesi oli taas. Tuulet olivat kai sekoittaneet suuren selän veden ja en kärsinyt muuta kuin pulahtaa. Sorsaemo uiskenteli ohi kolmen palleroisen kanssa ja niillä ei näyttänyt olevan kylmä ollenkaan... Vähän epäluuloisesti katsoivat minua, en ymmärrä miksi.
        Voisin listata salamana kolme semmoista asiaa kesästä, minkä haluaisin säilöä purkkeihin suolakurkkujen ja muun syyssadon rinnalle: uiminen, sauna ja riippukeinussa lukeminen. Täydellisen kesän resepti ja ainekset, joilla tehdään hyvä kesä.
       Tänä kesänä tietysti rakkaus on yksi, joka tekee minulle hyvää ja joka saa poskille pisamia ja silmiin pilkettä ♥ Kaksi viikkoa meidän vuosipäivään... Ajatelkaa, joku on kestänyt minua vuoden. Tämmöistä näin.
Tänään heräsin puolen yhdeksän maissa ja mittari näytti +26 astetta... selvästi lupaili ukkosta tuollaiset lukemat. Oikeastaan vähän suututti lähteä istumaan autoon tämmöisenä päivänä kun olisi saanut kuunnella jyrinää ja pauketta viltin alla ja ottaa vähän vielä univelkoja kiinni, mutta piti lähteä Loviisaan isosiskon kuopuksen nimiäisjuhliin. Menomatka meni ilman vesipisaroita, mutta perillä alkoi sitten ukkonen jyristä. 
         Syötiin kakkua ja pieni päivänsankari meni sylistä syliin. Aikamoinen puntti se jo on, vaikka ei ole kuin kolme kuukautta. 
         Yritin nukkua poistulomatkalla, mutta isällä oli laina-auto korjaamolta ja niin kova Toyotan penkki oli takana ettei nukkumisesta tullut kuin niska kipeäksi. Kotona olin vasta yhdeksän maissa ja painuin suoraan lämpimään suihkuun ja otin vähän iltapalaa. Miten raivostuttavaa tämmöinen reissaaminen onkaan! Ei ihan joka viikko jaksaisi...
          Huomenna pitäisi taas kömpiä tienaamaan.
          Sadeviikko luvassa ja kylmiä kelejä.
          Ilmasto muuttui päivässä täysin kun ajattelee eilistä ja tätä päivää.
          Ilmastonmuutosta ilmassa? Todellakin!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
2.7.2016 lauantai
229. juoksupäivä (81 vkoa täynnä)
- 1450, 7 km
- 5km metsätien minilenkki (30min)
- juoksu kulki normaalisti, kun aloitin rauhallisesti ja pidin vauhdin hyvänä ja tasaisena, jalat jaksoivat ja muu kroppakin oli suht hyvässä kunnossa
- hengitys tasaista ja ryhtikin pysyi hyvin, vaikka keskivartalotreeniin pitäisi löytää jostain aikaa.
- kuuma keli juosta, +26, seisova ilma, kuiva ilma hengittää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti