29. maaliskuuta 2016

Tukehtumisia.

Torpassa tuoksuu taas maali! Ja sen verran vahvasti, että nämä jutut menevät jonkinmoisen maalihumalan piikkiin... Eli se siitä lupauksesta, että tänä kesänä ei tehdä remonttia!
        Isä nimittäin maalasi eteisen. Perusteli asiaa sillä, ettei "saanut maalata sitä viime syksynä, kun kiellettiin". Justiinsa juu. Hyvä tekosyy sille, että pääsi taas tarttumaan siveltimeen! Minä lähdin ulos ovesta heti kun se rupesi edes puhumaan maalauksesta. Alkoi olla torppa taas liian täynnä - KAIKKEA!
        Tänään oli muutenkin semmoinen päivä, että olisi tehnyt mieli muuttaa johonkin korpimaanmökkiin, ottaa oma mies ja nyssäkät mukaan ja jäädä asumaan sinne eikä nähdä muuta maailmaa moneen kuukauteen! Toisinaan vaan tuntuu, että tukehtuu tähän kaikkeen..
        Kävelin metsätiellä, itkin sen mikä itketti ja loppuajan istuin maitokopin lavetilla ja luin mainospostia, jonka löysin postilaatikosta. Vähän aikaa istuin ja katselin kuraista kylätietä, laskin lammikot ja lumen alta paljastuneet möykyt ja kökkeröt ennen kuin kävelin takaisin pihalle ja syömään.
         En ainakaan vielä lähtenyt sinne erämaamajalle.
Kesäajan alkaminen toi iltoihin valoa ja pituutta ja rakastan sitä, että vielä 7 näkee eteensä! Ja tänä iltana kävin läheisellä vuorella katsomassa vähän maisemia. Järvi oli jäässä, joten ihan semmoista keväisen kaunista maisemaa ei vielä huipulta näkynyt, mutta aavistus siitä oli jo ilmassa. Ainakin kun sai nojata oman kullan kylkeen ja kuunnella kevättä...
Niin ja kevään kuuntelusta tuli mieleen, että tänään mie nyt sitten näin niitä töyhtöhyyppiä. Poloiset! Hankea on pellolle vielä nilkkoihin ja siellä ne lentelivät jo niin innokkaina, kevättä rintahöyhenissä! Noh, en voi paljoa moittia, kun itsekin on puoli metriä ilmassa heti kun aurinko vähän silmään paistaa ♥
Kaipaan kesää ja lämmintä ja sitä riehakasta oloa, kun pärjää sandaaleissa tai paljain varpain ja paidan helma lepattaa tuulessa ja jalat ovat saaneet vähän väriä (minun tapauksessani punaista väriä, sillä minä rusketun punaisin sävyin..). Odotan tätä kesää niin kovin ja toivon todella, että se olisi lämmin, kuuma suorastaan ja aurinkoinen ja vihreä ja pitkä! Olikohan liian monta toivetta Suomen kesälle?!
          Maalihuuruista hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti