17. maaliskuuta 2016

Takatalven oireita...

Tänään oli jo sen oloista, että keväälle saa heittää hetkeksi hyvästit. Pilviä kerääntyi taivaalle ja mittarilukematkin laskivat vähän alemmas ja iltapäivästä satoi räntäistä lunta. Talvi menee, hyvä vuodenaika, mutta takatalvi kalskahtaa jo pahalta...
         Tänään tein vähän pääsiäisjuttuja siskoille, kun viikonloppuna olisi tarkoitus nähdä. En tiedä sopiiko ruukut ja korit siskojen tarkkaan sisustukseen, mutta ainakin nyt jotain viemisiä ajattelin tehdä.
         Tein sanomalehtipaketit valmiiksi niin ei tarvinnut kippautella enää valmiita ruukkuja kyljelleen paketointia varten. Tehtiin samoin, puutarhakoulussa joulukukka-asetelmille valmiita paketteja niin ei mennyt sitten aikaa asiakkaan ootellessa pakettiaan. Kätevää ja turvallista.
Oli mukava oikeastaan meidän pienessä rautakaupassa hypistellä multia ja ruuukkuja (niitä kahta...heh!) ja ostin kyllä jo tomaatin siemeniä, mutta kun ei ollut taimimultaa niin en vielä laittanut niitä multiin. Pikkasen jo peukolon vierustat vihertää, että pääsisi jo avomaalle ja pihamaalle puutarhan kimppuun!
         Omille sisäkukille pitää varmaan mullat vaihtaa tänä keväänä, kun ovat vähän...hmmm... kärsivän oloisia. Olen omituinen puutarhuri, kun kaikki ulkokukat saan selviämään suht hyvin, mutta sitten nämä "luonnottomat" sisäkasvit eivät vaan elä ja kukoista... Rajattu viherpeukalomaisuus!
Tämmöinen tuli pikkusiskolle ja ajattelin sanoa, että jos ei kelpaa niin antakoot sitten naapurin lapsille virpomispalkaksi! En ehtinyt rairuohoja edes miettiä, joten pitänee itsellekin vain ostaa joku kukka pöydälle pääsiäisen iloksi. Isosiskolle tai paremminkin siskonpojalle annan sitten korin, helpompi kannella ja siirrellä.
Kävin tänään juoksemassa, mutta eipä nyt ollut mikään ratkiriemukas lenkki. Jalat olivat kuin puuta ja välillä piti kävellä, kun ei vaan jalat vieneet. Taitaa viikolla juostu ennätys painaa vieläkin ja jonkinmoinen rasitus tämän päivän juoksussa kävi oikeaan kantapäähänkin.. kipeytyi. Väsynyt juoksuasento ja huono askellus tai sitten vain tämän viikon kova rasitus. Taitaa tulla nämä viikonlopun juhlat ihan hyvään saumaan niin tulee vähän juoksutaukoa ja jaloille lepoa.
        Varasin tänään ajan rokotukseen. Tuli miehen kanssa puhetta rokotuksista, kun hän saa ne töiden puoleen. Jäin miettimään, että milloin minua on piikitetty ns. rokotusohjelman rokotuksilla. Viimeksi taisin käydä nappaamassa sikainfluenssa rokotteen silloin joskus muinoin. Onneksi löysin rokotekortin, missä luki rokotus-ajankohdat. Tänä vuonna meni jäykkäkouristus umpeen, joten ainakin sen käyn piikittämässä, kun kerran mullan kanssa rupeaa taas kohta meuhkaamaan. Sitten mietin hepatiitti A ja B jotka taitavat olla pikemminkin matkustavien ihmisten rokotteita, tai puutiaisaivokuumetta... pitää kysyä hoitajalta millainen tarvis semmoisilla rokotteilla on.
         Jotenkin vähän masentaa tulevat kylmät kelit. Lämpötila laskee taas pitkälle pakkasen puolelle ja just kun vähän ehti opetella luopumaan jo eskimo-pukeutumisesta. Takatalvi ei ole kevätihmisten asia...

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
188. juoksupäivä (67 vko)
- 1226,2 km
- 7.2 km kylälenkki (48min)
- juoksu kangerteli heti alusta asti ja loppuun saakka. Jalat ei vaan jaksaneet juosta kunnolla ja ryhtiäkin piti korjailla. Kävelin välillä kun ei kulkenut niin ei ainakaan väkisin mene!
- hengityskin oli taas semmosta puuskuttelua eikä rauhallista ja tasaista
- asento liikkui huonosta läsähtäneeseen vaikka miten yritti käyttää treenattuja vatsalihaksia hyödyksi...
- oikea kantapää kipeytyi iltaa kohden ja kai mie taas juoksin huonosti kantapohja edeltä alamäkiin tai sitten se on ärtynyt liikarasituksesta.
- jäi vähän huono fiilis juoksusta, mutta onhan näitä ollut tässä juoksuhistorian aikana... 
- +5 ja pilvinen, tuulinen keli, tiet olivat märät ja sulat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti