19. kesäkuuta 2015

Juhannus - keskikesän yöttömän yön juhla

Eilen siivosin saunaa vesisateessa. Oli vähän ahdasta, kun imuri piti pitää koko ajan sateen suojassa ja tilaa oli aika hintsusti. Selvisin kuitenkin joten kuten ja tänään sitten saatiin saunoa puhtaassa saunassa.
            Tänään ei tullut vettä tipan tippaa ja oli ihan kivan lämmintä. Ei sillä tavalla lämmintä, että olisi voinut lyhythihaisissa kuljeksia, mutta sen verran kuitenkin, ettei pipoa tarvinnut etsiä.
            Heräsin siihen kun pieni poika tepasteli oven takana vähän väliä ja äitinsä kielsi herättämässä. Oven takaa kuului vain pienen miehen pettynyt "äh". Ei uni enää kiinni tarttunut, kun kerran olin herännyt, mutta lojoksin muuten vain ja ajattelin, että elettiin nyt sitten juhannusta. Keskikesää. Ja oikeastaan kesää ei ole vielä ollutkaan.
            Aamupalan jälkeen haettiin pojan kanssa juhannuskoivut pihamaalle. Tällä kertaa ne kuitenkin olivat haapoja, mutta kun ne ovat olleet vähän iltalenkin ja nurmenleikkuun tiellä, niin nappasin ne pois hyvään käyttöön. Saivat ylennyksen juhannuskoivuiksi. Pieni ongelma oli vain niiden pystytys, kun maahan ei oikein saanut tarpeeksi hyvää reikää ja tuppasivat tuulessa kaatumaan... Oi ja voi!
Iltapäivästä otinkin sitten päiväunet ja tasasin vähän univelkaa, mitä oli työviikoilta kertynyt. Ja iltaruoka tehtiin grillillä. Yritin syödä hillitysti ja hallitusti, kun olin ajatellut käydä juhannusjuoksulla vielä ennen juhannussaunaa, mutta kyllä maha painoi silti, vaikka pari tuntia yritinkin ruokaa tasoitella ennen juoksentelua.
           Hyvältä juoksu muuten tuntui, semmoiselta kevyehköltä.
           Saunassa nautiskelin koivun tuoksusta ja syreeninkukista, joita olin tuonut pöydälle maljakkoon. Pieni auringonpaiste ei olisi ollut pahaksi, mutta hyvä kun ei satanut. Jotenkin vain sisuksissa asuu jonkinmoinen pieni musta möykky, joka ei osaa oikein iloita oikein tai kunnolla...

 Lippukin muistettiin nostaa salkoon - katsotaan muistetaanko ottaa se alas. Meillä on lippu niin harvoin käytössä, että kun viime juhannuksena unohdettiin se salkoon niin ajateltiin, että pidettiin kerrankin kunnolla!
         Nyt on ilta mennyt omasta ajasta nauttien ja tv:tä katsellen. Aion vielä kirjoittaa päiväkirjan ajantasalle ja sitten ryömin peiton alle lukemaan kirjaa myöhään yöhön. Menkööt rytmi sekaisin. Aion nauttia siitä, että on kesä ja yötön yö ja tuoksuu yö ja syreenit.

HYVÄÄ JUHANNUSTA!


JUOKSUPÄIVÄKIRJA
81. juoksupäivä (28.vko)
-5km metsätie (31min)
- juoksu tuntui ihan hyvältä ja kintuissa oli kivasti powereita
- hengitys ok
- ryhtikin kai ihan hyvä
- muutaman kerran jalat vaan stoppasivat, kun jossain ylämäessä ehdin vain ajatella, että kohta en enää jaksa. Huvitti vähän. Oma tahto jaloillakin!
- ilma oli lämmin, pilvinen, mutta ihan kiva. Ehkä joku siitepöly vähän teki hengityksen vaikeammaksi, mutta ei pahemmin haitannut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti