29. huhtikuuta 2015

Voi että tätä vettä !!

Ensimmäinen työviikko ottaa luulot pois tälläkin kertaa.
       Jos erehdyin muistelemaan, että ulkotyö on pelkkää aurinkoa ja lämpöä, niin tämä viikko täräyttää minut näköjään takaisin maanpinnalle seisomaan tukevasti kahdella jalalla. Tänään nimittäin liottiin vesisateessa niin, ettei tainnut olla kuivaa kohtaa edes sielussa!
        Aamusta vielä piti poutaa, ja hyvä kun piti, sillä saatiin kanervat ja havut kerättyä. Aamukahvin aikaan se sitten alkoi ja iltapäivästä ei meinannut enää sekaan sopia. Meillä on vielä työmaan sosiaalitiloissa vähän huonot kuivatusmahdollisuudet ja sadetakit roikkuvat mikä missäkin aina tauon ajan, että vähän edes kuivuisivat, mutta viimeisen tauon jälkeen piti kyllä jo vetää kylmän kosteat sadevaatteet niskaan...
          Sadepäivän jälkeen on väsyneempikin, vaikka tekisi aivan samaa hommaa kuin poutapäivänä. Kai elimistö joutuu sitten tekemään jotain ylimääräistä lämmittääkseen kehoa, sillä kun pääsin kotiin niin olisin voinut rojahtaa tuohon takanedusmatolle ja nukkua aamuun asti! Heitin ensimmäisenä vaatteet narulle kuivumaan ja sitten kuivaa ja lämmintä ylle. Tuntui, että kylmä oli mennyt luihin ja ytimiin asti..
Piti itseään ihan vahtia etten 'oikaissut jalkojani' ruuan päätteeksi, sillä oli tarkoitus saada siivous pois alta jo tänään niin ei tarvitse enää huomenna työpäivän jälkeen enää imuriin tarttua. Pientä itsekuria kyllä vaati se, että nappasin imurin mukaani oitis ruuan jälkeen, sillä veri olisi vetänyt viltin alle ja unille. Otinpa ne pienet torkut sitten kun torppa tuoksui puhtaalta, uuni oli lämmitetty ja takankin vetoa sai pienentää. Lämmitin tänään kaikkea mahdollisia, mitä tässä talossa voi lämmittää: uunia, takkaa ja saunaa!

En tiedä tarvitsenko huomenna kanootin, että pääsen töihin, sillä edelleen vettä tulee niin, että maisema on harmaan verhon peitossa. Tekee hyvää nurmelle... ja tälle emännälle tulee pian kiire saada leikkuri ajokuntoon... Ääks!
        Onneksi huomenna on töissä vähän lyhyempi päivä niin pääsee viettämään vappulomaa pikkaisen aikaisemmin. Lauantaina onkin sitten taas töitä, mutta olen kyllä varsin tyytyväinen jo tuosta yhdestäkin vapaapäivästä tuossa välissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti