14. toukokuuta 2019

Perennat vs. rikkaheinät 6-0

Todistusaineistoa.
      Pääskynen.
      Kesä on täällä.
      Teoriassa.
      Tänäänkin oli aurinkoinen keli, mutta niin kylmä, että ehdin jo harkita toppavaatteisiin siirtymistä. Missä se lämpö luuraa? Venäjällä näyttää niin punaiselta ja meille tuppaa vaan saderintamaa ja kylmää massaa! Blaah!
 Tein tänään pientä kukkapenkkien perkausta ettei ihan pääse villiintymään väärät vihreät penkissä. Vuohenputki on minun ikuinen ystäväni näköjään näissä penkeissä. Pitäisi varmaan ryhtyä kasvattamaan sitä ihan työkseen, kun se kukoistaa kylmästä ilmasta huolimatta!
       Tulipa taas huomattua sekin, että puutarhatyö on parasta lääkettä mielen mustuuteen ja murheeseen. Ja perennat eivät välitä, vaikka puutarhuri välillä itkisikin kesken homman. Jos mieli on maassa, työnnä sormesikin sinne. Tosi kuin vesi!

Kivikkojen perennat ovat kasvaneet paremmin. Ovat varmasti lämpöisemmässä kivien kupeella kuin ihan vapaa kukkapenkki. Ainakin pikkusydän ja väriminttu ovat lähteneet kovan talven jälkeen hyvin kasvuun. Katsotaan nyt sitten miten tämä kesä etenee, että tyssääkö kasvu jossakin vaiheessa vai jatkuuko kesä vähän lämpöisempänä kuin tämä kevät...
       Kummallisen kylmä kevät on ollut senkin puoleen, että taimet ovat todella huonosti lähteneet itämään. Minulla juuri ja juuri samettikukat ovat mullasta erottuvia alkuja! Äidin kylvöt ovat puoliksi vielä itämättä!
       Tule jo lämpö!

On mukava tehdä siistiä! Kukkapenkit, nurmi, pensaat. Kaikki on jotenkin nyt enemmän yhtä pihaa. Välillä tuntui, että oli sellaisia kesiä ettei mikään oikein ollut koskaan yhtä aikaa valmiina. Ehti ajamaan nurmen tai ehti kitkemään kukkapenkin, mutta ei mitään niin että KAIKKI olisivat olleet yhtä aikaa hyvännäköisiä!
        Tänään alkoi piha jo olemaan vähän sinne päin!
        Paraatikukkapenkissä on edelleen vähän se ongelma, että rikkaheinät tunkevat edelleen kivien välistä hyvinkin vahvasti. Voikukat, horsmat ja juolavehnä ovat kyllä sitkeimpiä kasveja mitä tiedän. Pitäisi keksiä jokin luomu keino kuivattaa ne paikoilleen. Toimisiko etikka?
Pientä puhdetta jäi vielä huomisellekin.
      Pitää ottaa kuorikate pois näiden pensaiden ympäriltä. Ei oikein toiminut sillä tavalla kuin luulin. Enemmän hommaa penkissä, kun pitää nyppiä heiniä katteen välistä kuin että se olisi paljaalla mullalla. Kokeilin ja huomasin tehneeni virheen, joten tänään korjasin sen. Ainakin aloitin korjaamisen. Tässä näkyy hyvin myös nuo rikkaheinät kivien päällä. Voiko raivostuttavampaa olla!
       Mutta on nämä kukkapenkit kyllä aikamoisia hyvän mielen paikkoja ♥
       Jos jokaisella ihmisellä olisi ainakin yksi kukkapenkki, olisi maailma parempi paikka kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti