1. toukokuuta 2017

Kesän ensimmäinen päivä ♥

Ensimmäinen toukokuun päivä ♥ 
     Ja lämmintä pukkaa! Oli ihana herätä aamuun, joka oli aurinkoinen ja lämmin. Miehenmurri haki aamulla lehden laatikosta ja sanoi, että siellä ihan tuntuu jo kesältä. Emäntä juoksi melkein puolipukeissa rappusille kesän ensimmäistä päivää fiilistelemään, mutta ihan vielä en vaihtanut pitkiksiä pätkiksiin. Shortsikelit vielä antaa odottaa itseään!
     Hymy ulottui tällä emännällä korvasta korvaan ja pelkästään ja ihan vain auringon ja lämmön vaikutuksesta. En tiedä tapahtuiko minussa lämpölaajenemista muualla, mutta sielussa ja sydämessä ainakin!
      Käytiin Miehenmurun kanssa rannalla katsomassa oliko järvi jo vapaa jäävaipastaan ja olihan se! Ette arvaa miten miellyttävää oli nähdä sininen järvi kaiken sen valkean jääpeitteen jälkeen, jota olen kohta puoli vuotta toljottanut rannalla käydessäni. Nyt vesi velloi vapaana, sinisenä ja hyisen kylmänä.

 Tuuli oli aika kova ja kylmäkin pohjoisrannalla, mutta kun päästiin niemen toiselle puolelle tuuli puhalteli jo lempeämmin. Ei voi kuitenkaan vielä puhua mistään keskikesän lämpöisestä puhurista, mutta jotain sinne päin jo! 
      Miehenmurriin taisi iskeä keväinen venekuume ♥ Katsottiin miten yksi isäntä souti rantajäistä selvemmille vesille ja veti moottorin käyntiin. Ymmärrän kyllä venekaipuun niissä tyypeissä, jotka ovat siihen hurahtaneet. Oma vapautensa ja rauha siinäkin puuhassa. Ja hetihän suomalaiset vesille menee, kunhan jäihin sellainen railo tulee, että siitä veneellä pääsee! Katsotaan nyt olenko kohta kalamiehen tai pikemminkin venemiehen emäntä ♥ 

 Tämä oli meidän ensimmäinen virallinen vappu yhdessä, kun viime vuonna tähän aikaan taisin kertoilla vasta porukoille meidän yhteiselosta. Ja nyt tänä vuonna käytiin äidin ja isän luona vappulounaalla - pikkusiskon kera, joka oli tullut vappulomalle Helsingistä. Vuodessa ehtii tapahtua aika paljon ja olen niin onnellinen siitä, että Miehenmurusta on tulossa tai jo tullut hyvä osa meidän jengiä ♥
         Muuten meidän vappu meni kyllä rauhallisesti. Ei käyty missään sen ihmeemmin enkä edes etsinyt omaa valkolakkiani kaapin kätköistä, että olisin tuulettanut sitä vappuriennoissa. Mukava vappu kuitenkin ihan näinkin, oman murun kanssa ♥ Olen joskus miettinyt, että milloinhan Miehenmörri sanoo, että voitaisiin kaivautua täältä maaseudun erakkopesästä ihmisten ilmoille, sillä melkolailla minä hautaan meidät aina tänne omiin nurkkiin. 
        Olen kotihiiri, olen aina ollut, ja taidan tehdä isäntä-hiirestä myös sellaisen! 
Lokki Joonatan yritti vielä harrastaa jäällä kävelyä, mutta kyllä upposi senkin jalka jo sohjosta läpi. Varokaa heikkoja jäitä!
 Kävin iltasella lenkillä ja vähän vielä edelleen oikea lonkankoukistaja koukistelee minua vastaan! En tiedä johtuuko tämä nyt siitä, että FB-pohjalliset korjaa asentoani paremmaksi ja väärään asentoon tottuneet lihakset pullikoivat vähän nyt vastaan vai olenko saanut tällä yhdellä ja samalla harjoittelulla nivuseni jumiin ihan kunnolla. Kovasti olen hieronut ja rullaillut ja venytellyt, mutta katsotaan nyt. Kahdessa viikossa pitäisi olla lihakset jo paremmin tottuneet.
     Eli iltaisesta juoksulenkistä ei nyt kamalasti tullut mitään vaikka 5km matkan sainkin aikaiseksi. Vähän semmoista tipsutteluahan se oli. Ei oikein kunnon juoksua ja sekin jo osaltaan laittaa lihakset juntturaan... Olen siis oravana oravan pyörässä!
      Nice!
 Huomenna olisi työaamu ja kello soittaa 5 maissa... Nukuin tänään niin pitkään ettei vielä nukuta, mutta kyllä voin aika varmasti sanoa, että aamulla nukuttaa!
      En oikein vieläkään tiedä mitä pitäisi huomisesta työpäivästä ajatella, mutta jospa ne ajatukset tulisivat sitten viimeistään huomenna tai viimeistään työpäivän jälkeen... On jotenkin vähän ristiriitainen olo koko homman suhteen. Toisaalta se raivaaja-puoli minussa oikein odottaa, että pääsee tekemään kaaoksesta kaunista, mutta sitten se toinen puoli ei odota niin kovin sitä järjettömyyttä mikä työmaalla vallitsee ihan jok'ikinen vuosi. Jännityksellä odotan sitä, miten hyvin minun uusi mielentilani tehoaa tämän kesän suhteen työhön ja elämään. Olen vakaasti päättänyt, ettei työmaa enää ime minusta mehuja samalla tavalla kuin muina vuosina vaan säästän mehutipat johonkin ihan muuhun - kuten omaan pihaan ja kasvimaahan ja omaan elämääni!
      Hiphei!

  P.S. Käveltiin tänään biitsillä ja piirtelin lämpöiseen hiekkaan jo jalanjälkiäkin. Tuli ihan kamala tarve päästä uimaan, heittämään talviturkki, polskimaan ja loiskimaan ♥ Sormista jo heitin talviturkin kämmeniä myöten, eli muuten olen vielä karvainen, mutta kämmenet ovat karva-vapaat! Miehenmurrikkaa rupesi heti yskittämään enemmän kun puhuin uimaan menosta ♥ Mokoma sekin!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
341. juoksupäivä (122vko vaikka uusi jo alkoikin)
- 2138.1 km
- 5km metsätien minilenkki (33min)
- FB-pohjalliset ja Pegasus-kengät: edelleen lonkankoukistajassa jotain häikkää, kun ei kunnon askelta saanut otetuksi
- koko juoksu meni vähän puihin, mutta jonkinmoista askellusta kuitenkin 
- hengitys ok, mutta jos juoksee kuin siiseli niin ei voi kamalasti hengästyäkään
- askellus surkeaa kun tuntui ettei oikea jalka tehnyt mitään!
- ryhtikin mitä sattuu, pitää vähän nyt katsoa jos välillä juoksisi ilman pohjallisia...
- +15 muka lämpömittarin mukaan, en usko! Vähän kylmä tuuli, muuten aurinkoisen keväinen ilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti