8. toukokuuta 2016

+25 astetta ja lyhyet lahkeet!

Kuten Kunfu Panda sanoisi: TAJUTONTA!
         Tämä keli ja ilma ja kesäfiilis - tarkoitan! Aivan upea, mieletön viikonloppu enkä meinaa saada tarpeekseni millään! Mikä vihreys ja linnun laulu ja sininen taivas ja LÄMPÖ!
         Lauantaina piti käydä pienellä käännöksellä työmaalla ja sitten pääsi viettämään aikaa viikonloppupuuhasteluiden parissa. Vuorossa oli ruohonleikkurin keväthuolto ja ensimmäinen ruohonajo. Varoituksen sana jo tässä vaiheessa, että tämän postauksen kuvat ovat pelkkää vihreää nurmea. Olen nimittäin aika onnellinen näistä nurkista tällä hetkellä kun joka paikka vihertää ja on kaunista.
          Oli ihanaa pärryytellä taas piiiiiitkästä aikaa ruohoa lyhkäseksi ja ilo ja into vain kasvoi kun jälki oli kaunista, vihreää ja tasaista! Ihan älytöntä, mutta NIIIIIIIIN ihanaa!!!



Uuden Älyttömyyden Pellonkin sain ajaa, tai siis oikeastaan sehän se oli kaikista ensin vihreä ja komea, joten siinä ollut ruoho oli jo aika vahvaa ja hyvää. Pihalla on vielä aika kellertävä läikkä ilman, että uutta nurmea on ehtinyt kasvaa talven laikkuihin. Mutta en muista, että olisin tähän aikaan vielä koko nurmea ajanut. Kevät tuli kohisten, vähän kuin kiirehtien ja ihan kuin peläten ettei muuten muka ehtisi.
Käki kukkuu tälläkin hetkellä ja ulkona on sellainen vaalea ilta, kun aurinko alkaa jo painua mailleen ja ilmakin hetkeksi viilenee. Huomiseksi on luvattu oikein hellettä ja meikäläisen kesätouhukkuus vaan kasvaa. Aion kyllä nauttia näistä päivistä täysin siemauksin, sillä kohta sitten viilenee taas ns. normi-toukokuun keleihin. Koivujen silmut ovat nyt mielestäni parhaimmillaan, kun niihin on tullut hennon vihreät hiirenkorvat. Mäntyjen ja kuusien seasta näkyy ainakin vähän aikaa vaaleita vihreän sävyjä ennen kuin muuttuvat syvemmän vihreiksi.
       Fantastista! ♥


Tänään napattiin siemenperunat kellarista, että saadaan jossain vaiheessa jotain maahankin. Vähän ostettiin uuttakin siementä, kun ei ollut oikein omia vanhoja talven jäljiltä tarpeeksi tai olivat huonossa kunnossa. Nicola-nimistä perunaa vähän uudistettiin ja minun pitäisi jo alkaa suunnitella kasvimaata ♥
       Tiedän.
        Joka vuosi sama juttu.
       Syksyllä sanotaan, ettei tehdä NIIN isoa tai NIIN paljon, mutta aina tämä kevät vie mennessään.
        Iltasella kävin lenkillä. Meni jo paremmin kuin perjantaina, kun perjantaina tuntui ettei kulkenut oikein mitenkään. Tuskin edes juoksin kunnolla. Tänään vetäsin shortsit jalkaan ja topin päälle ja lähdin metsätielle. Meinasin tukehtua van pörriäisinn, jotka tulivat laumana suuhun. Tuntui olo ihan siltä valashailta, joka ui suu auki ja planktonit menevät suoraan vatsaan... Jos joku ei ole nähnyt Avaran Luonnon tätä jaksoa, varmaan netistä jokin video löytyy valashaista. Tsekatkaa sieltä jostakin!

Marja pensaat lähtivät suuresta leikkauksesta huolimatta hyvin liikkeelle (Luojan kiitos!). Kunhan nyt vaan eivät kaatuilisi sitten kun alkaa olla oksissa painoa. Eikö olekin ihanan siistiä ♥ lyhyt nurmi.
 Huomenna alkaa taas uusi viikko ja alkavalla viikolla minulla taisi olla vapaa viikonloppu - täysin! Pitkästä aikaa. En edes muista milloin viimeksi olisin ollut vapaalla koko viikonloppua. Jes! Saa nukkua ja tehdä kotihommia ihan ilman keskeytyksiä.
        Huomenna kuitenkin en tee mitään. Oma muru tulee saunomaan, joten keskityn olemaan sylinyhjäke koko illan ♥♥ Nyt pitäisi vielä kirjoittaa päiväkirjaan muutama sivu, ennen unta. Sitten pääsisi mönkimään peiton alle ja aloittamaan uutta viikkoa.
        Kesäistä viikon alkua, nuput!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
perjantai 6.5
207. juoksupäivä (74 vko)
- 1324, 9 km
- 5km metsätien minilenkki (36min)
- täydellistä juoksua oikeastaan vajaat 3km, muu matka oli kävelyä kun olo oli vielä "vatsapöpön" jäljiltä vähän heikko ja voimaton
- eikä juoksu muutenkaan mitenkään kaunista ollut, toipilaan taapertelua
- ilma oli ihana ja lämmin ja nautin oikeasti siitä, että eletään kesän alkua. Monta viikkoa tätä vielä edessä!!

sunnuntai 8.5
208. juoksupäivä (74vkoa täynnä)
- 1329.9 km
- 5km metsätien mini lenkki (30min)
- jo kulki juoksu paremmin. Olin inspiroitunut, kun katsoin tänään maastojuoksun SM-kisoja hetken aikaa, ja näin miten kevyesti ne siellä pinkoivat, mutta vaikka juoksu tuntui yhtä helpolta kuin niillä niin aika oli kuitenkin totuttu ja sama puoli tuntinen... merkillistä... hih
- ryhti ja askellus siis helpohkoja ja rentoja
- asentokin pysyi vaikka selvästi pakarat ja takareidet heikkoja ovatkin
- hengitys ok, paitsi ötökät kiusasivat
- +25 lämmintä ja aurinkoinen ilta, shortsi ja toppi-vaatetus JEE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti